Tragédiába torkollt a Ramadán időszakának lezárulta Törökországban.

Összeomlott egy felvonó Törökországban, Antalya üdülőváros közelében. Egy ember életét veszítette a tragédia során, 184-en a levegőben rekedtek. Helikoptereket hívtak kimentésükre, 110 fős sürgősségi személyzet dolgozik a helyszínen.

Egy ember meghalt, heten megsérültek, mintegy kétszázan pedig a levegőben rekedtek, miután a törökországi Antalya üdülőváros mellett összeomlott egy kötélpályákat tartó oszlop – írja a The Guardian című brit lap.. A baleset következtében a teljes kötélpályán azonnal leállt a forgalom.

Halálos horrorbaleset volt egy török felvonón, a hegyoldalba zuhantak az utasok – Közel kétszázan rekedtek a levegőben – videó

Fotó: AFP

A Sarisu-Tunektepe felvonórendszer egyik kabinja sziklás területre zuhant, mivel a tartóoszlop összeomlott – közölte Ali Yerlikaya török belügyminiszter. A kabinban tartózkodó embereket helikopterrel menekítik ki – írta az X-en a tárcavezető.

Yerlikaya elmondta, mintegy 110 fős sürgősségi személyzetet küldtek a helyszínre, továbbá speciális hegymászókat Törökország más részeiről. Éjjellátó helikoptereket hívtak a levegőben lévők kimentésére, akik a felvonórendszer összesen 25 kabinjában rekedtek – közölte Muhittin Böcek, anatalyai polgármester pénteken késő este. Mostanáig 98 bajbajutott embert sikerült kimenteni a hírek szerint. 

A török médiában közzétett képek tanúsága szerint a megsérült kabin egy sziklás hegyoldalon lógott a leszakadt kábeleken, miközben a mentősök a sebesülteket látták el.

Pénteken volt a háromnapos törökországi munkaszünet utolsó napja, amely a muszlimok szent hónapjának, a ramadánnak a végét jelzi. A családok ilyenkor a tengerparti üdülőhelyekre vonulnak – adta hírül az Euronews.com.

A drótkötélpálya a Konyaalti strandról szállítja a turistákat a 618 méter magas Tunektepe csúcson lévő étterembe és kilátóba.

Forrás: The Guardian, Euronews.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.