Az elmúlt napon több mint 120 palesztin vesztette életét és mintegy 250-en sebesültek meg a Gázai Övezetben – írta meg az ATV.

Folytatódik a tragédia: 122 ember halt meg egy nap alatt a Gázai övezetben

Fotó: Pixabay

A konfliktus kirobbanását a Hamász fegyveresei indították terrortámadással dél-izraeli települések ellen október 7-én. A libanoni síita milícia, a Hezbollah, válaszul rakétákat lőtt Észak-Izraelre, miután a Hamász politikai bizottságának elnökhelyettesét, Száleh al-Arúrit Bejrútban meggyilkolták egy Izrael által végrehajtott légitámadás során.

A feszültséget pénteken tovább növelte a Hezbollah vezetőjének, Szajjed Hasszán Naszrallahnak fenyegetése, miszerint válasz érkezik az Al-Arúri elleni támadásra.

Ennek eredményeként a Hezbollah rakétákat indított egy izraeli légtérellenőrző bázisra a Meron-hegyen. Az izraeli hadsereg közölte, hogy ellentámadásba kezdtek egy dróntámadással a Hezbollah rakétákat kilövő csoportja ellen.

A legfrissebb áldozatokkal a palesztin halálesetek száma meghaladta a 22,700-at október 7. óta, míg a sebesülteké 58,166-ra emelkedett.

Az ATV szerint a határvillongás egybeesett Antony Blinken amerikai külügyminiszter térségbe tett látogatásával, ami már a negyedik ilyen jellegű esemény az izraeli-palesztin konfliktus három hónappal ezelőtti kirobbanása óta. A folyamatban lévő egyhetes látogatása során Blinken Törökországot, Izraelt, Jordániát, Katart, az Egyesült Arab Emírségeket, Szaúd-Arábiát és Egyiptomot is felkeresi.

Forrás: ATV

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
@Shikari: ... ráadásul a XXI. században még létezik még olyan, hogy koncentrációs tábor! Gáza a neve!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Tényleg szőrnyű és ez a ártatlanok közül a gyerekekre fokozottan igaz!
De azért nézzünk egy kicsit utána, hogy ez tulajdonképpen milyen okból indult illetve következett be!
Az pedig végképp fura, hogy a békében és nyugalomban élő palesztinok a new yorki, európai és egyéb nem hadi övezetben és helyen élő tüntetők nem a Hamasz terroristák, hanem az általuk legyilkolt zsidók ellen tüntetnek! Nem kéne előbb a saját fajtájuk dolgai ellen felvonulni?
Peller Anikó
@namihami: Nem. Kéne hazatakarodni a sivatagos anlyukba.
namihami
@Peller Anikó: 23.29: Akkor még több elmebeteg arabbal kellene harcolni a Sinai félszigeten és környékén! És merénylőből már most is bőven van ott! Csak a támogatásukat kellene radikálisan csökkenteni és feltètelekhez kötni!
A mai rendszerben csak azt tanulja a többitől hogy lázongással mindent elér és ezekből lesz a jövő ""Hamasz hőse"" !
FLETÓ
@Shikari: ... ráadásul a XXI. században még létezik még olyan, hogy koncentrációs tábor! Gáza a neve!
izéke
@Shikari: mindenhová okádd ki a marhaságodat törpenáci. Nem is élt senki ott,csak asszonyok és gyerekek? Akkor kik hajtják végre a merényleteket? A hamasz annyi es olyan számot mond amit akar. Senki nem tudja ellenőrizni. Direkt állítanak be minél nagyobb számot és minél több gyerek es női áldozatot,hogy növeljék a zsidók elleni gyűlöletet,ahogy a te esetedben láthatjuk is. Mondhatnának holnaptól ötmillió gyereket is,akkor azt harsognád birkamódra. Legyenek neked ilyen szomszédaid,vadásszanak rád és a családodra,aztán meglátjuk,mit kommentelsz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.