Tizenegy pontból álló, a magyarok viselkedésére vonatkozó szabályzatot állított össze a bukaresti Romani Criss nevű roma civil szervezet válaszként a csíkszentkirályi protokollumban foglalt, szerintük nevetséges pontokra.

Forrás: honline.ro
Feltöltő: menasagh
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
menasagh
Itt még nem annyira "liberálisak" az emberek....:)
menasagh
@Koronix: Hát ennyi kiderült....:))
"amelyben többek között az áll, hogy elvárják a magyaroktól az â-hang helyes kiejtését."
reallatas
A 11 pont nem egyébről szól mint az együttélés szabályainak alapvető betartása. Ugye soha nem fogja megérteni egyetlen témához kapcsolható autentukus személy sem, hogy a betyár életbe sem fog megváltozni a cigány mentalitás. Erőltetése pedig csak olaj a tűzre.
menasagh
Íme még néhány....:)
"A petícióban többek között kérik, hogy minden magyar tanuljon meg legalább húsz román szót helyesen kiejteni; hogy az apróhirdetések szövegében – ha ingatlan eladásáról van szó – szerepeljen az is, hogy „Figyelem, tűzveszélyes!”; valamint, hogy május 31-ét nyilvánítsák gyásznappá a kegyetlenül meggyilkolt kutyák emlékére."
zia
És miért olyan nagy baj az, hogy tisztán kell tartani a portájukat, vagy hogy a purdéknak iskolába kell járni? És hogy ellenőrzik? Természetes, hiszen nem akarják betartani. A 25 gyerek azért van még mindig az erdőben, nem akarják, hogy tanuljonak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.