Magyarország a csatlakozáskor kifejezetten jó lapokkal indult az Európai Unióban, azóta viszont brüsszeli megítélésünk sokat romlott. Más kérdés, hogy a tagországok általában nem azokra a belpolitikai történésekre érzékenyek, amelyektől itthon féltik sokan az ország tekintélyét – figyelmeztetnek a brüsszeli székhelyű BruxInfo Európai Elemző Iroda szakértői a legfrissebb Figyelőben.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vera1944
És az nem érdekli, hogy én mit gondolok róla?
Vera1944
Zsuzsu
Én meg azt, hogy miért jó ez nekünk? Mármint az EU? A maradék mezőgazdaságunkat is szétverték.
gondolkodo
@Vera1944: Nem tudom, az EU verte-e szét? Az én véleményem szerint csak rá hivatkozással a mi politikusaink is sokat tettek ezért!
Szétverték a TSz-eket, privatizálták javait. Mindenki azt mart ki belőle, amihez közelebb volt. (No, nem a földet művelőkre gondolok, hanem a főnökségre!)
Így aztán z egyiknek lett földje, a másiknak traktora és kombájnja. Akinek földje van, nem mindíg tudja megfizetni a gépi munkát, akinek gépei vannak, nem tud munkájának bérével várni aratásig. A kígyó a farkánál fogva kezdi megenni magát, a végén csak a száj marad!
Az aktuális politika még a "szövetkezés", "szövetkezet" szavak kiejtésétől is irtózott, pedig kapitalista formában vezető agrár-közösségekben működik ez a formáció! Nem, "mi" venezualiai és chilei cseresznyében gondolkodtunk!
A másik: a régebbi EU tagok, akik még az elődöt, az EGK-t alapították, eredményesen, nagyobb súllyal védték saját érdekeiket. Mi, "újak" pedig tapsoltunk, hogy befogadtak minket.
Vera1944
Gondolkodó
Szerintem felhigult és mégjobban felhigul, ugyanúgy előirják mit termeszthetsz, gyárthatsz, mennyit, mint valaha a KGST-be.
Persze az elmúlt 20 év politikája is jócskán benne van. Igen venezuelai cseresznye...stb.
reallatas
Kis aranyos birkák, akiket majdhogynem bármire lehet predesztinállni. Az eu. mindíg is remek piacterületnek tartotta honunkat, azzal a kis rátéttel, hogy kizárólag lehetőleg elsősorban az ő álltaluk termeltek eladási gondjaikon segítsen. Nem véletlenül ment tönkre a legkülömbözőbb direktívák bevezetésével, jól megmagyarázva, az egész pl.-ul mezőgazdaság. Amég lesznek készséges önös érdekű asszisztensek, addig csak még lejebb ereszkedünk majd. Nyilván mondandóm kezdete asszociáll a cikk címére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.