Magyarország-Andorra. Ezt a mérkőzést tekinthetik meg azok, akik kíváncsiak, vagy képesek nézni a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzését. A csapat megbízott vezetőedzője szerint jó irányba mennek a dolgok a vereség után. Élő közvetítés.

Miután Szalai Ádám újságírók előtt kifakadt a szakmára és az elmúlt több mint kétszer nyolc évre, ideje más megvilágításba helyezni egy ilyen selejtezőt és a magyar válogatott csatárának szemüvegén keresztül megmutatni ezt a világot. Hogy is mondta? Ne hülyítsük egymást! 

Itt a magyar kezdő: Király – Vanczák, Lipták, Mészáros N., Devecseri – Stieber, Elek Á., Koman, Dzsudzsák – Nikolics, Szalai

Remek szórakozás előtt állunk.

A meccsre még várni kell, de a köztévén már felsorakozott a magyar szakma Kovács Zoltánja, hogy szakértsen. Nézzük, mit mond.

Jó hírekkel szolgálunk. Szerinte a bukaresti csapás után már felállt a csapat és ahogy délután már említettük, szurkolhatunk a matematikai esélyért. Jó lesz ez a meccs arra, hogy jobb szájízzel búcsúzzon tőlünk a Szerethető.

19:50 – Kovács Zoltán megdöbbentőnek tartotta Szalai Ádám kiülését. Úgy nyilatkozott, hogy a helyszín, a beszélő személye és az időpont sem volt megfelelő. Ismételjük önmagunkat. Döntő mérkőzés előtt ugye a csapat.

19:52 – Miért most? Miért így? Sok dolog megfordult Kovács Zoltán szakértőben. Nem szabad szerinte elfedni a problémákat. Emlékeztet egy 1975-ös beszédre. Szerinte korrekt volt a beszéd. Egyelőre nem értjük, nem tudjuk összekötni Kovács Zoltán mondatait, de szakértő kollégánk nyilván lámpalázas egyelőre, belejön majd.

19:54 – Újabb szakértők és közvetítők hulláma érkezik. Knézy Jenő jelentkezik be a Puskásból. Remek hangulat. A stúdióban. Ezer embernél alig van több. De a fű zöld, megvan mind a két kapu. Minden jel arra mutat, hogy lesz meccs. 

19:56 – Knézy Jenő nem boldog, szerinte a kettő durva vereség beárazott minket. Még el sem kezdődött a meccs, de már feladta a kommentátor. Indokolatlanul. A műsorvezető próbálja kihúzni Kovács Zoltán szakértőből, hogy nem vagyunk mi annyira rosszak, de nem megy neki. Sebaj, majd a meccs végén.

19:58 – Félamatőr az andorrai csapat többsége. Csak jeleznénk, hogy győzni jöttek. Orbán Viktor miniszterelnök szemei nem tekinthetik meg a Szerethetőt. Dolgozik.

20:00 – Nekünk hiányzott az a királyos melegítő. Szép emlékeket idéz. Knézy szerint a magyar foci úgy rossz, ahogy van. Elkezdődött a mérkőzés is. Úgy forgattuk meg a jobbon őket, mint akik amatőrök.  Remek beadás volt, csak kicsire szabták a játékteret.

20:02 – Szomorú tény, de Andorra kevesebbet kapott a hollandoktól, mint mi. Gyönyörű lövés a kapura. Az andorrai bekk bikázta rá a labdát a zöld sípcsontvédőre. Az irányított lövés 5 méterrel ment fölé.

20:05 – Felhördültünk a tévé előtt. Öt passz egymás után sikerült, szöglet és Elek Ákos a válogatottban már megszokott technikáját csillogtatva ballal, 10 méterrel helyezte mellé. Pont a labdaszedő fiú kezébe.

20:07 – Csodálatos támadás a jobbon. Van egy lövés is, de Knézy Jenő kommentátor ezt is próbálja elrontani. Azt mondja, ezt a hollandok máshogy fejezték volna be. Persze. De a hetedik percben ott is 0-0 volt. Jól tartjuk magunkat.

20:08 – Knézy Jenő kommentátor szerint érdekes az általunk is idézett Devecseri interjú. Nem tudja, hogy ki súgott neki. Önök értik?

20:10 – Knézy Jenő kommentátor cinikus lábbal kelt fel. Mint mondta: "Koman nem érti, hogy miért fordult el tőlük a közönség. Én meg téged nem értelek Vladimir". Aztán még rúgott egyet Devecseribe is, akinek szerinte Szalai nem szólt, hogy ne hülyítsük egymást.

20:11 – Nézzünk a pályára is. Semmi.

Magyarország-Andorra: 2-0 – így láttuk a selejtezőt

20:12 – Gólhelyzetben Andorra. Ívelés esetén a mi védőink általában megoldják, hogy az legyen. Szöglet. Szegény amatőr andorrai kirúgta a saját lábát. Csak azért nem állt öt méterre tőle senki, mert tudtuk, hogy ez lesz. Hogy amatőrök.

20:14 – Jobbak vagyunk. Jobban fölé tudtun rúgni, mint az amatőrök. Ez az elszántság kell. Ezt láttuk már a Himnusz alatt is. Az ébresztőt kiabáló szurkolókat nem értjük. Provokátorok lehetnek.

20:17 – Kibírtuk az első negyedórát gól nélkül. Nem kaptunk.

20:18 – Knézy Jenő kommentátor kritizál. Szerinte nem brillírozunk. Szerintünk pedig az ellenfél térfelén tartjuk a labdát, noha ehhez az kellett, hogy kirúgjuk az alapvonalon.

20:20 – Az andorrai kapus strandfocizik is. Komolyan. És kőmüves. És véd. Szalai majdnem bombáját.

20:21 – Devecseri eltalálta. Az andorrai lábát és kapott is egy sárgát. Hiába szimulál, a labda még mindig a térfelükön van. Igaz szabadrúgás miatt. Korábban Stieber rajzolta nagyszerűen a labdát az ötös sarkára. Ember nem volt ott.

20:23 – Szalai lőtte ki...na nem a hosszút, hanem a Puskás első széksorát. Előtte pedig les volt.

Az ezerötszáz néző, akik közül ezer gyerek van remek hangulatot teremt. Szurkolás az nincs, pedig megérdemelné a Szerethető, de annál jobb bekiabálások vannak a zajmikrofonok mellett. Látszik egyébként, hogy a végére bedarálják őket a fiúk. Ha pedig azt hiszik, hogy direkt nem írtunk semmit az elmúlt percekről, tévednek. Ezt nevezzük mi szakmailag, altatásnak.

20:28 – Már azt hitték az amatőrök, hogy gólt rúghatnak Király Gábor kapusnak. Sarkazgattak egy kicsit a tizenhatosunknál, de Elek direkt úgy szerelt, hogy arra bármelyik játékosmegfigyelő csettintene. Kirúgta az oldalvonalon.

20:30 – Devecseri ollózott. Egyrészt remekül találta el a labdát. Sajnos nem az ellenfél kapujánál történt az eset, de szerencsére nem a saját kapunkra rúgta.

20:38 – Újabb remek hírekkel szolálunk. Andorra ellen egy döntetlen is elég. A játékosoknak biztos, akik fejenként 200 ezret kaphatnak ezért az MLSZ-től. Gyerünk fiúk! Nagyon mellesleg Király úgy megzavarta az andorrai amatőr csatárt azzal, hogy tiszta helyzetbe hozta a tizenhatos vonalánál, hogy nem tudta berúgni. A melegítő sáros lett, a közönség fütyül.

20:41 – Knézy Jenő kommentátor ma sziporkázik. "Koman Vladimir évekkel ezelőtt azt mondta, jobban érdekli őt az ukrán válogatott, mint a magyar. Azt kell mondjam, ez sokszor látszik."

20:42 – Közeli arcokat mutatnak a kommentátor szerint megreccsent csapat tagjairól. Akarás látszik az arcukon. Menni akarnak szünetre. Hamarosan következik, egyelőre pedig marad a 0-0. Múltkor Devecseri a saját kapunkba fejelt védőként, most Szalai csatárként kivédett egy magyar fejest. De még mindig nem kaptunk gólt!

20:47 – Ébresztő! Kiabál a közönség, akik majd kétezren közel megtöltötték a Puskást. A csapat pedig levonul a pályáról. Nem. Szünet. A 15 perc alatt ne mozduljanak, meglepetés képpel jelentkezünk. Knézy Jenő kommentátor szerint ez így nevetséges. Füttyszó kíséri a csapatot az öltözőbe. Szerintünk nincs ok aggodalomra, kifigyeltük az amatőrök gyengéit, a másodikban gálázni fogunk.

Szemfüles olvasóink kiszúrhatták, hogy meglepetést ígértünk a szünetre. Íme a pillanat, amikor piszkos lett a mackónadrág. Bónuszként pedig így nem találta el a labdát Király Gábor kapus, amivel profi módon összezavarta az ellen csatárát. Nem is lett gól.

Magyarország-Andorra: 2-0 – így láttuk a selejtezőt

Az első félidőt elemezve pozitívum, hogy Knézy Jenő kommentátor szenzációs. Véletlenül sem használja azt a cselt, hogy nem találja el a játékosok nevét. Most következzen Kovács Zoltán szakértő.

A műsorvezető szerint a fejekben kell rendet rakni. Ezt egy fotón már megjósoltuk. Bátortalanok és bizonytalanok vagyunk, ami a szakértő szerint érthető, ezt majd a következő stábnak kell kijavítani. Mi annyit láttunk, hogy mentünk, küzdöttünk, hajtottunk. Csak mindig ott, ahol éppen nem volt a labda. 

Csank János második szakértő szerint az élet megy tovább, nem szabad ezt túllihegni. Marseille után is felálltunk, most is megtesszük ezt, túl kell a dolgokon lépni. Csank János szerint probléma, hogy mindig új alapokra szeretnénk helyezni magunkat. Rossz passzban vannak a fiúk. Inkább azt akarhatta mondani, hogy rosszul passzoltunk az első félidőben, bár jeleztük, hogy volt öt passz is egymás után.

21:00 – Összeségében kezdtük azt gondolni, hogy rossz embereket hívtak meg a stúdióba, de nem. Kimondták azt, ami a szívükön van. A műsorvezető szerint tudjuk, hogy jobbak vagyunk Andorránál, nem ez a reális eredmény. Kovács Zoltán pedig respektálta (korábban még nem) Szalai Ádám szavait, most azt mondja, hogy remek játékosaink vannak remek bajnokságokban. Remek második félidő előtt állunk.

Kovács Zoltán taktikai elemzésekbe bocsátkozik, de ennek most nincs itt a helye. Elő a magyar virtust, azt a technikát, amit még mindig irigykedve les a világ és a magyar miniszterelnök által is megemlített gógyit. Ami olyan jól kijött Bukarestben és Amszterdamban is.

21:07 – Csere. Korcsmár be. Lipták le.

21:08 – Nem szeretjük, amikor a kommentelők jobbat írnak, mint amit Knézy Jenő mond, de felmerült, hogy azért vannak ilyen kevesen, mert már fenik a fogukat a szuper, új stadionokra. A foci nem indokolná ezt a csekély létszámot, hiszen az amatőr Andorra megint lőtt. Király Gábor szemmel verte, mint annyiszor az évek során. Most sikerrel.

21:10 – Knézy Jenő kommentátor még nem izgul azon, hogy nem nyerünk. A közönség fütyül, de nem ezen, hanem azon, hogy félpályáról megjátszottuk Király Gábor kapust. A közönség azonban nem érti, hogy ő építi a támadásokat. Közben Dzsudzsák okosan Vanczák mögé, kezdtük írni, de most fontosabb dolog törtlnt.

21:12 – Világszínvonalú támadást vezetett a Szerethető. Dzsudzák rajzolta mérnöki pontossággal Nikolics fejére a labdát, aki gyönyörű mozdulattal tette a kapu bal oldalába fejjel. Külföldre igazol, ez most már biztosnak tűnik. Knézy Jenő kommentátor azt sem tartja kizártnak, hogy rúgunk hatot. Mi nyolcra tippelünk. Eddig 1-0

21:15 – Idézet Knézy Jenő kommentátortól: Bármit csinálhatott volna a labdával Koman Vladimir. Ő mellé rúgta. Úgy érezzük Koman Vladimir valamivel kihúzta a gyufát Knézy Jenőnél.

21:17 – Az andorrai kapus úgy húzta le a labdát, mint a strandon. Úgy tűnt, mint aki el sem tud lépni a lövés elől. Csúnyán eltaláltuk. Egy kis kakaskodás is. Ezzel az elánnal kell küzdeni az amatőrök ellen. Megmutatni nekik mit tudunk valójában. 

21:19 – Azon gondolkodunk közben, hogy ha rúgunk még egyet, olyan jók leszünk, mint Hollandia. Most egy jogos tizenegyest vettek el tőlünk, de nekünk ilyennel nem szabad foglalkozni, mélyebb ütést is kihevertünk már.

21:21 – A jegyzőkönyv kedvéért. Koman szenzációs passzt adott, három méterre. Pontosan. Ennyit a károgókról. Helyzet nem lett belőle, Stieber bizonytalankodott. Neki is idő kell, hogy feldolgozza ezt a hangulatot.

21:24 – Megint jön az ébresztő. Köszönjük, kicsit elbóbiskoltunk.

21:25 – Bizony jobbak vagyunk. Már az oldalhálót is egyel többször találtuk el, mint az amatőr csapat, a Hollandoknak pedig egséz meccsen nem sikerült. A közönség persze felhördül. Nem látták egymástól pontosan.

21:30 – Helyzet alakult ki. A hetvenedik percben már nem bírta az a játékosuk, aki targoncás. Gyönyörűen cicáztunk velük a tizenhatoson belül. Sajnos nem tudtuk egymáshoz rúgni a labdát, háromszor egymás után sem. Király Gábor kapus világszínvonalú mentéssel tartja zsebünkben a három pontot, a játékosok zsebében pedig a 200 zernél valószínűleg jóval többet. Ami a győzelemért jár.

21:32 – Knézy Jenő kommentátor szerint hiába az "ébresztő", meg vagyunk rogyva. Véletlenül sem azért néz így ki a meccs, mert nem tudunk többet. Az amatőröknek működik a lestaktika.

21:35 – Még negyed óra. Régen ilyenkor indult be a magyar henger. Egyelőre csere következik. Szalai jön le. Kis fütty.

21:36 – És itt a henger. Nikolics tudatos góljának tűnt először, de ő csak annyit tett, hogy elfutott a kapu előtt. A taktika bejött, kifárasztottuk az amatőröket, akik nem bírták a nyomást. Az egyik védőjük ívelte saját kapujába a labdát. Magabiztos győzelem készül és már olyan jók vagyunk, mint Hollandia (Andorra-Hollandia 0-2)

21:39 – Kakaskodás a pályán. Koman Vladimir kezdi, Király Gábor állítja le. Knézy Jenő szerint ez megy, lökdösődni és okoskodni Andorra ellen. Idézet következik: "Édes Istenem!"

21:41 – Valószínűleg nem erre gondolt Orbán Viktor miniszterelnök úr, amikor a nagyvonalúságra gondolt, amikor a magyar focisták meccseiről beszélt.

21:43 – Újabb gyönyörű fejes a tizenhatoson belül egy magyar játékostól. Sajnos a sajátunkon belül, de legalább emberhez ment. Igaz, ő ma kékben játszik. Helyzet a túloldalon is, de nem kellett a szívünkhöz kapni.

21:44 – Knézy Jenő kommentátor azt kérdezi miről beszélünk akkor, amikor azt gondoljuk, hogy hatot lövünk Andorrának, Románia pedig ikszel esetleg. Amedig van matematikai esély és a labda gömbölyű, bármi megtörténhet. Felelhetnénk.

21:46 – A közönség olyat kiabál, amit nem írhatunk le.

21:47 – Lassan ideje mérleget vonnunk. Meggyőző mezőnyfölényben játszottunk, két gólt szereztünk, amiből az egyik öngól volt. Megérdemelten nyert a Szerethető. Az alacsony nézőszámot ellensúlyozta, hogy nem volt "lesz még Erdélyezés" és egyéb románozás. Egy olyan stabil csapatot vertünk meg, amelyik már évek óta indul selejtezőkön.

21:50 – Andorra közben kapott egy kiállítást is. Nikolics lökdösődik egy kicsit. Örömmel látjuk, hogy beilleszkedik a Szerethetőbe.

21:51 – Nikolics majdnem újabb gólt szerez, de sajnos méterekkel fölé ment a remek fejes.

Knézy Jenő elmondott még egy monológot a magyar labdarúgás értékeiről, akiket nem szabad elveszíteni, helyet kell kapjanak a jövő magyar focijában. Lecsorognak az utolsó másodpercek és az is kiderül, hogy megelőztük a remek erőkből álló török csapatot. Még egy fricska az örök kétkedőknek.

21:53 – Arra tudjuk biztatni Önöket, hogy tartsanak velünk és a csapattal a következő selejtezőben is. Megérdemlik. Megérdemeljük.

* * *

Úgy kell nézni a dolgokat, mint Devecseri Szilárd, a Szombathely védője, aki a stadion bármely pontjára fejelhette volna a labdát, helyette úgy bólintott a bal alsóba, hogy azt Nyilasi Tibor is megirigyelhette volna annak idején. Robben még meg is sajnálta. Erre ő azt bírta mondani, úgy hallotta, hogy Kuttor Attila a fiataloknak azt mondta: "minden akadémistának kívánja, hogy világsztár segítse fel". 

És milyen igaza van, mert ezt nem úgy kell érteni, hogy a következő három generáció is így fogja végezni Hollandiában, hanem úgy, hogy. Pozitív szemlélet. Profi mentalitás.

Szakértőnk szerint ennyi az egész. 

Magyarország-Andorra: 2-0 – így láttuk a selejtezőt

Magyarország-Andorra: 2-0 – így láttuk a selejtezőt

Nem kívánjuk kedves olvasóinkat hülyíteni, de azt megjegyeznénk, hogy matematikai esélyünk még van a továbbjutásra. Ezt pedig meg is ragadhatják a fiúk, ha profiként viselkednek és csak a következő mérkőzésre koncentrálnak. Tudjuk ugyanis, hogy a labda gömbölyű, bármi megtörténhet. 

Vissza kell szerezni a csapat becsületét és a közönség szeretetét, mert csak így lesz újra szerethető a magyar válogatott. Csak így indulhatunk neki a következő selejtezőnek. Addigra pedig a játékosok megszerzik a győzelemhez szükséges rutint, idősebbek, tapasztaltabbak éesznek, ráadásul rengeteg új stadionban pallérozódhatnak.

Nem a mi kezünkben van a pótselejtező elérése, de mindent meg kell tennünk és reménykedjünk, hogy a többi pályán is nekünk kedvező eredmény alakul ki.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Pár évvel a délszláv háború után Bosznia-Hercegovina csoportelsőként kijutott a brazíliai világbajnokságra.
Pedig ott nincsenek akadémiák, se új stadionok, se milliárdos állami támogatás, se úgynevezett "szakértők" siserehada csak egyszerűen szeretnek és tudnak is focizni. A nemzeti csapat mezében tudnak egymásért és a nemzetért küzdeni.
Csupán ennyi a titok.
Ja és a félamatőr izlandi csapat pótselejtezőt játszhat.
ostor
@verőce21: Mi van?Savanyú a szöllő mi? Képzeld haver,nem döglött meg a szomszéd tehene!De a vezéred idiótizmusa most sem hagyott kétséget!
verőce21
@ostor: (19:29) Szerintem meg neked savanyú a "szöllő" Kishaver! :)

(És örülnék, ha ilyen magas intellektussal messziről elkerülnél a jövőben!)
Uborkakulcs
@vidi500: Nemjana... Szép magyar név.Koman pedig mint azt tudjuk ukrán. Mert őt jobban érdekelte az Ukrán válogatott. Akkor?? Öcsit ne keverd ide. Nem lehet még csak egy témában sem emlegetni ezzel a két névvel.
vidi500
@Uborkakulcs: Ami a futballtudást illeti, valóban nem lehet egy napon említeni őket. Valószínű más tekintetben sem. A Puskás név nem anyakönyvi név volt, később vette fel. Puskást amiatt említettem, mert nem érdemes abba belemenni, ki a magyar, és ki nem. Az a magyar, aki annak vallja magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.