A múlt héten elhunyt sportoló ügyében újabb részletek láttak napvilágot. Látták a vízben már szörf nélkül, jelezték is a vízirendészetnek – írja cikkében a windsurfing.hu.

Az elmúlt héten találták meg Gilicze László 35 éves szörfös holtestét a Balatonban. Az ügy az index állítása szerint most fordulatot vehet. Kiderült, cserbenhagyhatták a szörföst, legalábbis lett volna esély a megmentésére.

A mozaikok összerakása közben kiderült, fia eltűnése napján "13 óra 45 perckor érkezett egy segélykérés a vízi rendőrséghez egy közelben elhaladó vitorlás kapitányától, aki egy vízbe esett, feltehetően szörfös integetésére lett figyelmes; a kapitány a szörföt a közelben már hiába kereste, majd az erős hullámzásban a direkt segítségnyújtást elmulasztotta. "

Az Index kérdésére a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dodo571031
Utánna kellett volna ugrani a baromnak nehogy csak egyedül fulladjon a vízbe ha beszarok akkor ki lesz a hibás?
levarosbukta
Nehogy már a vitorlás kapitánya legyen a hibás! Ő megtette a tőle telhetőt, értesítette a vízi rendőrséget! Valószínűleg nem akarta saját magát, vagy esetleg más, a hajón tartózkodók életét kockáztatni. Nem lehet ezért elítélni.
coni
Anélkül, hogy ismernék a vitorlás kapitány képességeit, nehéz megítélni, hogy képes lett volna segíteni, vagy ő is bajba kerül.
A vízi mentőknél erre képezték ki az embereket, nem lehet kérdés, hogy segíteniük kell.
Kala Majka
Kortünet!

Mindenki cserbenhagy manapság mindenkit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.