Szerdán kokainfogyasztás miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a kajak-kenu világbajnokságra készülő Kucsera Gábor válogatottságát a Magyar Kajak-kenu Szövetség. 

Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierem végét jelentette volna. A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni. Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam. Megbántottam a családomat is, tőlük is elnézést kérek

- mondta Kucsera a Blikknek.

Kucsera: Egy életen át szégyellni fogom magam

A sportágat irányító hazai testület komolyan gondolja a drog elleni harcot, az elmúlt hónapokban több millió forintot költött a versenyzők ellenőrzésére azzal a céllal, hogy a fiatalok tanuljanak a negatív példákból is.

Hosszú távon kifizetődik, ha folytatjuk a rendszeres ellenőrzéseket. Idén tavasszal húztunk egy vonalat, és zéró toleranciát hirdettünk, ezzel vállalva azt, hogy adott esetben a saját versenyzőnket fogjuk megbuk­tatni. Sajnálom, hogy ez megtörtént, de mi komolyan gondoltuk, hogy rendet teszünk.

- mondta Baráth Etele, az MKKSZ elnöke.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Nem inkább azoknak kéne szégyellniük magukat, akik a módszerváltás óta rászedik a magyar népet?
Kucsera sajnos hibázott, de Ő maga fogja viselni a terheket, nem pedig az egész ország.
Akiknek valóban kellene szégyellni magukat, azok nem teszik, sőt büszkék a tetteikre...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Miért kéne szégyellned magad? Megmérettél és könnyűnek találtattál. Lapozzunk.
Desischado
Egyetértek Vukkocskával. Nem ez lehetett az első, csak most kiderült. Tudhatta hogy két héttel a világbajnokság előtt méginkább fokozzák az ellenőrzést. Gondolom, szeretett volna valami eredményt, de nagyon rossz utat választott.
Yoda69
Ha valami nem megy abba kell hagyni, nem pedig eroltetni. kucsera emelt fovel hagyhatta volna ott a kajakot, igy viszont...
eszegfu
@KERKA: 15:49 Ha belegondolok, tényleg érdekes, hogy egy sportoló gyerek majdnem mindig jó tanuló! Én is sportoltam: általános iskolás koromban szertornáztam, majd a középiskolában röplabdáztam (olyan alacsony vagyok, hogy a hálón alsó felénél láttam át, de jó "feladó" és szerváló voltam). Fiatal felnőtt koromban pedig nőifociztam... nem versenyszerüen, csak "buliból". Gyerekeim is sportoltak sokfélét. A nagyobbik már 46 éves, de a 12 éves unokámmal még most is verseny-szerüen sportolnak. Itt a legkisebb unokám csak 4 éves, de népi táncot és éneket tanul. A kisebbik fiam a 8 és 6 éves unokámmal tura-kerékpároznak. Bocs., de nagyon elkanyarodtam a témától!
KERKA
@eszegfu: Igen, én is ezt mondom, a sport minden téren jó irányba vezet, s lám ez a tanulsága, hogy jó a tisztességes úton maradni. A sport nem csak testileg, hanem erkölcsileg is nevel.
mtsl
Kevés!!!

Miért, mert ez csak a jéghegy csúcsa.
MINDEN sportoló doppingol!!!
Ja, hogy ezt te nem tudtad?
Nem EZ a baj, hanem az, hogy ezt mindenki tudja, és elfogadják, eltűrik, és szükséges rossznak tartják.
Néha feláldoznak valakit a sportisten oltárán, néha nagy neveket is (most Amstrongra gondolok elsősorban), és azt hiszik a sportra rátelepedő maffiózók, hogy ezzel minden el van sikálva... a következő lebukásig.
Amstrong a legnagyobb!
Miért?
Mert legyőzte a rákot!
Mert az összes többi doppingoló biciklissel szemben győzött!
Amstrong a kora áldozata, semmi több... semmi kevesebb!

Képmutató szar szemét világ ez!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.