Szerdán kokainfogyasztás miatt azonnali hatállyal felfüggesztette a kajak-kenu világbajnokságra készülő Kucsera Gábor válogatottságát a Magyar Kajak-kenu Szövetség. 

Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierem végét jelentette volna. A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni. Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam. Megbántottam a családomat is, tőlük is elnézést kérek

- mondta Kucsera a Blikknek.

Kucsera: Egy életen át szégyellni fogom magam

A sportágat irányító hazai testület komolyan gondolja a drog elleni harcot, az elmúlt hónapokban több millió forintot költött a versenyzők ellenőrzésére azzal a céllal, hogy a fiatalok tanuljanak a negatív példákból is.

Hosszú távon kifizetődik, ha folytatjuk a rendszeres ellenőrzéseket. Idén tavasszal húztunk egy vonalat, és zéró toleranciát hirdettünk, ezzel vállalva azt, hogy adott esetben a saját versenyzőnket fogjuk megbuk­tatni. Sajnálom, hogy ez megtörtént, de mi komolyan gondoltuk, hogy rendet teszünk.

- mondta Baráth Etele, az MKKSZ elnöke.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Nem inkább azoknak kéne szégyellniük magukat, akik a módszerváltás óta rászedik a magyar népet?
Kucsera sajnos hibázott, de Ő maga fogja viselni a terheket, nem pedig az egész ország.
Akiknek valóban kellene szégyellni magukat, azok nem teszik, sőt büszkék a tetteikre...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Mosakodni lehet, de nem érdemes ,,megmérettél, és könnyűnek találtattál,,))))))))
A támogatásaidat remélem ugyanúgy elveszik mint a többitől, aki lebukott)))))))
eugen4402
A csúcsról lezuhanni csak egyszer lehet, nem úgy, mint a Walt Disney-féle rajzfilmekben...Egy élet munkáját ilyen egyszerűen nem szabadna lenullázni, mert a neheze még ezután jön. Utólag szánni-bánni annyit ér, mint tar vaginán a hajolaj.
human
Majd átveszi a helyét egy olyan sportoló, aki nem drogozik. Nem hinném, hogy sokáig kellene ilyenre várni.
volvós
." ... hogy adott esetben a saját versenyzőnket fogjuk megbuk­tatni. Sajnálom, hogy ez megtörtént, de mi komolyan gondoltuk, hogy rendet teszünk..."

Na pintérsanyibá !!! Itt a példakép, lehet követni...

Te meg kedves Kucsera !! Elöbb kellett volna gondolkodni,
aztán bevenni a drogot !! Szégyelni Magad ?? az olyan kevés,
hogy nincs más utad, mint...
eszegfu
A vége igy is, ugy is u.az... "évek óta nem értem el jelentős eredményt...minden bizonnyal versenyzői karrierem végét jelentette"... de mégis "emelt fővel" hagyta volna abba, mi meg csak a sikereire emlékeznénk. Nyilván az ő 32 évével szemben már esetleg ott állnak sorban a 20 valahány évesek... és azt is elismerem, hogy ebbe a karrierbe "beletette" fiatalságának legalább 20-25 évét... Rosszul döntött... kár volt.
wagabund
Nő helyett kokain? ez nem is férfi!...ezért nem sikeres...

-cuncimókuskám...ha valami érmet nyersz, azt csinálsz velem, amit akarsz!

..na, ez a motiváció, a többi smafu...(na jó, a másik a pénz...de az olyan gusztustalan...igaz?)
Levendula
Nem inkább azoknak kéne szégyellniük magukat, akik a módszerváltás óta rászedik a magyar népet?
Kucsera sajnos hibázott, de Ő maga fogja viselni a terheket, nem pedig az egész ország.
Akiknek valóban kellene szégyellni magukat, azok nem teszik, sőt büszkék a tetteikre...
Csizmás Kond
A sportolókat a drogra maga sport szoktatja rá. Az, hogy valaki nem elégszik meg a hivatalos stimuláns szerekkel az minden sportolónál csak idő kérdése.
Gonoszgólya
"Egy életen át szégyellni fogom magam"
Már késő. Egyébként a cikket olvasva az az érzésem hogy az abban a világban élő sportolók szerint csak, és kizárólag csak a sport világában van esélyük az életre.
És abban hogy ez a szemlélet vált egyeduralkodóvá, nem csak a sportolók a hibásak
eszegfu
@Gonoszgólya: 11:05 Igazad lehet, hogy "kizárólag csak a sport világában van esélyük az életre". Én sem értettem, hogy ha érzi, tudja, hogy már nincs jelentős eredménye, akkor miért nem hagyja abba... tényleg az életét tette a sportra... Ha "menet közben" nem végzett el valami felsőfoku iskolát, vagy nem csinált vállalkozást, nem tudom most mihez fog kezdeni.
tökölődő
Sajnállak öreg, pedig király voltál, de azért bízzál magadba. Sokkal többet érsz ezek után is, mint az a pár éneklő köcsög, akik soha semmit nem értek el az életben , de kúrva nagy véleményük van mindenről.
KERKA
Van is miért szégyellnie magát.
De azért arra igencsak kíváncsi vagyok, hogy ki az, aki a sportolókat ellátja droggal. Mert ez már a harmadik ilyen eset.
eszegfu
@KERKA: 14:07 Semmit sem akarok sugallni, vagy megállapitani...de annak idején is a (hugomról és edzőjéről beszélek) bizony az edző állitotta össze a sportoló étrendjét, klf. táplálék kiegészitőket, a folyadék bevitelének mennyiségét, a testsuly megtartásához szükséges technikákat...és a sportolók pontról-pontra betartották! Már a 12 éves unokám is tudja pl., hogy versenynapon reggel el kell mennie "nagydolgozni", mert a mérlegelésnél akkor alacsonyabb sulycsoportban indulhat...hát ezt nem a szüleitől vagy a családtól hallotta. De azért az élsportban már kettőn áll a vásár szerintem.
KERKA
@eszegfu: A testsúly megtartás az egy másik tészta:))

A teljesítmény fokozás váltja ki a könnyebb drog használatát, vagy inkább a pénz, a nagyon sok pénz, amit a szakosztály, és maga a sportoló kaphat ilyenkor.
De triatlonozik a serdülőkorú ismerős fiú, aki az edzőjétől kapja a bogyókat. Én nem láttam, ő pedig nem hajlandó elárulni, hogy mik azok. De szedi, az anyja látja.
Strong
Néha megbotlunk...
..politikus is csinált már ilyet...:-) vagy nem?
eszegfu
@KERKA: Igen, én is tudom, hogy a testsuly "másik tészta", csak azt gondolom, valahol itt kezdődik: amit az edző mond az "kőbe vésett" dolog. Hát ez a bogyó már akár a bajok kezdete is lehetne. Ma már bármilyen sportágban "kitünni" nagyon nehéz, mert egyre fiatalabban kezdik az edzéseket és ugye az emberi teljesitő képességnek is van határa. Érdekes a szellemi képességeknél már elismerjük, hogy a gyerekünk "csak" jó asztalos lesz, mert egy diplomához már kevés. Ugyanez a sportban már nincs igy. Azt viszont változatlanul fontosnak tartom, hogy valamit sportoljon a gyerek (akár többfélében is próbálja ki magát), mert jókat mozog, majd jóizüen eszik, megtanulja a helyes időbeosztását és fegyelemre, önfegyelemre készteti.
KERKA
@eszegfu: szerintem is nagyon fontos a sportolás. Bármi, csak mozgás legyen. Sokan mondják, hogy azért nem sportol, mert nem marad ideje tanulni. Ez nem így van, mert ahogy te is írod, megtanulja az időbeosztását, és avval gazdálkodik. No és persze kitartásra is nevel.
Az enyémek reggel 6-kor kelnek, úszni mennek és délután foci, vagy floorball edzés.
Hogy mikor tanulnak nem tudom, de mindegyik tiszta kitűnő tanuló. Ja, és még nyelveket is tanulnak. Te sportoltál?
vukkocska
Ha valaki a világbajnokság előtt két héttel kokaint fogyaszt, ott - szerintem - komoly baj van. Ő akkor egy komoly drogos, mert nem tudta megállni, hogy ne fogyasszon. Csapattársait és családját sajnálom igazán. Ő pedig így döntött.
simmering73
Miért kéne szégyellned magad? Megmérettél és könnyűnek találtattál. Lapozzunk.
Desischado
Egyetértek Vukkocskával. Nem ez lehetett az első, csak most kiderült. Tudhatta hogy két héttel a világbajnokság előtt méginkább fokozzák az ellenőrzést. Gondolom, szeretett volna valami eredményt, de nagyon rossz utat választott.
Yoda69
Ha valami nem megy abba kell hagyni, nem pedig eroltetni. kucsera emelt fovel hagyhatta volna ott a kajakot, igy viszont...
eszegfu
@KERKA: 15:49 Ha belegondolok, tényleg érdekes, hogy egy sportoló gyerek majdnem mindig jó tanuló! Én is sportoltam: általános iskolás koromban szertornáztam, majd a középiskolában röplabdáztam (olyan alacsony vagyok, hogy a hálón alsó felénél láttam át, de jó "feladó" és szerváló voltam). Fiatal felnőtt koromban pedig nőifociztam... nem versenyszerüen, csak "buliból". Gyerekeim is sportoltak sokfélét. A nagyobbik már 46 éves, de a 12 éves unokámmal még most is verseny-szerüen sportolnak. Itt a legkisebb unokám csak 4 éves, de népi táncot és éneket tanul. A kisebbik fiam a 8 és 6 éves unokámmal tura-kerékpároznak. Bocs., de nagyon elkanyarodtam a témától!
KERKA
@eszegfu: Igen, én is ezt mondom, a sport minden téren jó irányba vezet, s lám ez a tanulsága, hogy jó a tisztességes úton maradni. A sport nem csak testileg, hanem erkölcsileg is nevel.
mtsl
Kevés!!!

Miért, mert ez csak a jéghegy csúcsa.
MINDEN sportoló doppingol!!!
Ja, hogy ezt te nem tudtad?
Nem EZ a baj, hanem az, hogy ezt mindenki tudja, és elfogadják, eltűrik, és szükséges rossznak tartják.
Néha feláldoznak valakit a sportisten oltárán, néha nagy neveket is (most Amstrongra gondolok elsősorban), és azt hiszik a sportra rátelepedő maffiózók, hogy ezzel minden el van sikálva... a következő lebukásig.
Amstrong a legnagyobb!
Miért?
Mert legyőzte a rákot!
Mert az összes többi doppingoló biciklissel szemben győzött!
Amstrong a kora áldozata, semmi több... semmi kevesebb!

Képmutató szar szemét világ ez!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.