Lemondott Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya. A szakember csütörtöki közleményében tudatta elhatározását:

A magyar sport érdekeit, valamint a személyemet ért támadás folytán megrendült egészségi állapotomat is szem előtt tartva, úgy döntöttem, hogy a mai nappal lemondok szövetségi kapitányi tisztségemről.

A 75 éves szakemberről kedden a privatkopo.hu internetes portál azt írta, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. Ugyanakkor szerdán a Magyar Úszó Szövetség vezetése és az edzőbizottság egyformán változatlan bizalmáról biztosította Kiss Lászlót.

Közleményében Kiss László úgy fogalmazott, hogy

1961-ben koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg az a döntés. Az ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében megtettem a szükséges lépéseket

- hangsúlyozta, hozzáfűzve, hogy a cselekményt nem követte el.

Én ugyanaz az ember vagyok, mint aki egy héttel vagy 50 évvel ezelőtt voltam! Világéletemben tisztességesen, a munkámért és ezáltal a magyar sportért éltem. Az elmúlt napokban számtalan helyről kaptam megerősítést és bizalmat, melyet őszintén köszönök azoknak, akik nemcsak a jóban, hanem a rosszban is kitartottak és kiálltak mellettem

- tette hozzá.

Szembesülnöm kellett azonban azzal, hogy tevékenységemet és személyemet jelenleg az ellenem folytatott sajtóhadjáratnak köszönhetően olyan mértékű közfelháborodás övezi, amely súlyosan megosztotta a sportszerető embereket. Jelenleg nem vizsgálom, hogy kinek és miért állhatott érdekében személyem ilyen fokú lejáratása és a korabeli híradásokban már közzétett esemény ismételt felelevenítése.

Kiss László kitért rá, hogy kapitányi tevékenységét eredetileg is csak a 2016-os riói olimpiai játékokig kívánta ellátni. Úgy gondolja azonban, hogy a jelen körülmények között – személye megosztó voltára tekintettel – nem tud hasznára lenni sem a magyar úszóválogatottnak, sem pedig az olimpiai csapatnak.

Fentiekre tekintettel úgy döntöttem, hogy a mai nappal lemondok szövetségi kapitányi tisztségemről. A Magyar Olimpiai Csapatnak sok sikert kívánok a riói olimpiai játékokra!

- zárta sorait a szakember.

Közben Kiss László lemondott tiszteletbeli százhalombattai alpolgármesteri tisztéről is.

Szerdán még  a Magyar Úszó Szövetség vezetősége és az edzőbizottság egyaránt változatlan bizalmáról biztosította Kiss Lászlót, csütörtökön viszont már lemondott.

A MÚSZ részéről Hargitay András elnökségi tag, utánpótlás-kapitány az MTI-nek elmondta, hogy Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke Triesztbe, a férfi vízilabda olimpiai selejtező színhelyére utazott, ahol a nemzetközi és az európai szövetség vezetőivel folytat megbeszéléseket. A MÚSZ az elnök hazaérkezése után foglal majd állást a történtekkel kapcsolatban.

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

prime777
@rapier:
Komolyan te provokálni vagy itt.
Direkt.
Lehet rád számítani egyébként,mert amit mondasz annak mindig pont az ellenkezője az igaz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rapier
@silber13: Bohócokkal nincs mit kezdenem!
silber13
@rapier: Akkor ne bámulj annyit a tükörbe De azért legyen szép az estéd! Komolyan!
mariaberta
@almalibre: tökéletesen igazad van, ennyi rosszindulatot régen tapasztaltam. Egy fiatal ember súlyos hibát követett el. Akár tetszik akár nem, a megítélt büntetés egy részét elengedték, ő pedig élt a lehetőséggel. Nem hiszem, hogy ma másként lenne. Ilyen gyűlöletes világot élünk?
karma1
@mariaberta: Ez nem HIBA, hanem BUNCSELEKMENY volt, orulhetett, hogy kijott a boribol. A szexualis bunozes mindenhol kiemelt, nem evul el, (lasd a jelenleg is futo, 50-60 eves ugyeket, pl. Bill Cosby), es a szexualis bunozoket, pedofilokat egesz hatralevo eletukben koveti a rendorseg, merre mozognak, mit csinalnak. Bizonyos szakmakat - tanar, orvos - NEM kaphatnak, olyan helyekre sem mehetnek dolgozni, ahol barmifele kapcsolatuk lehet gyerekekkel,. nokkel.
A mai torvenyek szerint kiss AKKOR, 1963-ban nem mehetett volna vissza edzonek, ahol fiatal lanyok, gyerekek kozott folyt a munkaja.
mariaberta
@karma1: Ezt fejtsd ki azoknak, akik akkor így határoztak.

Minden esetre akik akarták ez a téma uralja ma a magyar közvéleményt, elnyomva azokat a súlyos problémákat, amelyekkel foglalkozni kellene.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok