Az egész országot megrázta a hír, hogy az úszósportban kivételes eredményeket elérő, évtizedek óta köztiszteletben álló Kiss László szövetségi kapitányról kiderült: csoportosan elkövetett nemi erőszakért ült börtönben.

A botrány kirobbanásakor úgy tűnt, hogy Kiss László lemondásával – amely tegnap végre meg is történt – az Úszószövetség végérvényesen lemoshatja magáról a szövetségi kapitány múltja okozta szégyent. Gyárfás Tamás, az Úszószövetség elnöke tett róla, hogy ne így legyen – írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Gyárfás Tamás előbb hétköznapias természetességgel vallotta be, hogy ismerte Kiss múltját, majd úgy tett, mintha mindenkinek ismernie kellett volna a fél évszázada szunnyadó bűnöket. Ebbe beletartozott Kiss László wikipedia oldalának utólagos átírása – azzal az állítással, hogy ott mindig is szerepelt Kiss múltja – és az olyan állítások, hogy „mindenki tudott róla, de senki sem beszélt”.

Gyárfás Tamás lemondását követeli a DK

Ezután következett az az érvelés, hogy Kiss tette „jogilag elévült”, majd hamarosan jött a bűnök elmismásolása: Kiss „okkal vagy ok nélkül” kapta meg büntetését. Legvégül már a kegyeletsértés határait súroló áldozathibáztatást hallhattuk, miszerint az azóta elhunyt áldozat „könnyen kapható volt” csoportosan elkövetett nemi erőszakra.

A Demokratikus Koalíció azt javasolja Gyárfás Tamásnak, hogy nyújtsa be a lemondását! A DK szerint Gyárfás sajnos részese lett az elfogadhatatlan bűn relativizálásának, ezért ő maga is elfogadhatatlanná vált – áll a közleményben.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tádé
@rapier: te gyógyíthatatlan vagy! Neked még Lázár János sem tudna megbocsájtani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Vajon kiknek áll érdekében éppen most szétszedni a magyar úszósportot?Talán kell a VB.-re tervezett pénz a várban épülő miniszterelnöki palotára ?
Egy ilyen , hajánál fogva előrángatott ügyet éppen most kirobbantani csak felső utasításra lehetett. Az érdekelt újságírónak komoly ajánlatot tehettek a legfelsőbb körökből, vagy pedig egy rosszindulatú, felelőtlen firkász, aki abban leli örömét, hogy ilyen, 50 évvel ezelőtti ügyet tud prezentálni.Az összes erre rámozduló, pedig komolytalan, lelkiismeretlen, - mondhatnám ostoba - mert ahogy látom senki nem kezeli ezt a helyén . Országos botrányt kreáltak ebből , feláldozva egy kiváló sportembert, feláldozva a hazai úszósport presztizsét, a magyar sport politika tekintélyét.Ez a botrány nagyon kellett egy ettől súlyosabb botrány eltakarására.
De vajon melyik botrány eltakarására? Mert botrányban nincs hiány nálunk. Vagy Orbán és strómanja égbekiáltó vagyongyarapítása, vagy Matolcsy disznóságai jöhetnek számításba.Talán még a Habony , vagy az Endru Vajna , esetleg az Off Shore lovagok viselt dolgai . Az is lehet hogy a népszavazást megelőző kormányrendelethez időt kell nyerni?
A botrányos politikai élet működik, akár a magyar reformok.
wagabund
..." A Demokratikus Koalíció azt javasolja Gyárfás Tamásnak,"...

...azt javasolja? gyárfás meg leszarja...

kedves dk!... talán a sarkára kellene állni a pártnak...de ne így...
justhpeter
Jó volna, ha a DK Orbán elleni küzdelemre tartogatná az erejét. Azt a keveset, ami van.
krumpli
Az emút nyóc év.. a DK, és Gyurcsótány keverése történik megint !!! Nyáron Olimpia, jövőre Vizes VB, nehogy minden rendben menjen... :P Hehe.
Szebb jövőt !
rapier
@silber13: Ha sokan lennétek, most nem Orbán Vikltornak hívnák a miniszterelnököt! :o)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok