A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra kikapott szombaton a világbajnok német csapattól Gelsenkirchenben az Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén.

Kétgólos vereség a németektől a főpróbán

A hazaiak Lang Ádám öngóljával a 39. percben szereztek vezetést, majd a végeredményt Thomas Müller állította be a 63. percben.

Bernd Storck, a magyarok szövetségi kapitánya a 82. percben becserélte Eb-kerete egyetlen újoncát, Bese Barnabást.

Az Eb-n 44 év után résztvevő magyarok kedden indulnak Franciaországba, ahol elsőként június 14-én az osztrákokkal találkoznak Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én Lyonban Portugália lesz az ellenfelük a csoportszakaszban.

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya:

Elégedettek lehetünk a győzelemmel, jó érzés így elhagyni a pályát. Kicsit hiányzik még a frissesség a csapatból, de ez nem csoda, mivel sokat dolgoztunk az edzőtáborban. Több játékost, Kroost, Götzét és Cant is új pozícióban próbáltam ki, mindannyian jól helytálltak.

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

Számítottunk arra, hogy nehéz mérkőzés lesz. Sok új felismerésre tettünk szert, de természetesen nem lehetünk elégedettek, mivel kikaptunk. Védekezésben jól teljesítettünk, hiszen kevés lehetősége volt az ellenfelünknek és az előre játékunk is működött. A bátorság, amire itt szert tettünk, hasznos lehet Ausztria ellen.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Öngóllal nyitott a magyar csapat! Csak szólok, nem kell segíteni az ellenfélnek ilyen látványosan, elég ha hozzák a szintjüket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Perwool: Szerintem Orbánnak a következő álmai voltak 2010-ben:
- teljes fideszes hatalom az egész közigazgatásban (központosítás, semmi függetlenség=nix ugribugri)
- kisvasút, mert gyerekkori álma
- és végül a "Na uggye!" program keretében egy nemzetközileg sikeres focicsapatot összehozni.
Erre a három pontra semmi pénzt nem sajnál. Nincs számára ésszerű határ, hogy X összeget még érdemes ezekre költeni, de ha még akkor sem működik, akkor nem kell erőltetni, mert utána már az ország gazdasága sínyli meg. Orbán nem őrült, csak egy beteg ember, aki elvesztette a valóssággal való kapcsolatát. Ő szentül azt hitte, hogy sok pénzből futballt lehet csinálni, de úgy néz ki, hogy a pénz nem a fő komponense a képletnek.
Egyébként az a 220 milliárd a túlszámlázásból adódik. A valódi költség ennek talán az 50-40%-a lenne, csak eljutottunk oda, hogy minél drágább egy beruházás annál jobb a kormánynak, ugyanis ez a GDP-be beleszámít és szebb GDP arányos államadósságot láthatunk a KSH adataiban.
Perwool
@human: Abban igazad van, hogy nem hülye!De nem ám!Orbán egy kispályás gazdasági bűnöző!
Viszont abban nagyon profi! Ki hiszi el, hogy egy falusi gázszerelőnek összelapátolnának 25 milliárdos vagyont 5 év alatt ???
Miközben a miniszterelnök aki mellesleg a barátja meg havi bruttó 1,7 millióból tengeti az életét 5 gyerekkel+ egy feleséggel!?
E​gy úrhatnám falusi paraszt, aki közvagyonból vasutat épít magának.
Az EU a 600 milliót nem Orbán Viktorkának adta kisvasútra karácsonyra, hanem Magyarországnak, a magyar népnek.
Kisvasutat épít magának, a gyerekek éheznek, a betegek meghalnak. Ő az emberek képébe röhög.
A kisvasutat továbbépítik, csak azért is, hogy megmutassa Döbrögi, hogy amit nem akar nép, azt akkor is megcsinálja. Minél többen kifogásolják a kisded "játékait", annál hosszabb vasutat épít...
A GDP csak egy szám...hiába ha mindent ellop az uralkodó elit...De ha megnézzük pl. Nigéria GDP-je a világelitbe tartozik...mégis a nép 95%-a nyomorog..
human
@Perwool: Orbánnak nagyon ügyes tanácsadója van. Igazából szerintem egy pszichológus nagyon sokat tudna mesélni a hatalomgyakorlási technikájáról. Ha valaki olvasta a "Diktátorok kézikönyve" című könyvet vagy az 1984-et. Az meglepően sok technikát lát vissza Orbán politikájában.
Ahogy írtad is. Támadják a kisvasutat? Még hosszabbra építjük! Támadják az oktatás központosítását? Még jobban központosítunk!
Ezek a lépések szerintem nem véletlenek. Az emberek ellenállását akarja megtörni. Azt akarja elérni, hogy minden ellenállás hiábavalónak tűnjön és így végül elhaljon. Így a jövőben bármivel áll elő az már alapból ellenállás nélkül megvalósítható, mert addigra betörte a lakosságot. Az oktatás estében még az sem zavarja Orbánékat, hogy a saját szimpatizáns szervezeteikből összepakolt nemzeti kerekasztalt is átverte a palánkon azzal az átalakítással, amit meg fognak lépni a jövőben. Még a saját embereik javaslatait is lesöpörték az asztalról. Persze lehet, hogy ez csak azt igazolja, hogy a kerekasztal az elejétől fogva csak etetés volt, hogy hátha sikerül megetetni vele a civil oktatói szerveződéseket, de miután látták, hogy nem haraptak rá a csalira, így már funkcionalitását vesztette a saját kerek asztaluk és ki is dobta Orbán a kukába az ígéreteivel együtt.
Perwool
@human: Semmilyen társadalmi norma nem szent számára, ha az a saját céljai útjában áll.
Mindent egy politika érdekében, mindent ha kell veszni hagyni. Emberi értékeket, tisztességet, becsületet. A Fidesz, az az Orbán(mert nincs párt, nincs Fidesz, nincs miniszterek, itt egy személyben Orbán) mottója ez, no meg az egyéni érdekek. Az örökös harc, ellenségkép, kint és bent, a nyughatatlanság, fenntartása, a végtelenségig. Ide jutottunk.
human
@Perwool: Hát igen, az ellenségkép. Aki ma barát, az holnap már ellenség és úgy kommunikálják, hogy soha nem is volt a barátunk :) Az 1984-ben is a híradásokban hol ez volt az ellenség hol az. Volt a filmnek egy nagyon nagy igazsága. A hatalom számára az a polgár az ideális, aki nem tudja mi az, hogy 4. A párttól várja az utasítást, hogy éppen akkor a 4 mennyi. És bármit is mond a párt nem elég hazudni, hogy a 4 éppen most 5, hinnie kell benne. Sőt nem is hinnie kell benne, hanem szinte tudnia kell, hogy a 4 éppen most 5 vagy akármennyi. Hátborzongató ahogy visszaköszönnek ezek a dolgok Orbán politikájában.
Perwool
@human: Az évszázados uralom,(török, Habsburg, vesztes háborúk, Trianon, oroszok 40 év) amit fellehet emlegetni, befolyással lehet lenni az emberekre. Ezt ismerte fel Orbán, vagy valamelyik tanácsadója.
Úgyhogy, amíg ellenséget talál, és megvéd tőle, addig mindig lesz 2-3 millió ember aki feltétel és elvek nélkül tapsol mindenhez. Ha valamilyen oknál fogva esetleg elfogyna a szavazó tábora, megkapnák a szavazati jogot az azeriek, kazahok...
"Aki ma barát, az holnap már ellenség és úgy kommunikálják..."
Igen, vannak dolgok amiket másként lát az ember 50 évesen, mint mondjuk 20 évesen, na de, ennyire?
Csak egy pár dolog, ruszkik haza, csuhások térdre, semmi keresni valón keleten , liberalizmus...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.