A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra kikapott szombaton a világbajnok német csapattól Gelsenkirchenben az Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén.

Kétgólos vereség a németektől a főpróbán

A hazaiak Lang Ádám öngóljával a 39. percben szereztek vezetést, majd a végeredményt Thomas Müller állította be a 63. percben.

Bernd Storck, a magyarok szövetségi kapitánya a 82. percben becserélte Eb-kerete egyetlen újoncát, Bese Barnabást.

Az Eb-n 44 év után résztvevő magyarok kedden indulnak Franciaországba, ahol elsőként június 14-én az osztrákokkal találkoznak Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én Lyonban Portugália lesz az ellenfelük a csoportszakaszban.

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya:

Elégedettek lehetünk a győzelemmel, jó érzés így elhagyni a pályát. Kicsit hiányzik még a frissesség a csapatból, de ez nem csoda, mivel sokat dolgoztunk az edzőtáborban. Több játékost, Kroost, Götzét és Cant is új pozícióban próbáltam ki, mindannyian jól helytálltak.

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

Számítottunk arra, hogy nehéz mérkőzés lesz. Sok új felismerésre tettünk szert, de természetesen nem lehetünk elégedettek, mivel kikaptunk. Védekezésben jól teljesítettünk, hiszen kevés lehetősége volt az ellenfelünknek és az előre játékunk is működött. A bátorság, amire itt szert tettünk, hasznos lehet Ausztria ellen.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Öngóllal nyitott a magyar csapat! Csak szólok, nem kell segíteni az ellenfélnek ilyen látványosan, elég ha hozzák a szintjüket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Öngóllal nyitott a magyar csapat! Csak szólok, nem kell segíteni az ellenfélnek ilyen látványosan, elég ha hozzák a szintjüket!
perfekt
Nem lehetnek csúcsformában,ez tény.Hátrafelé viszont, már jól játszunk A lónak is a Turfon kell jól futni.De nem mi nyerjük az EB-t.
nevemnick
Egyáltalán fogadott valaki a magyar győzelemre? (a vezíren kívül.)
Perwool
@perfekt: ."De nem mi nyerjük az EB-t"
Hogy nyernénk, hisz nincs stadion ahol felkészülhetnének...
Különben is a napokban mondta a vezér fel érünk majd az európai fociba...
kepkezelo.com/images/tzh15hqb1514s3yf1x54.jpg kicsit kicsi a szöveg de...
volvós
Dzsuzsák cicuska !!! Nem kell ennyire szenvedj a falábúakkal
együtt, oszd be azt a 80 millát, amit kaptál a nehéz napokra.
Ahogy Jack Nicholson mondá: " - Lesz ez még igy se " !!
dr. prédikátor
Viktor szopkin!!! Ehhez mit szólsz???A falábúak saját maguknak rúgnak gólt!!!Építsél még nekik stadionyt!!!De tuti hogy ez is a Soros meg a Gyurcsány miatt van.!!! megint megtámadták a magyar labdarúgást!!!
wagabund
mindenki fanyalog, ahelyett, hogy örömében dobálná a kalapját...
...mert mi van akkor, ha a németek úgy döntenek, hogy fociznak, és 8:0-ra győznek?
...így, hogy megsajnáltak, tulajdonképpen csak egy gólt kaptunk...
perfekt
@Perwool: szia Stadionunk van bőven.A Felcsút stadionjába megérkeztek,az első nemzetközi,játékra a vendégek korosztályos csapatai.Voltak akik le akarták venni a cipőjüket.A Reál-Madrid csapatának vezetői ,játékosai, is szájtátva--csodálkoztak a látványon.Pedig ők mindenütt luxus körülmények között járnak,élnek. Stadionok kellenek--de nem ennyi ,és csak akkor,ha más minden finanszírozás ,az emberek életkörülményei rendben vannak.Ja és még valami, a stadionok nem tudnak gólokat rúgni.
Clavigo
Dzsudzsák,,( vagy kijaf@ccom ),,,"nem számít nagy zakóra' az EB-n. Kezdésként, a felkészülés nevében ,, ez is elég méretes volt..Gyökerek.
Perwool
@perfekt: Nagyobb esély lenne a győzelemre, ha először megtanulnának focizni.
Majd azután, ha ezzel készen vannak, lehetne őket kényeztetni.
Ha rajtam múlna, én egy fillért sem adnék a közösből. Focizzanak, küzdjenek tegyék látványossá sikeressé a focit. Éljenek meg a bevételből...Tegyenek valamit le az asztalra, és azután adnék nekik az "üres kenyér mellé fenséges kaját". De addig amíg eredmény nélkül is meg vannak a milliók milliárdok, addig nem fognak küzdeni!!(üresek a lelátók)
Perwool
@wagabund: Ja, örüljünk, végül is rúgtunk egy gólt, csak a kapu volt rossz térfélen...
simmering73
Ránk nézve hízelgő az eredmény. A németek félgőzzel is átnéztek rajtunk.
dr. prédikátor
Milyen eredmény születik akkor ha a németek úgy istenigazából elkezdenek focizni???Hány gól rúghattak volna!!!???
varrólány
A németek ellen csak két góllal kikapni az már nem is olyan rossz!
eszegfu
@wagabund: Kisértetiesen hasonlit az EU-s büntetéshez... 120-140 milliárd EUR helyett csak 48 milliárd HUF-ra büntettek, mert "jól tárgyaltunk" mondta Lázár... és én akkor is "fanyalogtam".:)))
r2d2
@lópicigáspár: Kellenek a traktorok, mint 1954-ben!
nusika
@varrólány: ..a németek nem akartak nagyon elfáradni...
human
OK, most hagyták nyerni őket, de majd belehúznak a fiúk, ha élesben megy a játék.
Amúgy tudja valaki, hogy évente hány milliárdba kerül a futball támogatása a lakosságnak?
Perwool
@human: a cikk egy éves, de azt hiszem ezek a számok csak emelkedtek.
www.origo.hu/gazdasag/20150520-az-allam-szazmilliardokat-kolt-focira-labdarugas-koltsegvetes-muszbek-mihaly-nb-i-veszteseges.html

De azért talán annak örülhetünk, hogy a kleptomániásnak, nem az óriás műlesiklás a hobbya, na ha annak kellene a pályákat építeni...
perfekt
@Perwool: Jó labdarúgónak ,bármilyen fura is ,születni kell, amit tehetségnek nevezünk.Azután kemény munkával-kellő alázattal gyakorolva, minden elemét e szép játéknak,lehet közülük sok kitűnő játékos.Ha ezt nem teszi,segédmunkása marad a játéknak.Hofi mondása:"Tudsz úszni?nem?és ha megfizetem?"Ugye akkor sem!
Perwool
@perfekt: Ühm... és évtizedek óta nem született 15 kölök, aki felnőve kiállna focizni mint a magyar válogatott? Nincs az országban 11 focista aki képviselné hazánkat. Persze mit akarok 11?? Egy sincs aki az edzői feladatokat ellása. Az is mindig egy gazdasági menekült.
Szedett-vedett társaság... Ha kikapnak, jön a magyarázat...nincsenek összeszokva, mert javarészt külföldi clubba játszanak. Ja, szedjen össze hazai játékosokat, játszanak, tartsanak edzéseket. Tudom, nő vagyok+ szőke beütés( melir) de annyit látok, hogy @va sok pénz ölnek egy sikertelen sportba!!! Mondom, abbol gazdálkodjanak ami a jegyek árából befolyik, na akkor hagynák ott fejvesztve a Dzsudzsák féle nagyképű seggfejek a focit. És, maradnának azok, aki magáért a fociért csinálnák.
varrólány
@nusika: Ez is lehet. Nem làttam a meccset bàr a németeket is làttam màr nagyon rosszul focizni de az tényleg ritka esemény. A magyarok meccs utàni magyaràzkodàsa idegesítőbb mint a jàtékuk mert mindenre van vàlaszuk miben volt a hiba ami tőlük független.
nusika
@varrólány: ...van kitől tanuljanak a válaszadásokban ...
papa.49
Hogyan is volt az ötvenes évek Angliát verő csapatnál, először FOCIZNI KELLETT, EGY KÉT KOMOLY ELLENFELET JÓL MEGVERNI, AZTÁN JÖTT A JUTALOM (butik, útlevél, cuccolás)...
Most hogy van kipottyant a gyerek az anyjából, mez, cipő, laszti, kicsit felnő, már kikiáltják sztárnak, ha letudja futni a pálya hosszát már ,,látóterébe,, kerül a válogatottság, és innen nincs megállás, dől a pénz, CSAK NINCS MÖGÖTTE TELJESÍTMÉNY, CSAJ DUMA!!!
A magyar foci mélyrepülése a Mezey érával kezdődött, és azóta tart is kisebb megszakításokkal, meg akkor tájt került a Szepesi is be az mlsz. be, az se vált a csapatépítés nagyobb dicsőségére!!!
Rózsika Hatházi
@Perwool: 11:34. Ne aggódj, akkor hozatna havat a Himalájáról. Kerül, amibe kerül. :))) Azért én vizuális típus lévén, elképzelem a csuti gömböcöt, amint sílécen szlalomozik. :)))
perfekt
@Perwool: A mondanivalód absz,teljesen igaz.Csak annyit még:elhiszed vagy sem:országunkban a népesedés számait figyelembe véve, a legtöbb tehetség születik mint bármelyik más országban.Egészen addig fejlődik,amíg nem lép be az első csapat öltözőjébe.Ott aztán megismerkedik a "villalakókkal.".Sok pénzhez jut fiatalon,és észre sem veszi-hogy már munka a sport--és a honoráriuma elviszi más utakra.A másik baj az,hogy akiknek keze alá kerülnek--ők sem voltak,csak vízhordók,aktív korukban.Harmadik --a játékost beárazzák,mint a boltokban a lisztet--és elindul a srác azon az úton,ahol már nem független.Ez a pont az-ahol elválik- mire képes-mit akar életével kezdeni.Dagonyázni, nem kevés pénzért itthon,vagy megszakadni a munkában horribilis összegekért professzionális körülmények között.A vég kezdete igazságtalan,mert- így-vagy úgy a pénzről szól-és szép az mikor a himnuszunkkor szívükön a kezük-de öt per múlva kezdődik az igazság másfél órája ,mert a sport megbünteti azokat-gyakorta, kik csak, csúfolják azt.Azért az a melir jól mehet a szemeidhez.:)
Perwool
@perfekt: "Azért az a melir jól mehet a szemeidhez"
Ja, meg ha hülyeséget csinálok, vagy nem értem a dolgot, szoktam mondani. Ne de én, barna vagyok szőke beütéssel (gondolattal).-:))))
human
@Perwool: Köszönöm a választ, túl sok örömet nem okozott.
perfekt
@Perwool: Akkor ez így rendi, (:szőke haj és a melír is szőke...:) és elől két oldalt, benne a "zsivány" hátul, derékon aluli a haj.
Perwool
@perfekt: Nem jó a vizuális képed!
Rövid barna haj, és az őszhajszálak álcázására szőke tincsek!
Perwool
@human: Van valahol egy közelebbi kimutatás is a "raktáramban", ha ráakadok közszemlére teszem.
perfekt
@Perwool: Bizony ,én is gondoltam már néhány:) ősz hajszálam álcázására--de maradok az eredeti "parókámnál". -nem vok hiú.Ez a képed ,néhány orvos hölggyel való találkozásaimra , is emlékeztetnek.Persze a randi helyek-elég kényelmetlenek tűnnek:) Na, a két gólos német győzelmet-jól kibeszéltük.
Cicamama55
Az utánpótlás csapataink folyamatosan hozták az eredményeket, úgy hogy a tehetséggel semmi baj! Ha teljesítményhez kötött lenne az anyagi juttatás, sokkal eredményesebbek lennének felnőtt játékosaink. Azzal, hogy mindent azonnal a seggük alá kapnak, nincs motiváló erő...Na meg a jó alapozás után is csak megfelelő szakemberekkel, edzőkkel lehet tovább építkezni!
justhpeter
@Horizont: Téves a hozzáállás is, ahogy az ország hozzáállásáról is gondolkodnak. Normális magyar ember átlagéletéhez nem kell olyan sok bátorság. A harchoz annál inkább. De normális magyar ember nem harcol folyton. Meg kellene próbálni ezekben a falábú nyulakban elhinteni, hogy a foci az játék. Aztán aki szeret játszani az maradjon, aki tenni is akar azért hogy maradhasson a válogatottban az tegye. Aztán majd eldől, hogy a szeretetből játszottakból mi az amit a piac értékel. Ezt amit tegnap láttunk nem.
Fradigege
@lópicigáspár: Egy nem lesgóllal kezdődött a meccs. Aztán a többi gól les volt. A szalayádámtól teljesen ki vagyok borulva. Milyen protekciója van a storck-nál? Ezek melegek?
lópicigáspár
@Fradigege: Nem nézek magyar focit, vigyáznom kell a vérnyomásomra. Ezt is csak véletlenül olvastam el, de már bánom.
papa.49
@kakaósbögre: Igen csak 2:0 mert a németek a felkészülés végén kicsi levezetésképp ennyire verték a mieinket, de ugye ebből ne vonjunk le messzemenő következtetéseket, csak egyetlen levonni való marad, KÁR VOLT EGYÁLTALÁN ODA KIJUTNI, IGAZ KELL EGY OLYAN CSAPAT IS AKI ELLEN A TÖBBIEK JAVÍTANI TUDJÁK A GÓLARÁNYUKAT)))))))))))))))))))))))
Yoda69
"Védekezésben jól teljesítettünk,"

Ajjaj, ha mar az ongollal ez jo teljesitmenynek szamit, akkor mire szamitsunk eg kokemeny tetmeccsen ahol majd szarra vernek minket ongol nelkul is? Gondolom akkor is superb minositest kap majd.
Csanyi mondta meg a frankot, tok mindegy mi lesz az eredmeny, a fo hogy kijutottunk, mert a penz akkor is dol ha kikapunk. Legalabbis az o zsebebe.
Hellcat
Én megmondom őszintén többre számítottam...igaz, hogy barátságos meccs volt de a németek akkor is világbajnokok :)
namihami
@Hellcat: Én meg azt mondom, hogyha egy szimpla sörmeccs is egy bélással nyit, akkor mi a franc lesz az eredmény, ha tényleg vérre menő lesz a buli?
Ha ez egy MÉRKŐZÉS kellett volna hogy legyen, akkor a németek egy ötösig meg se állnak és utána még zuhanyozniuk se kellett volna.
Világosítson már valaki végre fel arról, hogy miért kell nekünk házhozmenni a lóf@szért? Csak nem az a cél, hogy valakik itthon megint megsuhintsák a pénzkaszát? Hiszen az EB is kizárólag azért sikerült, mert lassan már csak az nem jutott ki, aki el se akart indulni. Az UEFA bulija, hogy minél több csapat (""csapat"") legyen ott, mert annál több a bevétel, de persze azért ez nem áll egyenes arányban a szinvonallal, mint láthatjuk.
Hellcat
@namihami: majd meglássuk mi lesz, sok jóra nem számítok...kezdésnek viszont tuti megrakom a franciákat a románok ellen :) Legszebb öröm a káröröm főleg ha profit is van rajta :)
Borsodi
A Magyar foci olyan mint a fidesz bízol benne közben tudod,hogy egy nagy vakítás az egész.
papa.49
@Borsodi: Sőt a magyarfoci, olyan mint a pusztán a ,,DÉLIBÁB,, látod, de meg nem foghatod)))))))))))))))))))
human
@Perwool: Szerintem Orbánnak a következő álmai voltak 2010-ben:
- teljes fideszes hatalom az egész közigazgatásban (központosítás, semmi függetlenség=nix ugribugri)
- kisvasút, mert gyerekkori álma
- és végül a "Na uggye!" program keretében egy nemzetközileg sikeres focicsapatot összehozni.
Erre a három pontra semmi pénzt nem sajnál. Nincs számára ésszerű határ, hogy X összeget még érdemes ezekre költeni, de ha még akkor sem működik, akkor nem kell erőltetni, mert utána már az ország gazdasága sínyli meg. Orbán nem őrült, csak egy beteg ember, aki elvesztette a valóssággal való kapcsolatát. Ő szentül azt hitte, hogy sok pénzből futballt lehet csinálni, de úgy néz ki, hogy a pénz nem a fő komponense a képletnek.
Egyébként az a 220 milliárd a túlszámlázásból adódik. A valódi költség ennek talán az 50-40%-a lenne, csak eljutottunk oda, hogy minél drágább egy beruházás annál jobb a kormánynak, ugyanis ez a GDP-be beleszámít és szebb GDP arányos államadósságot láthatunk a KSH adataiban.
Perwool
@human: Abban igazad van, hogy nem hülye!De nem ám!Orbán egy kispályás gazdasági bűnöző!
Viszont abban nagyon profi! Ki hiszi el, hogy egy falusi gázszerelőnek összelapátolnának 25 milliárdos vagyont 5 év alatt ???
Miközben a miniszterelnök aki mellesleg a barátja meg havi bruttó 1,7 millióból tengeti az életét 5 gyerekkel+ egy feleséggel!?
E​gy úrhatnám falusi paraszt, aki közvagyonból vasutat épít magának.
Az EU a 600 milliót nem Orbán Viktorkának adta kisvasútra karácsonyra, hanem Magyarországnak, a magyar népnek.
Kisvasutat épít magának, a gyerekek éheznek, a betegek meghalnak. Ő az emberek képébe röhög.
A kisvasutat továbbépítik, csak azért is, hogy megmutassa Döbrögi, hogy amit nem akar nép, azt akkor is megcsinálja. Minél többen kifogásolják a kisded "játékait", annál hosszabb vasutat épít...
A GDP csak egy szám...hiába ha mindent ellop az uralkodó elit...De ha megnézzük pl. Nigéria GDP-je a világelitbe tartozik...mégis a nép 95%-a nyomorog..
human
@Perwool: Orbánnak nagyon ügyes tanácsadója van. Igazából szerintem egy pszichológus nagyon sokat tudna mesélni a hatalomgyakorlási technikájáról. Ha valaki olvasta a "Diktátorok kézikönyve" című könyvet vagy az 1984-et. Az meglepően sok technikát lát vissza Orbán politikájában.
Ahogy írtad is. Támadják a kisvasutat? Még hosszabbra építjük! Támadják az oktatás központosítását? Még jobban központosítunk!
Ezek a lépések szerintem nem véletlenek. Az emberek ellenállását akarja megtörni. Azt akarja elérni, hogy minden ellenállás hiábavalónak tűnjön és így végül elhaljon. Így a jövőben bármivel áll elő az már alapból ellenállás nélkül megvalósítható, mert addigra betörte a lakosságot. Az oktatás estében még az sem zavarja Orbánékat, hogy a saját szimpatizáns szervezeteikből összepakolt nemzeti kerekasztalt is átverte a palánkon azzal az átalakítással, amit meg fognak lépni a jövőben. Még a saját embereik javaslatait is lesöpörték az asztalról. Persze lehet, hogy ez csak azt igazolja, hogy a kerekasztal az elejétől fogva csak etetés volt, hogy hátha sikerül megetetni vele a civil oktatói szerveződéseket, de miután látták, hogy nem haraptak rá a csalira, így már funkcionalitását vesztette a saját kerek asztaluk és ki is dobta Orbán a kukába az ígéreteivel együtt.
Perwool
@human: Semmilyen társadalmi norma nem szent számára, ha az a saját céljai útjában áll.
Mindent egy politika érdekében, mindent ha kell veszni hagyni. Emberi értékeket, tisztességet, becsületet. A Fidesz, az az Orbán(mert nincs párt, nincs Fidesz, nincs miniszterek, itt egy személyben Orbán) mottója ez, no meg az egyéni érdekek. Az örökös harc, ellenségkép, kint és bent, a nyughatatlanság, fenntartása, a végtelenségig. Ide jutottunk.
human
@Perwool: Hát igen, az ellenségkép. Aki ma barát, az holnap már ellenség és úgy kommunikálják, hogy soha nem is volt a barátunk :) Az 1984-ben is a híradásokban hol ez volt az ellenség hol az. Volt a filmnek egy nagyon nagy igazsága. A hatalom számára az a polgár az ideális, aki nem tudja mi az, hogy 4. A párttól várja az utasítást, hogy éppen akkor a 4 mennyi. És bármit is mond a párt nem elég hazudni, hogy a 4 éppen most 5, hinnie kell benne. Sőt nem is hinnie kell benne, hanem szinte tudnia kell, hogy a 4 éppen most 5 vagy akármennyi. Hátborzongató ahogy visszaköszönnek ezek a dolgok Orbán politikájában.
Perwool
@human: Az évszázados uralom,(török, Habsburg, vesztes háborúk, Trianon, oroszok 40 év) amit fellehet emlegetni, befolyással lehet lenni az emberekre. Ezt ismerte fel Orbán, vagy valamelyik tanácsadója.
Úgyhogy, amíg ellenséget talál, és megvéd tőle, addig mindig lesz 2-3 millió ember aki feltétel és elvek nélkül tapsol mindenhez. Ha valamilyen oknál fogva esetleg elfogyna a szavazó tábora, megkapnák a szavazati jogot az azeriek, kazahok...
"Aki ma barát, az holnap már ellenség és úgy kommunikálják..."
Igen, vannak dolgok amiket másként lát az ember 50 évesen, mint mondjuk 20 évesen, na de, ennyire?
Csak egy pár dolog, ruszkik haza, csuhások térdre, semmi keresni valón keleten , liberalizmus...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.