Bienerth Gusztávot januárban jelölte a kormány Gyárfás Tamás megüresedett posztjára. A gyűlésen még az olimpiai bajnok is hátat fordított neki.

Pénteken 10 órától rendkívüli közgyűlést tartott a Magyar Úszó Szövetség, amit azok után hívtak össze, mert rögtön a világbajnokság után lemondott az ellenőrző testület elnöke, majd hat elnökségi tag. Szerdán az eddig a tagságát szüneteltető államtitkár, Szabó Tünde mondott le – írta az index.hu.

Balhé lett a gyűlésen: így rúgták ki az úszószövetség elnökét

Fotó és nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Ne kerteljünk, ez a közgyűlés rólam szól” – mondta Bienerth Gusztáv. Az elnök szavazást kért maga ellen, ám ő maga akarta levezetni a szavazást.

Ezután a küldöttek, köztük olimpiai bajnokok, Darnyi Tamás, Wladár Sándor hátat fordítva tüntettek ellene, de nem támogatta Rózsa Norbert, Güttler Károly, az előző évek legjobbjai, legendái sem.

Végül két szavazat (ebből az egyik Bienerth maga volt) voksolt mellette, tízen tartózkodtak, 141 ember nem kért a munkájából.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyuri Géderről
Jön a választás! Az úszósportba megkezdődött a nagytakarítás. Repülnek a fideszkdmps kormánybérencek. Remélhetőleg eljön az ideje a felelősségre vonásnak is.
Nem véletlenül szeretem a vízi sportot.
staro2
Nehéz dönteni
Az úszószövetség kupleráj vagy trágyadomb?
kukac50
Miden Fideszessel ezt kellene tenni akit vezetőnek oda raknak! Szakembert mindenütt nem Fideszes bérencet!
bencemacska
@kukac50: Mikor kerül sorra rezsiszilárd, vagy Kocsis Mici???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.