A csapat történetében először léphetnek pályára világbajnokságon.

A szerb és az izlandi labdarúgó-válogatott is győzelemmel jutott ki hétfőn a 2018-as oroszországi világbajnokságra – írja az MTI-re hivatkozva az atv.hu.

Izland is kijutott a foci vb-re

A tavaly Eb-negyeddöntős északi szigetország csapatának nyernie kellett, hogy bebiztosítsa részvételét, s a nyeretlenül sereghajtó Koszovó ellen hazai pályán kétgólos sikerrel érvényesítette a papírformát, így története során először léphet majd pályára vb-n. Ugyanebben a csoportban az izlandi siker miatt csak a csoport második, pótselejtezőt érő helye volt a tét Kijevben az ukrán-horvát meccsen, melyet a vendégek nyertek 2-0-ra.

A szerbeknek a győzelem biztos részvételt ért, azonban – a walesi-ír rangadó eredményétől függően – akár vereséggel is kijuthattak volna a jövő évi tornára. Ha nehezen is, de végül begyűjtötték a három pontot a vendég grúzok ellen Nemanja Gudelj 74. percben szerzett góljával. Szerbia önálló államként 2010 után másodszor vehet részt vb-n. A balkáni gárda győzelme révén csak a második helyről döntött a walesi-ír összecsapás, amelyen egygólos győzelmükkel a vendégek örülhettek annak, hogy a pótselejtezőn még megválthatják oroszországi repülőjegyüket.

(MTI/atv.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.