A FINA-n viszonylag laza volt a protokoll – és ez most meg is látszik.

Alig voltak Covid-korlátozások: több sportoló is elkapta a vírust a budapesti vizes vb-nMTI/Illyés Tibor

Mint ismert, az utóbbi két hétben újra elkezdett nőni a Covid-fertőzöttek száma Magyarországon. Ezt példázza az is, hogy a Budapesten rendezett FINA után több úszó is arról számolt be, hogy elkapta a vírust – vette észre a blikk.hu.

Az elsők között jelentette be a betegségét az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Kapás Boglárka, aki számára ez igencsak megnehezítheti az Eb-re való felkészülést. 

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) egy hete azt közölte, összesen nyolc úszó produkált pozitív tesztet. Őket nem nevezték meg, az ausztrálok viszont megerősítették, az egyikük a két érmet szerző Lani Pallister. De voltak furcsa visszalépések is, a két vb-címet szerző Milák Kristóf amerikai riválisa, Caeleb Dressel is váratlanul fejezte be szereplését egészségi okokra hivatkozva, mielőtt összecsaptak volna.

A vb-ről hazatérve a svédek olimpiai, világ- és Európa-bajnok sztárja, Sarah Sjöström, a vb- és Eb-győztes holland Kira Toussaint és a svájci Noe Ponti is közölte, pozitív lett a tesztje.

Az okok a FINA laza protokolljában kereshetőek: 

a sportolók érkezéskor átestek a PCR- és az antigénteszten, a maszkviselés nem volt kötelező. Eleinte a kínai küldöttség tagjain lehetett csak látni szinte, majd az idő előrehaladtával egyre többen mutatkoztak maszkban, Pallister fertőzése után például az ausztrál csapat tagjai is. Az oltás nem volt az indulás feltétele, és a fertőzöttek közeli kontaktjait nem különítették el, amennyiben azok megkapták a vakcinát.

Forrás: blikk.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
hűha...lett bárkinek valami baja?...barom horda...
Pági
@Pálinkás Pál: nem, csak covid fertőzött lett .barom
emerencia
Ők megússzák egy kis náthával de terjesztik tovább a ragályt. A sok fertőződött közül viszont lesz jó néhány ember, aki kórházba kerül és nincs szerencséje mert pl. az ország kevésbé szerencsés részén kerül intenzív osztályra. A járvány alatt a mi megyénkben 52% fölött a halálozási arány az intenzív osztályokon. Nyíregyházán 55%, Kisvárdán 64%! Az országos átlag 29%!
namihami
Mi ebben a meglepő?
Minden nagyobb fideszhaccaccáré ezzel járt eddig is (nagy nyári koncertkiszabadítások, pápalátogatás, úszóés pénznyelővébé, stadionkinyitások, stb). Ez, most vajon mitől lenne más?!?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.