Épp ma reggel derült ki, hogy a közmédia volt hírolvasójának (aki jelenleg a vb-t szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója) vastagon fogott a tolla, de titkolta: 1,1 milliárdot költhetnek sportágnépszerűsítésre az atlétikai vb szervezői. Mindeközben Németh Balázs ünnepel, és minden idők legjobb atlétikai világbajnokságáról beszél.

Miközben kiderült, hogy titokban tovább drágult az atlétikai vb, Németh Balázs ünnepel: "Az álmaink valóra válnak és ez lesz minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága"

Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára és Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (b-j) az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságot népszerűsítő fotózáson a Hősök terén 2023. január 28-án. Január 31-től 200 nap van hátra a vb kezdéséig. A világversenyt augusztus 19. és 27. között rendezik. Fotó: MTI/Kovács Attila

Eddig már 3500-an regisztráltak az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság önkéntes programjába

- közölte a szervezőbizottság a vb-rajt előtt 200 nappal, kedden.

Az önkéntesek február 20-ig még jelentkezhetnek, eddig 30 országból regisztráltak, és a határidő lejárta után választják majd ki azokat, akik ott lehetnek az eseményen.

Nagy siker és egyben jól jelzi az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos felfokozott várakozásokat, hogy alig több mint egy hónap alatt a vártnál jóval többen regisztráltak önkéntesnek. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki jelentkezett és köszönettel tartozunk a szervezőbizottság önkéntes programot szervező partnerének, a Testnevelési és Sporttudományi Egyetemnek

- mondta a közleményben Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a világbajnokságért felelős kormánybiztos.

A vb-re több mint 200 ország 2000 sportolója, összesen csaknem 8000 akkreditált résztvevő érkezik majd Budapestre, a világ idei legnagyobb sporteseményére.

Eddig 68 országból vásároltak már jegyeket, az értékesítés első hónapjában 100 ezer belépő kelt el, ez pedig a szervezők és a nemzetközi szövetség várakozásit is felülmúlta. A jegyvásárlók többsége magyar, de nagyon sokan érkeznek majd Angliából, az Egyesült Államokból és Németországból is, valamint kiemelkedő az érdeklődés a közép-európai térségben.

Kulcsfontosságúak az önkéntesek, akik nélkül elképzelhetetlen lenne egy ekkora világversenyt megrendezni. Ők lesznek a vb nagykövetei, akik már a repülőtéren, vagy a pályaudvaron fogadják a sportolókat és a nézőket. Ott lesznek a szállodákban, a buszokon, a melegítő- és a versenypályán is. Óriási a felelősségük és a dicsőség is jelentős részben az övék lesz, hiszen nekik is köszönhetjük majd, ha az álmaink valóra válnak és ez lesz minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága

- mondta Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

A közleményből az is kiderült, hogy Magyarország minden tájáról és minden korosztályból regisztráltak önkéntesek, akik minimum hét, de akár mind a kilenc napra jelentkezhetnek.

A budapesti atlétikai vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik, a központi helyszín a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központ lesz a pesti Duna-parton. Fontos helyszín még a maraton- és gyalogló versenyek rajt- és célterülete, a Hősök tere, valamint a teljes útvonal, amely Budapest legszebb, történelmi városrészein halad át.

Jegyek és bérletek továbbra is vásárolhatók a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon, ahol a vb teljes programja is megtekinthető.

Mindeközben kiderült, hogy Németh Balázsék a kommunikációs és rendezvényszervezési megbízáson túl szerződtek a fideszes propagandakampányokat is vivő Balásy Gyula cégeivel a sportág népszerűsítéséhez kapcsolódó programok rendezvényszervezésére és kommunikációjára is. Ennek keretszerződésnek a nettó összege 1,14 milliárd forint.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
@verőce21:Érdemes volt Tompikának kidobni pár ezer milliárdot a semmit nem érő beléptető kapura,most Sport diplomáciát oktat egy egyetemen,mivel ő nagyon ért mindenhez is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Pedig ebben az inflációs időszakban az "ócsítás igénye" az (elmebeteg) efftársi minimum!
Sámannus
@Nessy: Nessy a napokban derüt ki hogyan szívatják a sakkozóinkat. Vannak klubok akik 300 000 kapnak, Még kávéra is kevés nem hogy működésre ráadásul jövőre sakkolimpiát rendezünk. Az egész élsakk annyit sem kap mint egy focista havonta. Jól van no a pénz szórás a lényeg nem is a sport. Szóval nyugojon le mindenki itt az elkövetkező években ezek a szarházik csak ezt teszik majd.
Nessy
@Sámannus: A sakk egy intelligenciát, és bizonyos szellemi szinvonalat jelentő sport, ergo Orbánnak és kormányának magas, mint majomnak a zongora! Majd a megnyitón ott feszítenek hazánk nagyjai, aztán eltűnnek, mint szürke szamár a ködben!
Sámannus
@Nessy: Más is van ebben sz intelligencián kívül a teljesítmény amit egyéni munkával, munkabírással érnek el. Ahol folyamatosan az élvonalban kell lenni, küzdeni. Furcsa, hogy agyhalottak lepték el a szövetséget.
Qqberci
"ez lesz minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága"

De legalább is a legdrágább...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.