A Magyar Labdarúgó-szövetség keddi bejelentése komoly indulatokat gerjesztett Romániában. A lényeg: az európai szövetség (UEFA) engedélyezte a történelmi Magyarországot ábrázoló drapériák elhelyezését.

Hazugsággal vádol minket a román sajtó

Csíkok mindenütt. Forrás: Észak Hírnök

A szövetség az egyeztetések értelmében engedélyezni fogja a történelmi Magyarország tiszteletét és a határon túli szurkolókkal való összetartozást szimbolizáló drapéria stadionba történő bevitelét az alábbi feltételekkel:

· kizárólag a történelmi Magyarország térképét ábrázolhatja, más szimbólumot vagy feliratot nem;

· kizárólag piros, fehér és zöld színek lehetnek rajta;

· a molinót – a megszokott módon – be kell mutatni tartalma, valamint az égésmentesítés ellenőrzése miatt;

· a molinó a stadionban nem korlátozhatja a szurkolókat a mérkőzés zavartalan nézésében

– írta kedden az MLSZ.

A Gazeta Sporturilor sportlap írása már a helyi szövetség (FRF) szerda reggeli közleménye alapján született:

Hihetetlen! A magyarok hazudtak?! Az FRF megkérdezte az UEFA-t, és közzétette a választ: »Úgy gondoljuk, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség tévedett.«

Az említett közleményben a Román Labdarúgó-szövetség arról írt, hogy az FRF a labdarúgás integritásának védelmében megkereste az UEFA-t, és a nyoni fórumon hivatalos álláspontot kért az MLSZ közleményével kapcsolatban.

Az európai szövetségtől kapott válaszok eredményeként a román szövetség az alábbi pontosításokat közölte:

„Az UEFA nem engedélyezte és nem is fogja engedélyezni a Magyar Labdarúgó-szövetség által említett szimbólumok megjelenítését az európai porondon rendezett mérkőzéseken” – olvasható az FRF honlapján.

Úgy gondoljuk, a Magyar Labdarúgó-szövetség tévedett, amikor ezt a bejelentést tette, mivel ezeknek a szimbólumoknak a feltüntetése az UEFA fegyelmi szabályzatában foglaltaktól történő eltérést jelent, és az FRF szükség esetén bizonyosan lépéseket tesz majd az ügyben. Az FRF emlékeztet arra, hogy a revizionizmust nem fogadják el a futballban, és bízik az UEFA fegyelmi bizottságaiban, valamint abban, hogy szankcionálják ennek a szimbólumnak a megjelenítését, amely gyűlöletet és erőszakot szíthat

– írja a román lap, melynek álláspontját az Index megkeresésére sem kommentálta az MLSZ

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@KisTehen: Ausztria vezetői nem Habsburg birodalom sálakban jelennek meg, hanem egy sikeres országot vezetnek. Orbán A sáljával együtt elhúzhat a francba az ország meg meztelen ! Ìgy is lehet, persze csak akkor, ha nem tròger senkihàziak vezetik az orszàgot.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/316812815_434382928850909_1993308409510780098_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=wQSZJzRZTpQAX_3R-MR&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAVZP_XOFXBFqpI8h3HkmLJNPS2vQXNxSIQAVHl2MB52w&oe=6420CC9A
Ahogy a pályán nincs helye a rasszizmusnak, ugyanúgy nincs helye a revinizmusnak, sovinizmusnak sem. Kizárt dolog, hogy erre áldását adta az európai szövetség (UEFA)
Éppen a "huhogás" miatt tiltották el a hazai nézőket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Eladott Ország: 17.25

Lázár meg bejelentkezett Bécsből, mint a migráció miatt élhetetlen városból. Abból a Bécsből, amit a magyar propagandán kívül mindenki a legélhetőbb fővárosnak tart. Bécs, az Bécs, És, igen, bár a történelme a legnagyobb birodalmak között tartja számon az osztrák császárságot, mai lakói nem érzik szükségét a revíziónak. Talán, mert tudják, hogy a nagyságot szellemben is lehet mérni.
csipetke
Mit cirkuszolnak már azokkal a rohadt sálakkal? Nem mindegy mi van rajta?Nem a foci a lényeg?
ómió
A "lopott holmit", szőröstalpúék, megvédeni nem kell féljetek!
Nessy
@csipetke: Képzeld fordított helyzetben mekkora kajabálás lenne, több tiszteletről, hazugságról! Egyébként felőlem az olaszok a nyakukba keríthetnének egy Római birodalom sálat, ahol Pannónia egy kis pötty.
csipetke
@Nessy: 10:09 Pontosan. Nem világos,hogy mit rugóznak a sálakon.
Nessy
@csipetke: Rég múlt dicsőségén merengenek, mert a jelennel nincs mit dicsekedniük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.