A Felcsút alig 10 éve használja a stadiont, de úgy döntöttek, máris megérett a felújításra – a TAO pedig besegít ebben. 

300 millió forintnyi TAO-ból újul meg a Felcsút stadionjaMTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A Magyar Labdarúgó Szövetség adatbázisa szerint a 2023/24-es szezonban szokatlanul kevés pénzre van szüksége az egyébként milliárdokból gazdálkodó sportalapítványnak – szúrta ki az mfor.hu. A támogatási rendszer 2011-es indulása óta

egyetlen egyszer nem kértek ilyen alacsony összeget: 599,8 millió forintot.

Ezt a közel 600 millió forintot két részletben „kérték” fejlesztésekről egy külön sportfejlesztési programot/dokumentumot kell készíteni a sportszervezeteknek:

· 299,9 millió forintot hagyott jóvá az MLSZ tárgyi eszköz (ingatlan) beruházásra

· és néhány tízmillió forintos eltéréssel, de szintén 299,9 milliót „egyebekre”.

Utóbbi programja még nem érhető el a felcsúti focialapítvány honlapján, így pontosan nem tudható még, hogy ebből a majd' 300 millió forintból mennyit szeretnének bérekre, utánpótlás-nevelésre, képzésre, vagy épp nem ingatlanjellegű tárgyi eszköz beszerzésre (például sportszerekre) felhasználni.

A másik közel 300 millió forintról már elérhető a sportfejlesztési program, ami szerint minden fillér a stadion egyes részeinek felújítására fog elmenni idén. A programot a dokumentum szerint még idén be is fogják fejezni, tehát év végéig elkészülnek a rögzített feladatokkal.

Az MLSZ-hez eljuttatott anyag szerint

az Akadémia olyan infrastrukturális csúcslétesítménnyé vált, ahol az utánpótlás felkészülés és a meccsek lebonyolítása nemzeközi színvonalú.(...) Jelen sportfejlesztési programunkban felújítást kívánunk megvalósítani: – Élőfüves centerpálya gyepszőnyeg cseréje – Nézőtéri biztonsági kamerarendszer modernizáció.

A részletek szerint utóbbi lesz a költségesebb, hiszen kereken 200 millió forintba kerül, míg a gyepcsere 90,9 millióba fog.

Az idei szezonra megigényelt 600 millió forinttal egyébként 38,72 milliárd forintnyi TAO-támogatást használt fel a felcsúti focialapítvány 2011-től kezdődően.

Forrás: mfor.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
orbáncnak a kertvégi stadionja egy közpénz temető! 300 millió felújításra most, ez már a hányadik rá költés? És akkor még szó sincs az éves fenntartási kiadásokról... Tao pénzből... röhej..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: minden rendben van nálad...?
csak úgy....
@verőce21: még pedíg jobban mint nálad,aki a csaucseszku típusokra esküszik! :)
division
@csak úgy...: @kereső: Sok a dolgom, kevés időm van. Srácok készülnek az informatikára, Petinek fájogat a csípője (szerencsére nincs semmi eltérés a műtéthez képest, talán csak a növekedés az oka), a műtött orra is megint sűrűn bedugul, szóval a munka és a család felülírja politikát:-) Néha benézek azért, csak ritkán.
balos
@division: Ismeretlenül is Egészséget kívánok az egész Családodnak,akiket ezek a vármegyei urak NEM érdemelnek meg!Ezeknek a Boldog Család csak akadály és teher!Vigyázz magadra és erőt a kívánok a túlélésre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.