A Felcsút alig 10 éve használja a stadiont, de úgy döntöttek, máris megérett a felújításra – a TAO pedig besegít ebben. 

300 millió forintnyi TAO-ból újul meg a Felcsút stadionjaMTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A Magyar Labdarúgó Szövetség adatbázisa szerint a 2023/24-es szezonban szokatlanul kevés pénzre van szüksége az egyébként milliárdokból gazdálkodó sportalapítványnak – szúrta ki az mfor.hu. A támogatási rendszer 2011-es indulása óta

egyetlen egyszer nem kértek ilyen alacsony összeget: 599,8 millió forintot.

Ezt a közel 600 millió forintot két részletben „kérték” fejlesztésekről egy külön sportfejlesztési programot/dokumentumot kell készíteni a sportszervezeteknek:

· 299,9 millió forintot hagyott jóvá az MLSZ tárgyi eszköz (ingatlan) beruházásra

· és néhány tízmillió forintos eltéréssel, de szintén 299,9 milliót „egyebekre”.

Utóbbi programja még nem érhető el a felcsúti focialapítvány honlapján, így pontosan nem tudható még, hogy ebből a majd' 300 millió forintból mennyit szeretnének bérekre, utánpótlás-nevelésre, képzésre, vagy épp nem ingatlanjellegű tárgyi eszköz beszerzésre (például sportszerekre) felhasználni.

A másik közel 300 millió forintról már elérhető a sportfejlesztési program, ami szerint minden fillér a stadion egyes részeinek felújítására fog elmenni idén. A programot a dokumentum szerint még idén be is fogják fejezni, tehát év végéig elkészülnek a rögzített feladatokkal.

Az MLSZ-hez eljuttatott anyag szerint

az Akadémia olyan infrastrukturális csúcslétesítménnyé vált, ahol az utánpótlás felkészülés és a meccsek lebonyolítása nemzeközi színvonalú.(...) Jelen sportfejlesztési programunkban felújítást kívánunk megvalósítani: – Élőfüves centerpálya gyepszőnyeg cseréje – Nézőtéri biztonsági kamerarendszer modernizáció.

A részletek szerint utóbbi lesz a költségesebb, hiszen kereken 200 millió forintba kerül, míg a gyepcsere 90,9 millióba fog.

Az idei szezonra megigényelt 600 millió forinttal egyébként 38,72 milliárd forintnyi TAO-támogatást használt fel a felcsúti focialapítvány 2011-től kezdődően.

Forrás: mfor.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
orbáncnak a kertvégi stadionja egy közpénz temető! 300 millió felújításra most, ez már a hányadik rá költés? És akkor még szó sincs az éves fenntartási kiadásokról... Tao pénzből... röhej..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
orbáncnak a kertvégi stadionja egy közpénz temető! 300 millió felújításra most, ez már a hányadik rá költés? És akkor még szó sincs az éves fenntartási kiadásokról... Tao pénzből... röhej..
jáger laszló
Szerinted ráfér a felújításra?
Szerintem túlzás!
Mondhatni közröhej!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
human
300 millió? Az Orbán túlszámlázós mértékével már a budik felújításánál el fog fogyni. Lesz ebbőll még milliárdos tétel közpénzből persze.
division
A TAO és a Tahó esete...A Pedagógusok meg ugye Brüsszel miatt nem kapnak béremelést. Gondolom ezt elhiszik azok akik kb. 4 csatornát tudnak csak nézni otthonukban, vagy éppen várják a 20. havi nyugdíj bevezetését is.
csak úgy....
itt miért nem hemzsegnek a fideszesek beköpölegyek ,buta macsskák és még butább tehenek, ugyan úgy mint a buznyákos cikkek alatt ? :)
csak úgy....
@division: isten hozott, már azt hittem átnevelö táborba küldött a fidesz..
ómió
Stadion!? Hát, az, bizony, "efftársi feketebárány"!
verőce21
Ez a stadion csak óriási ráfordítással üzemeltethető..., mint minden ettől az építésztől...!
Nyilván pénznyelő építése lehetett a cél, másra nem tudok gondolni sohasem, ha ránézek ezekre az építményekre...!
csak úgy....
@verőce21: ennek ellenére még mindíg értelmes embernek tartod a megalomán építtetöt? - a büneit meg rákened a halott makoveczre,mert biztosan ö eröltette a stílusát a megalomán dr. miniszterelnökötökre..
verőce21
Szuperértelmesnek...! Aki tudja, hogy csak a mának és a karbantartásnak építsen, talál hozzá építészt is.
Nem egy Napóleon, Hitler, vagy Sztálin, esetleg a fáraók, akik az örökkévalóságnak építettek...! Ezek a mai építmények nyilván el fognak tűnni a rendszer bukásával együtt, nyom nem marad utánuk..., mindjárt leégés folytán...!
Még szerencse, hogy nem kezd a kormány bérlakásépítésekbe, így emberéletben nemigen keletkezhet kár utánuk...! De ez az egész rendszerváltás utáni minden kormányra igaz!
csak úgy....
@verőce21: fogadok,hogy te csaucseszkuról nyergeltél át 0rbánra! - téged magával ragad az idiotizmus.
Menőmanó
Meg vagyok nyugodva. Ha már semmire sem telik, se tanár fizetésre, se vérvételre, se postára, se CSOK-ra, se családi pótlékra, stb, hál' istennek műfűre mindig lesz pénz.
verőce21
Vitya megcsinálta. Titkon minden politikus erre vágyik. Kontroll nélkül, saját ego szerint építkezni vagy uralni mindent...!
CsipkeRózsa
Csak nem a gyep fűtését kell korszerűsíteniük?
Nessy
@CsipkeRózsa: Télen fűteni, nyáron hűteni. Ilyen kánikulában a gyepszőnyeg is igényli a klímát! Orbán agymacskáira mindig van/lesz pénz.
csak úgy....
@verőce21: 14:16 csak az elmebeteg politikusok vágynak hasonlókra,de a te vityád a te segítségeddel + a cigány szavazók és a macsska&shikarik segedelmével megoldotta! :) -ezzel azt is mondani akarod,hogy vityátok bekattant?
verőce21
@csak úgy...: minden rendben van nálad...?
csak úgy....
@verőce21: még pedíg jobban mint nálad,aki a csaucseszku típusokra esküszik! :)
division
@csak úgy...: @kereső: Sok a dolgom, kevés időm van. Srácok készülnek az informatikára, Petinek fájogat a csípője (szerencsére nincs semmi eltérés a műtéthez képest, talán csak a növekedés az oka), a műtött orra is megint sűrűn bedugul, szóval a munka és a család felülírja politikát:-) Néha benézek azért, csak ritkán.
balos
@division: Ismeretlenül is Egészséget kívánok az egész Családodnak,akiket ezek a vármegyei urak NEM érdemelnek meg!Ezeknek a Boldog Család csak akadály és teher!Vigyázz magadra és erőt a kívánok a túlélésre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.