Az UEFA értesítette a magyar szövetséget, hogy a bolgár szövetség kérésére a csütörtöki Európa-bajnoki selejtező mérkőzést Szófiában, zárt kapuk mögött rendezik meg – hozta le hivatalos oldalán az MLSZ.

Mégis meglesz a bolgár-magyar Eb-selejtező

A magyar kezdőcsapat, Fiola Attila, Gazdag Dániel, Sallai Roland, Nagy Ádám és Kerkez Milos (elöl b-j), valamint Dibusz Dénes, Lang Ádám, Loic Négo, Szalai Attila, Varga Barnabás és Szoboszlai Dominik (hátul b-j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Litvánia – Magyarország mérkőzés előtt a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban 2023. október 17-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatott számára kiemelten fontos ez a találkozó, ezért is nehezményezik, hogy ennyi bonyodalom alakult ki körülötte.

Az UEFA kétszer változtatta meg a mérkőzés helyszínét a bolgár szövetség kérésére, és zárt kapus mérkőzés elrendelésével kapcsolatos döntése példátlan. A vendég szövetségnek nincs vétójoga az ilyen döntéssel szemben, és a szabályok szerint az UEFA rendkívüli helyzetekben jogosult ilyen döntésekre.

A magyar szövetség korábban sportszerűen elfogadta a helyszínváltozást és a zárt kapu megoldást, de mostanra kialakult kaotikus helyzet miatt világossá vált, hogy a bolgár szövetség azonban kevésbé. 

Az MLSZ alkalmazkodik a döntéshez, és a magyar válogatott részt vesz a mérkőzésen Szófiában, mindent megteszve az Európa-bajnokságra való kijutásért.

A szövetség hangsúlyozza, hogy bár nehéz a helyzet, a csapat a szurkolók támogatása mellett teljes erőbedobással játszik majd a pályán.

Forrás: MLSZ

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Egyre frászba voltunk, de... Az ég mégis kék!
verőce21
Jobb is így...!
Mert akkor Montenegrót mindenképpen meg kellett volna vernünk, ne mondják, hogy könnyen jutott tovább a magyar csapat...!
Igy egy döntetlen is elegendő...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.