Az idei nyarat jövő nyárig élvezhetjük,ha üvegbe zárjuk az ízeit. Még nem késtünk le ugyanis a lekvárfőzésről. Ráadásul a legfinomabb szilva is most terem. Nem ördöngösség, elő a fazekakkal, fakanállal, a sok keverés-kavarás még a tricepszünket is erősíti.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
luciferi
@csutak: régi szép idők! Ilyen szép emlékeim nekem is vannak.
nyanya001
@csutak: @luciferi: Csak ecetet kell az edény aljára önteni, bele a szilvát, aztán ott lehet hagyni.....sokat kell főzni, nem kell kavargatni, az én nagyanyám igy főzte. Nekem sajna nincs főzőüstöm, de van lekvárfőző hatalmas zománcos lábasom:))
mindenlében
@varrólány: 3 éve főztem először hecsedli lekvárt, nagyon finom, egészséges, és már olyan gyakorlatom van, hogy nem visel meg különösebben az elkészítése. A neten nagyon sok készítési módot találni, csak ki kell választani a leginkább testhezállót. Sokszor, ha édességre vágyom, csak belekeverek egy kicsit a natur aktiviába, és nem ártok vele sem az egészségemnek, sem a pénztárcámnak.
varrólány
@mindenlében2kanál: A neten keresgéltem de azért kérdeztem hogy érdemes-e nekikezdeni. De próba szerencse. Még nem is elég érettek a bogyók.
nyanya001
@varrólány: Akkor lesz jó, ha kissé megcsipi a dér. Pepecselős nagyon, de megéri, az egyik legfinomabb lekvár.
varrólány
@nyanya001: Ha ilyen hideg reggelek lesznek akkor nem kell sokat várni. Azt én is olvastam hogy időigényes de majd kiderül , hogy mennyire bírom idegekkel.:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.