A nemzeti felnőtt válogatott ezüst, az ifjúsági arany éremmel tért haza a kulináris világbajnokságról, Luxembourgból. A vébé legjobb egyéni versenyzője a magyar nemzeti válogatott csapatfőnöke, Varga Károly lett.
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Mosogatófiúból világbajnok
Varga Károly édesanyja unszolására választotta a szakács pályát, ő ugyanis teljesen tanácstalan volt, milyen irányban tanuljon tovább. – Kisfiam, ha szakács leszel, mindig lesz mit enned, tiszta körülmények között, szép ruhában dolgozhatsz, közben pedig nem kell megszakadnod a munkában – hajtogatta anyám, én pedig úgy gondoltam, megpróbálom, és szerencsére jól választottam – idézi fel a kezdeteket. – Csenevész gyerek voltam akkoriban, ő pedig féltett attól, nehogy valami megerőltető munkára adjam a fejemet, és úgy gondolta, szakácsként könnyű dolgom lesz, a fakanalat csak elbírom majd...