Visszaadták az anyaföldnek az alig több mint egy hete holtan megtalált 16 éves K. Cintia maradványait. A veszprémi lány rejtélyes körülmények között halt meg 2010 végén. November 12-én ment el otthonról, holttestét csak december 28-án találták meg Veszprém-Kádárta határában, egy patakparton. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a tegnap eltemetett lány halálát, de ismerősei szerint nem kizárható, hogy bűncselekmény áldozata lett. A halál pontos okának megállapítása érdekében igazságügyi orvos szakértőt is bevontak az eljárásba. Cintiától családja és barátai, diáktársai búcsúztak tegnap Veszprémben. A tinit mindenki mosolygós, kedves lánynak ismerte, aki önzetlenül segített, ha kellett. Fehér koporsóban temették el. A veszprémi lány eltűnése előtt egy héttel találták meg Dunaújvárosban a 16 éves Víg Alexandra holttestét, aki még június 14-én indult el otthonról az iskolába, de nem ért oda. Az ismerősök, barátok összefüggést gyanítanak a két ügy között. Olyannyira azonosnak érzik a két lány sorsát, hogy az egyik közösségi honlapon közös oldalt nyitottak az emlékezésre. Alexandra esetében emberölés miatt nyomoznak. A lány édesapja biztos abban, hogy az ő lányát találták meg holtan, ezért hárommillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel. A rendőrség tegnap a Bors kérdésére mégis azt válaszolta: a DNS-vizsgálatok még nem fejeződtek be. – Ha a kiszivárgott hírek igazak, a dunaújvárosi esetben egy erotikus paranoid személyiségzavarral küzdő elkövetőt kell keresni – elemzi az információkat Végh József kriminálpszichológus. – Az, hogy a tett helyszínén nem takarított el maga után, arra utal: nem tervezte el a gyilkosságot. A szexuális erőszak jeleinek hiányából pedig arra is lehet következtetni, hogy a gyilkos félreérthette a kislány kedves, mosolygós természetét, s a fejébe vette: Alexandra szerelmes belé, és addig akarta kínozni, amíg be nem vallja érzelmeit – gondolja tovább az elméletet a szakember. – Ha ez így van, akkor a hatóságoknak egy 20–40 év közötti, rendezett körülmények között élő elkövetőt kell keresniük. Megkockáztatom: az ilyen gyilkos később vissza is látogathatott a tett helyszínére megnézni, ott van-e még az áldozata. Írja a Bors. A Budapesten tanuló francia diáklány, Ophélie Bretnacher ügyét is sokáig közigazgatási eljárásban vizsgálták, majd emberölés miatt indítottak nyomozást. Forrás: borsonline.hu

Forrás: csellengok.net
Feltöltő: Sz.Andrea
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sz.Andrea
Ennyire egyértelmű volt hogy nincs idegenkezűség? Alig egy hete találták meg, és máris temetés? Nekem kicsit elsietettnek tűnik...
csutak
@Sz.Andrea: Veled ellentétben (nagy valószínűséggel) én voltam hatósági boncoláson amikor még ismerős volt a rendőrorvos Szegeden.
Lefényképezik a tetemet, Metszeteket vesznek, és egyéb mintákat és utána el lehet temetni a holttestet! Ma már sokkal több dolgot meg lehet állapítani a modern eszközökkel, mint az én legénykoromban.
Jobb lenne ha bíznál a tudományban.
A rendőrségben már nem merem írni, mert ők is emberek és adott esetben a pénz nagy úr tud lenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.