A kutyák képesek megérteni akár 250 szót és gesztust, tudnak ötig számolni és egyszerű matematikai műveleteket hajtanak végre, vagyis olyan intelligensek, mint egy átlagos kétéves gyermek – derül ki állatpszichológusok kutatásából.

Forrás: juicelap.hu
Feltöltő: Takri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
azt nem tudom, hogy hány szót, de hogy sokat megért az biztos! Foglalkozni kell velük, tanítani őket, még a gazda viselkedéséből-hangulatából is tud következtetni bizonyos dolgokra. Megérzi, ha várunk valakit, ha veszekedtünk, ha beteg valaki a családban.
Egyszer anyukám kért egy pohár vizet, a kutya behozta neki a kis műanyag tálkáját.
Apámnak minden reggel behozta az újságot, odavitte a szemüveget. Átment a boltba, nyakában kis szatyorkával........hihetetlen miket tudott.........
vukkocska
Az én kutyám kettőig és háromig tudott számolni. Az egyik háznál tudta, hogy két szem kockacukrot kap, megette, azonnal ment tovább, a másik helyen hármat és ugyan ezt tette. Még véletlenül sem cserélte fel a két jóakaróját. Tudott az autómra vigyázni, amíg visszaszaladtam a lakásba valamiért, ott addig ember nem mehetett el az autó mellett. És még lehetne sorolni. Az ember gesztusait is nagyon felismeri. Csodálatos élőlények.
másvirág
És az "ellenzékiek" ? :-)) (Kortól, nemtöl, idötöl fűggetlenűl.)
qxy
Bár csak a parlamentben is volna ennyi ész de csak az ugatás megy nekik.
vukkocska
@másvirág: azok sem a szót, sem a gesztust nem értik. Ha étenék, földbe süllyednének szégyenükben.
csutak
Pénzért vásárolhatsz igazi őszinte barátságot!
Vegyél kutyát, az soha nem fog neked hazudni:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.