Egy idős házaspár együtt kérte a kegyes halált Belgiumban. Megkapták. Az országban egyébként is meglehetősen liberális a kérdés szabályozása, de most először történt ilyesmi. A férfi gyógyíthatatlan rákbeteg volt, feleségének pedig „az öregséggel összefüggő” betegségei voltak. Azaz valószínűleg nem haldoklott, viszont azt mondta: nem tudja elképzelni az életét férje nélkül. A nő 78, a férfi 83 éves volt, egy kis faluban éltek, elszigetelten, gyermekük nem volt. A beavatkozást szakemberek végezték a lakásukban, nyugodtan haltak meg, pár nappal később eltemették őket.

Forrás: cotcot.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@Zsoel: Jobb lett volna, ha az öngyilkosságot választja?
Zsoel
@nyanya001: Itt nincs HA, mert nem azt választották. Szándékosan megölték őket, a szándékos emberölést pedig gyilkosságnak nevezik, nem kell csűrni-csavarni a dolgot.
nyanya001
@Zsoel: eszem ágában sincs csűrni csavarni!!!!
mindenlében
Az eutanázia elutasítását nagyon álságosnak tartom. Jó törvényeket kell hozni, hogy ne lehessen visszaélni vele, egyúttal meghagyni az ember önrendelkezési jogát.
nyanya001
@Zsoel: Egyébként az a te véleményed,
amit leírtam az meg az enyém!
Zsoel
@mindenlében: Hát akkor álságos vagyok, de én bizony ugyanúgy elutasítom, mint a halálbüntetést. Nem az ember dolga rendelkezni élet és halál fölött.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.