Belső élősködőknek, vagy parazitáknak nevezzük azokat az élőlényeket, amelyek a melegvérű állatokba és belénk, emberekbe is befészkelhetik magukat, ha nem vigyázunk. Ám szerencsére, ezek tényleg csak akkor képesek egy-egy szervezetben szaporodni, ha a velük szembeni védekezés gyengült, illetve elegendő tápanyagot találnak létük fenntartásához.

Forrás: vikendtrend.hu
Feltöltő: balage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gabrella
Ez borzalmas! Hogyan ellenőrizhető,hogy van-e bennünk? Fogyás?
lópicigáspár
Ezért eszek meg naponta néhány gerezd fokhagymát. Nincs az a féreg ami kibírja. Meg az a fogkrém sem ami semlegesíti az "illatát", de fő az egészség! :-)
Zsoel
@lópicigáspár: És nem vetted még észre, hogy ha megjelensz valahol a tömegben, tüstént kétméteres kör alapú űr támad körülötted? :) Ugyanis nem csak a férgek bírják nehezen a fokhagymát.
lópicigáspár
)@Zsoel: Kerülöm a tömeget, a kutyáim meg bírják, legalábbis nem húzták még az orrukat!:-)
TASzSz
Lila hagyma, fokhagyma, vöröshagyma naponta!
ila51
@lópicigáspár: jótékony illatgyűrű megvéd a közel tolakodóktól , így még biztonságosabb a védelem , igaz ?
csutak
@lópicigáspár: Akkor igazat adsz nekem?
Mert:
"Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem a kutyámat!"
Kutyafüle
@Atomqkac azaz EbUraFakó: Tényleg igaz az,hogy akinek rózsaszín pöttyök-foltok vannak a kezén, az férges? Láttam ilyet.
A fokhagyma kúráról éppen most olvastam az interneten. 30 gerezd f.hagymát 2dl. tiszta szeszben kell feloldani(összetörve) 10 napig érlelni, és utána minden étkezés előtt cseppekbe meginni.
Összefoglalva: f.hagyma és pálinka tuti-tipp
Atomqkac azaz EbUraFakó
@Kutyafüle: Ez sok betegség tünete lehet. Nem feltétlenül férgesség. De, egy roppant egyszerű laborvizsgálat meglehetős valószínűséggel utal rá. Egy sima vérkép, de kérni kell, hogy qvantitativ módon is végezzék el. A qvantitatív vérkép azt jelenti, hogy a fehérvérsejtek különböző érési alakjait %-os arányban is feltüntetik. Ha az úgynevezet "eosinophil" röviditve eo. aránya 10% fölött van, gyakorlatilag biztosra vehető a féreg fertőzés. Utána célszerű elindulni célzott irányban. Ez ANTSZ szűrés. Cérna és orsógilit, illetve a féregpetéket egy sima székletvizsgálattal is ki tudnak mutatni. (más férget is) Taenia solium, Taenia saginata, Trichinella stb. Toxocara , Toxoplasma, (elég gyakori) vérserumból mutatható ki, ugyanis ellenanyag termelődik ellene. A vérsérumban az ellenanyag jelenléte és mennyisége utal a féreg jelen létére, illetve a fertőzés mértékére. Megjegyzem, életemben nem hallottam még 25 m-es féregről. 2-3 méteresről már igen.
Atomqkac azaz EbUraFakó
Ja és nagyon veszélyes még az Echinococcus fertőzés. Az agyban és májban elmeszesedő plakkokat képez és ha kiszakad a plakk, toxinok jutnak a keringésbe toxikus sokkot, végső soron halált okozhat!Csak műtétileg eltávolitható, kockázatos. Van még néhány gusztusos jószág, pl. májmétely, de inkább nem ragozom. A trópusi, afrikai férgekről nem beszélek, itthon nem honosak, szerencsére....
Atomqkac azaz EbUraFakó
A fokhagyma kivonat valóban hatásos lehet, de csak a bélparaziták ellen. A Toxocara, Toxoplasma, Echinococcus, Trichinella mind szövetinvazív paraziták, ami azt jelenti, hogy átfúrva magukat a bélfalon a vérerekben és szövetekben vándorolnak az emberi testben. Ellenük a fokhangya sajnos annyit ér, mint halottnak a csók!
Kutyafüle
@Atomqkac azaz EbUraFakó: Köszönöm a kimerítő választ, de hogyan merjem ezt én mondani az illető hölgynek, de a körzeti orvosa nem látja ? Ja és az illető hölgy borzalmasan kövér, ezt sem látja az orvosa?
Atomqkac azaz EbUraFakó
@Kutyafüle: Ne mondj neki semmi ijesztőt szerintem. Csak annyit, hogy egy laborvizsgálat biztos, hogy nem ártana. Vérkép+ nagyrutin.(bocs, szakzsargon, a nagyrutin magában foglalja a vércukortól, a koleszerinen át, a máj, vesefunkciót, ionokat stb,) Bocs, de elsül a szám, ha szakmáról van szó...:))) Már csak a kövérség miatt is érdemes lenne megcsináltatni.....
Atomqkac azaz EbUraFakó
Ja, és ha kibukik valami, azt az orvosnak észre kell(ene) venni!
Kutyafüle
@Atomqkac azaz EbUraFakó: Köszi, és jóéjszakát kívánok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.