Félmeztelen, poroltós, ukrán női aktivisták vették körül a varsói Nemzeti Stadiont tegnap, miközben a közös lengyel–ukrán rendezésű EB megnyitóünnepségén magyar zongoraművész játszott.

Mintha egy rendkívüli pornófilm forgatásába csöppent volna tegnap az, aki nem a stadionban vagy a televízióban nézte az EB megnyitóját. Kint az utcán ugyanis egy Femen nevű nőszervezet tüntetett immáron sokadjára – adta hírül a Bors.

Bent a mit sem sejtő közönség eközben egy nemzetközi tánccsoportot, György Ádám zongoraművész Chopin Vihar-etűdjét valamint a Budapesten élő olasz DJ, Karmatronic Világjáték című szerzeményét élvezte.

A világ eddigi legdrágább EB-je szervezőinek azonban nem emiatt fő a feje. Már szinte előre borítékolható, hogy hatalmas ráfizetés lesz az egész sportrendezvény. A lengyel és ukrán éttermek, sörözők akár negyedével is több pénzt kérnek ugyanazért, mint korábban szoktak. A szállodák és hotelek pedig nem szégyellnek hét-nyolcszoros árat kérni a megfáradt drukkerektől.

Így azonban még kevesebb a vendég, azaz a bevétel is. A helyi vezetők csupán azzal az indokkal védekeznek, hogy négy éve, Németországban még nagyobb áremelések voltak. Úgy tűnik egyelőre azonban ez most a lengyeleknek és ukránoknak nem jön be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.