Egyre többen keresik a boldogulást, vagy egyenesen a boldogságot külföldön. A 90-es évek eleje óta a több pénz, a jobb körülmények, a nyelvtanulás lehetőségének varázsa a mai napig nemhogy csökkent volna, de még nőtt is. Aki beszéli a nyelvet, ráadásul olyan szakmája van, ami külföldön is keresett, az nagyon könnyedén talál magának munkát. A nyelvtudás és szaktudás hiánya persze gátolja a boldogulást, de még így is sokan találnak olyan állást maguknak, ami esetleg nem álmaik munkája, mégis sokkal jobban élnek belőle kint, mint itthon egy komolyabb pozíciót betöltve.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Ha nem is boldogabban,de jobb körülmények között tudnak élni,és félre tenni pénzt is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mami48
@darwin: nem, nem így gondoltam. úgy gondoltam, hogy itthon nagyon sokan élnek a semmiből, médiacelebségből és mindenféle mondvacsinált munkából, politikából pl.
Kutyafüle
@qxy: ez mind igaz Németországra, de Írországban nincs olyan paprika amiből jó a lecsó úgy magyar módra:)) És tudod, nem "anyám" süti, és nem mondja senki sem, hogy :vegyél még kisfiam! (ezt ő mondta)
A lányom LIndauban dolgozott 4 hónapot egy panzióban, napi 12 órát, konyhában, mosókonyhában, de amikor hazajött, vett magának egy kis autót, és mindent, ami a tanulmányaihoz kellett.:))
qxy
@Kutyafüle: Igazad van az anya az sokat számít.
én hozok otthonról mindent amit itt nem kapok. ( szalonna, kolbász , őrölt paprika stb.) és megteremtem magamnak a kis " hazai ízeket. "
Sajnos nekem már nincs anyukám hogy mondja.- Egyél még kisfiam. ( de míg volt akkor sem mondta) sajnos.
Január
Akkor csak egyet szeretnék írni. Ismerősöm külföldre ment férjhez, előtte ugyanis oda járt egyetemre. Kiszakadt az itteni környezetből, a régi ismerősei, barátaiból mára alig van.
Igaz rendszeresen jár "haza", és mégis egyre jobban küzd az ottani léttel, egyszerűen csak az van, hogy nem oda született. Már lassan több mint 10 éve van ott. Az életminősége itt sem volt rossz, sőt a hazai viszonyok között nagyon jól volt eleresztve., és ott is jól él.
Csak egyszerűen nem tudja megszokni a helyet, - s már a család, gyerek is odaköti - holott - ahogy mondani szokták - a világ szerencsésebb részén él, állandó indentitás/pszichés problémával, ami testi gondokkal párosul már.
Január
@Január: Tehát a jó mód kevés a jó léthez.
Január
@teremőrző: Igy van az azzal is , aki több mint 10 éve él ott, - idegenként kezelik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok