Éppen két éve, hogy a tökéletesnek kikiáltott kocsonya receptjét megosztottuk, és tán szűk esztendeje is hirdettük az igét e komoly téli ügyletben. Igaz, házi áldás helyett hímezgethetnénk falvédő szövegnek: ismétlés a tudás anyja. De csak visszafejlődtünk.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Én kicsontozom a csontos részeket és úgy teszem a tányérba.
Nem főzöm zöldséggel a fokhagymát a mennyiség szerint rakom bele,
a zsiradékot menet közben is lelehet kanalazni róla, szép lassan,
több órát főzöm, így szép tiszta, nem lesz zavaros.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsoel
Mindenkinek az a tökéletes kocsonya, amelyiket a legjobban szereti. Nekem például ez itt nem tökéletes, mert én ki nem állhatom a sárgarépát és egyéb zöldségeket a kocsonyában. Már úgy értem: belefőnie természetesen bele kell minden bele való zöldségnek, hogy az ízük benne legyen az ételben, de már a tényleges jelenlétüket a tányérban nem tűröm. Nálunk a kocsonya levesestányérokba kerül, és nem kiborítva fogyasztjuk, hanem közvetlenül a tányérból, kenyérrel és általában ecetes vagy majonézes tormával. Aztán: én azt szeretem, ha sok bőr és sok "lé" van a kocsonyában, és nem kedvelem sem a csontos, zsíros részeket, sem pedig a színhúst. Ami szerintem a legfinomabb a kocsonyában, az a sertés orra és alsó ajka. Mennyei az íze.
dragonita
@Dr plágium: 2 fokhagymafejet szoktam pici darabokra vágni bele,ha 30 tányérnyi az adag.@Zsoel: kenyér és főtt kemény tojás mellé, én így szeretem
Hopppá
Még csak annyit tennék hozzá a tökéletes kocsonyához, én mielőtt rámerem a lét a kiporciózott tálakra kiteszem a hidegre kb. fél órára, a zsiradék feljő a lé tetejére, türelmesen lekanalazom, s utána merem szét. Így mikor megaludt a kocsonya, nincs rajra fehér zsír, nem kell kapargatni, lelátni a tányér aljára, sőt még azt is meg lehet állapítani, hogy farok, hús, vagy köröm van benne.
ila51
Ma is ilyet kaptam a szomszéd mami főzte , majd hallét kap helyette a család :))
ila51
@Hopppá: és addig is hűl a kiporciózott cucc , biztonságosabb is így. Mi sem egy napra főzzük , finom.
nyanya001
Én kicsontozom a csontos részeket és úgy teszem a tányérba.
Nem főzöm zöldséggel a fokhagymát a mennyiség szerint rakom bele,
a zsiradékot menet közben is lelehet kanalazni róla, szép lassan,
több órát főzöm, így szép tiszta, nem lesz zavaros.
Zsoel
@dragonita: Na ugye... Másnak pedig meg sem fordul a fejében, hogy tojást tegyen bele vagy egyen mellé. Ezért mondom, hogy butaság "tökéletes" ételről beszélni.
ila51
@Zsoel: én már annyi félét ettem , és mind tökéletes volt , nekem is a bőrkék a kedvencem , igen lehet fél főtt tojást is beledermeszteni. Tipikus téli kisérletezgetésekhez való :)))
Kutyafüle
Imádom a kocsonyát, és ahhoz, hogy kristálytiszta borostyán színű legyen, úgy készítem, mint a Hoppá. A fülét és a farkát szeretem, és a csülök legbelső szív alakú húsát.
csak az enyémet megszórom piros paprikával, és ecetes lilahagyma salátával eszem.
Fokhagyma pedig sok kell bele, általában egy jó nagy marékkal.
A család többi tagja ráfacsar egy kis citromot:)) én 20-24 tányérral szoktam főzni.
Rézangyal
@Zsoel: Na, akkor én a tökéletes ellentéted vagyok. A csülök kevésbé dagi része és zöldségek. Ez kell nekem. :)
De hozzátartozik az igazsághoz, hogy kétfelé szoktam tenni. A zöldségeset én eszem, a sima lével és porcos részekkel megpakolt tányérokkal meg a párom. :)
Megoldom okosba. :)
Kutyafüle
@Csizmás Kond: Guszták! egykicsit több lé kellene rá! CsurdigXD
Zsoel
@Rézangyal: Pedig amúgy szeretem a főtt zöldségeket, például a húslevesben, de a kocsonyában valahogy nem... Hiába, nem vagyunk egyformák.
Csizmás Kond
@Kutyafüle: Nem...közel se engedne az asszony...:)
levarosbukta
@Zsoel: Te vagy az én emberem, szóról szóra így szeretem a kocsonyát annyi a különbség hogy én mustárral eszem.
levarosbukta
@Kutyafüle: ÁÁÁááá lilahagymasaláta, imádom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.