A feminizmus politikai eszme és mozgalom, amely a nők egyenjogúságáért küzd. A különböző irányzatokat a közös alapaxióma tartja össze, miszerint: "A nőket, mint társadalmi csoportot, számtalan hátrányos megkülönböztetés és erőszak éri pusztán azért, mert nők. " A feminizmus célja tehát az, hogy a nők számára is biztosítsa azokat az emberi jogokat, amelyek egy férfit megilletnek. No. Azért kezdtem a cikket a definícióval, hogy még véletlenül se legyen kétsége senkinek afelől, miről is fog szólni ez az írás. Igen. Arról, hogy rengetegen nem ismerik a feminizmus definícióját, társítják az elférfiasodással, a nők hatalmi vágyával, azzal, hogy - elnézést a szóért - ma a nők kiherélik a férfiakat, mert nem óhajtanak a saját szerepkörükben létezni.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mami48
Több mint negyven éves munkaviszonyom volt. Most nyugdíjasként még mindig dolgozom. Hatvanöt éves leszek, soha nem vádoltak azzal, hogy feminista vagyok, pedig ha a cikk alapján nézem, bizony az vagyok, mert nem vagyok rosszabb, vagy kevesebb egy férfinál sem. Két gyereket felneveltünk, iskoláztattunk a férjemmel, soha nem akart uralkodni rajtam, ahogy én sem rajta. Ma is szeretjük és tiszteljük egymást. Ő elismeri az én képességeimet, én az övéit. Arra neveltem a lányomat és a fiamat is, hogy becsüljék meg a párjukat, de ne rendeljék magukat senki alá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
@Csizmás Kond: Bocsi Csizmás, de nem kaptam értesítést, hogy írtál, véletlenül jöttem ide:))
18.08 De figyelj, a nők személyi száma kettessel kezdődik.:)) akkor kik az elsők?
Csizmás Kond
@Kutyafüle: ...az attól függ, hogy aknásított területen járunk vagy nem...:)
libabor
Én is feminista vagyok, mert dolgozom, pénzt keresek, és még élvezem is. És nem hagyom, hogy beleszóljanak a dolgaimba, de képes vagyok a kompromisszumra, és kötök is, viszont imádom, ha egy férfi lovagias, mellette én is igazi nő vagyok. Szerintem ennyi a titok.
keresztapa
Magán véleményem az, hogy a nő, csak nőhöz hasonulhat, a férfi, a férfihoz! Adja meg azt a férfi amit egy nő tőle elvár, a férfi meg kapja meg a nőtől amit ő elvár, ha az elvárások teljesítve vannak akkor a fenimista kifejezés értelmét veszti!
verőce21
@Rézangyal: (16:56) Olvasva néha a hozzászólásaidat, tudsz szenvedni általában. :)

Úgy tűnik, nem Te vezeted az életedet, hanem az Élet csak úgy megtörténik Veled! :) - már megbocsáss.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.