Sosem fogom elfelejteni, azokat az éveket, amikor kezdő pedagógus koromban szélmalomharcot vívtunk a tetvekkel. Az iskola, ahol elkezdtem tanítani, városi iskola volt, de vidékről bejáró gyerekeket is fogadott. Az iskolának volt gyermekfelügyelelője, akinek a feladatkörébe tartozott a gyerekek fejének rendszeres ellenőrzése (miután sok fertőzést találtunk). Sajnos igen gyakran találkoztunk ezzel az undorító hajas élősködővel.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mami48
Én olyan területen dolgozom, hogy láttam annak idején ilyet. Sőt. Ótvarat, rühöt, jaj. Mennyit fertőtlenítettünk!
Zsoel
"Mi lehet az oka?" Na vajon?!
"Semmi nem változott?" Nem, és nem is fog addig, amíg ezek az emberek a kisujjukat sem mozdítják az emberi körülmények közt élhető élet iránti igényért! Igen, mert még az igény is hiányzik belőlük, és ezt nem lehet a szegénységre ráfogni! Régen is szegények voltak az emberek, rettenetesen szegények, de akkor még létezett az a fogalom, hogy tisztes szegénység. A házat kimeszelni, a padlót ledöngölni, a ház környékét, udvart, kertet rendben tartani majdnem ingyen is lehetett, nem csak egész nap ülni, és várni a sült galambot, közben meg szaporodni a vakvilágba, és felszámolás helyett terjeszteni a nyomort. Az abból való kitöréshez akarat kell, akaratot meg nem lehet adni, mert: senkit sem lehet akarata ellenére üdvözíteni.
Angelika
@Zsoel: Amikor gyerek voltam, a suliban előfordult a tetves gyerek. Rettegtem, derékig érő hajam volt, és azzal riogatták egymást a gyerekek, hogy ha hosszú hajba tetű megy, azt le kell vágni tövig. :) Szerencsére nem kaptam el, de persze nem kellett volna levágni, ott volt az Ergó, vagy R-GO nevű tetűirtó szer, azzal ki lehetett irtani. :) Mindenesetre a tetűtől, és a denevérektől rettegtem, mert arra meg azt mondták, hogy belekapaszkodik a hajba, és nem engedi. Mennyi hülyeséget beszéltek a gyerekek már akkor is.
nehogymá
te zsoel.nekem meg volt az ovodai tetvesség.még se cigányozok ilyen elszántan.egy darab cigány nem volt az oviba de még a faluba se mégis sebesre marta a gyerek fejét a tetü irtó.folyamatosan vissza fertözte az összedobált ágynemü meg az egymáshoz érö téli cuccok a fogason.összel szezon kezdéskor már öszerándult a gyomrom.a tetü irtó már akkor is egy 4 tagu családnak simán egy ezres volt,és ezt lagalább 2 szer kellett használni.nem mondok ujat ha azt mondom sokan nem vették meg.pedig 10 évvel ezelött jártak oviba a gyerekek.
QQríkú
@Angelika: Az én gyerekkoromban is volt tetű, nem mai találmány:(
Petróleum volt az ami elvitte egy kezeléssel.
Nyár volt, kint kellett aludnom, de soha többet nem volt tetű rajtam,
mármint olyan apró.
Zsoel
@Angelika: A gyerekek szeretik rémítgetni egymást ilyesmivel. :)
Zsoel
@nehogymá: Mikor jártál óvodába?
nehogymá
elég régen.de ennek mi köze ahhoz ,hogy neked mindenröl a cigányok jutnak eszedbe¿
ila51
De az is igaz , mikor szóba jön elkezdünk vakarózni :))
kukac50
Lehet venni jó pénzért tetveket,mert másnap nem kell iskolába menni
Rézangyal
Sorolom az okokat: a felvilágosítás hiánya, igénytelenség, szegénység és a mérhetetlen ostobaság olyan szintű arroganciával párosulva, ami szavakkal aligha kifejezhető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.