A Kaméliás Hölgy történetét mindenki ismeri. A remekmű ihletője élő személy volt, Marie Duplessis, korának legismertebb, legkapósabb kurtizánja, akit nem más szeretett – többek között – mint Alexandre Dumas. Dumas 20 éves volt, amikor megismerkedett az akkor már tüdőbeteg félvilági hölggyel, aki grófoknak, hercegeknek osztotta kegyeit busás ellenszolgáltatásért. Dumas úgy írt róla, mint egy mesebeli hercegnőről, mint egy porcelánbabáról, mely törékeny, és gyönyörű.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Eszi is a fene a mai milliomos ficsúrokat - de hát Ő már nem lesz meg! :)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bosszants
@Rézangyal: Tessék megindokolni miért nem?
percsi
@Horizont: Hát ez az, nekem is hasonló a véleményem, csak nem fejtettem ki ennyire: " Sok oka van. De fontos, hogy szerintem kisebbségi érzésből stb." Ha a férfinek kisebbségi érzése van, biztos meg van rá az oka. Ha oda figyel a nőre, akkor még igazi férfi is válhat belőle, nem kellene szégyenkeznie. Az is nagy hiba, ha azért megy kurtizánhoz, mert nem szeret udvarolni, az ilyen nem is érdemli meg egy rendes nő szerelmét. Kurtizánokra dolgozzon egész életébe :)
@Kutyafüle: Régen szégyen volt egy nőnek, ha vágyakozott rá, ez is a férfiak önzőségét jellemezte, inkább pénzt adtak egy lotyónak, nehogy jól érezze magát az asszony. Az anyák azért nevelték arra a lányaikat, hogy ágyba bújni kötelesség, mert féltették őket a férjük megalázásától. Féltékenységből fosztották meg a nőt a vágytól, mert az járt az agyukban, hogy ha a nőm kívánja, akkor nem csak engem, hanem más férfit is. Mint tudjuk, a nők nem léphetnek félre, csak a férfiak, még akkor sem, ha a férfi nulla.
Kutyafüle
@percsi: Milyen érdekes, pont ma reggel 8-kor erről beszélgetett 4 nő valamelyik adón, én ilyenkor már kotrok ki a konyhába kávéért, aztán nézem a tv-t.
Arról volt szó, hogy a nőnek soha nem volt szabad felfedeznie a testét, nem tarthatta magát szépnek, vonzónak, szóval minden ami a testiségről szólt, az a nőnek tiltva volt. Ezek után hogyan is várhatták el tőle, hogy egy férfiben meglássa azt a szépséget, ami őt a gyönyörök felé juttathatja. Egy nő kötelességszerűen szertkezett a férjével, de nem mutatta ki a vágyait. Ha a kurtizán sokkal szabadabb szemlélettel kimutatta, hogy a szeretkezés gyönyört okoz neki, naná, hogy a férfiak odamentek hozzá.
De gondolom, a mai kor lányainak már ez nem okoz gondot, sokkal szabadabb szellemben élnek. Némelyik nagyon is.:))
Ez a regény nekem is nagyon tetszett, valamint Maupassant regényei is, bár azok nem romantikusak, hanem elég naturalisták:))
Te még fönt vagy , vagy már fölkeltél 5 órakor? Olyankor kávézol?
percsi
@Kutyafüle: Nem tartották a nőket egyenrangúnak, még embernek sem. Egy nő arra kellett, hogy gyereket szüljön, főzzön, mosson, takarítson és ágyba bújón, amikor az őnagysága úgy kívánta. Tehát az asszony csak szolga nép volt a szemükbe, nem csodálom, hogy nem tudott szeretkezni, a háta közepére sem kívánta az urát. Sajnos csak egy álom volt számukra az igazi szerelem. A kurtizán és szerető becsben volt tartva, elhalmozták pénzzel, ékszerrel, ruhákkal stb. őket, ezek a magukat embernek nevezetű állatok. Azért akadtak lovagok is :) Szerencsére sokat változott a világ, már eldönthetjük, hogy kinek mikor adjuk oda magunkat, kimutathatjuk és érezhetjük a szerelmet, elválhatunk, új társat kereshetünk. A mai világban is akadnak bőven régimódi úriemberek, sajnos még mindig nagyon sok nőt bántalmaznak, megaláznak.
Reméljük az új családi törvény minél előbb elfogadásra kerül. Ezek a férfiak megérdemelnek pár év rácsot, megérdemlik, ha elnyomják, sárba tapossák, had érezzék a testükön, lelkükön azt a sok rosszat, amit mi nők sokszor elszenvedünk. A kurtizánok tették jól, akkor is meg most is. Egy szerető mindig nagyobb becsben van tartva. Megjegyzem, sokan vannak a rendes, szeretni tudó férfiak táborában, tőlük elnézést kérek, nem minden férfi egyforma!

Minden férfi egyforma. Csak az arcuk más, hogy ne keverjük össze őket. - Marilyn Monroe Férfiak. :)

Reggel 5 óra körül feküdtem le, addig dolgoztam itt a gépen:)
sokanvagyunk
@percsi: mindannyiunk nevében, elnézéskérés elfogadva :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.