A Kaméliás Hölgy történetét mindenki ismeri. A remekmű ihletője élő személy volt, Marie Duplessis, korának legismertebb, legkapósabb kurtizánja, akit nem más szeretett – többek között – mint Alexandre Dumas. Dumas 20 éves volt, amikor megismerkedett az akkor már tüdőbeteg félvilági hölggyel, aki grófoknak, hercegeknek osztotta kegyeit busás ellenszolgáltatásért. Dumas úgy írt róla, mint egy mesebeli hercegnőről, mint egy porcelánbabáról, mely törékeny, és gyönyörű.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Eszi is a fene a mai milliomos ficsúrokat - de hát Ő már nem lesz meg! :)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Eszi is a fene a mai milliomos ficsúrokat - de hát Ő már nem lesz meg! :)))
Mami48
Ő legalább művelt volt és nem akarta másnak mutatni magát, mint ami. Meg lehet nézni a magyar híres bugyimodell celebeket, ugyanezt csinálják, csak őket modellnek hívják kurtizán helyett, és sötétek, mint a nagy alföldi éjszaka.
Feraj49
@Mami48: Ö nő létére még csak "férfiakkal" volt !
De mára már más a helyzet,kígyó,ló,birka,tyúk ,Léda a hattyúval ,ja és a kecskét sem hagyjam ki. stb. Micsoda emberek ???!!!
percsi
Mint ahogy a mami48 írta, művelt volt, ezért nem ment bele minden mocskosságba a pénzért. Talán más világ volt, nem volt ilyen erőszakos világ. Az állatokkal készült filmek, mind egytől-egyik férfi szüleménye, mint tudjuk, férfiak a rendezők. Azon lehet elmélázni, hogy erőszakkal kényszerítik rá a nőket, vagy a pénzért teszi meg a buta liba. Sok a trükk is benne. A kurtizánúság a férfiak lent hordott agyának köszönhető, ezt használják ki egyes nők. Szerintem nem a nők szégyene. Az a férfi, aki kurtizánhoz jár, az nem jó az ágyban, mert ha jó lenne, otthon is megkapná azt, amire vágyik.
Angelika
@percsi: ez elég összetett, szerintem. Nem minden férfi rossz az ágyban, aki kurtizánhoz jár, de minden férfi, aki kurtizánhoz jár, mást keres, mint amit otthon kap. Persze, elég szánalmas, de ez van.
Angelika
@Angelika: Nem pontos a megfogalmazás: ...mást IS keres..., mert lehet, hogy megkap sokmindent, de mondjuk van olyasmi, amit a feleségétől nem is kérne, vagy tudja, hogy hiába is kérné, de ha mégis megtenné, akkor az asszony úgy nézne rá, mint egy utolsó perverz disznóra. Mondjuk ez is szánalmas.
Rézangyal
@Angelika: Ezek nem egyszerű kérdések. Az ember idővel változik. Az igényei, elképzelései is. Nem mindenkinél, belátom. Van, aki élete végéig ugyanazokat a dolgokat szereti.
De, ha magamból indulok ki, én teljesen másképpen látom a dolgokat és a hozzá állásom is más, mint 20 évesen.
Angelika
@Rézangyal: Persze. De nem fizetnél élrte, hanem megoldanád másképp, nem? Itt igazából arról van szó szerintem, hogy ma is fizetnek a gazdag pasik, csak nem kurtizánnak hívják a kitartottjaikat. Mami48 fogalmazta meg jól. :)
Kutyafüle
@Angelika: Valamikor olvastam a könyvet, tetszett is, emlékszem, hogy a hölgy időnként kamélia csokorral ment a színházba. Mindíg ezen gondolkodtam, hogy miért időnként és miért nem mindíg?
Angelika
@Kutyafüle: Mert lehet, hogy unta, vagy nem ment a ruhájához. :))) Vitt volna rózsát, vagy liliomot, csak nem bírta az illatát.
Rézangyal
@Angelika: Nem, nem fizetnék érte. Én szeretném elejteni a zsákmányt. Nem fizetek senkinek, hogy elessen a fegyverem csöve előtt. Jáj, de cépen írtam! LOL
Angelika
@Rézangyal: :)))) Hát, nem? Nem vagy Te politikus, hogy előre le legyen szervezve a vadászat. :D
Kutyafüle
@Angelika: én viszont arra gondoltam, hogy így jelezte a pasijának, hogy most nem fogadja az ágyában, mert most éppen nehéz napjai vannak:))
Rézangyal
@Angelika: Olyan jó a délután, ne hozzuk most ide a politikusokat :P Egyébként igazad van. A politikusok egy olyan állatfajta, kiket szivesen kilőnék, de őket is csak sportszerűen.
Kutyafüle
Szerintem meg azért jártak a férfiak a kurtizánokhoz, mert a feleségük nem rendelkezett olyan szexuális igényekkel és felszabadultsággal, mint manapság. Az anyák úgy nevelték a lányaikat, hogy az köteleség, de nem élvezet. Így aztán az ágyban egy fadarabbal vagy jégcsappal feküdni kinek volt jó? Még jelezni sem merték a férfinak, hogy ők is vágynak rá, mert az szégyen volt. Ma a nők sokkal felszabadultabbak.
palika
@Kutyafüle: Mennyivel jobb is a sex amikor a felszabadultság jellemzi az együttlétet!
Rézangyal
@Kutyafüle: Itt van a kutya lényege eltemetve :) Nekem kislány koromban senki nem magyarázott el semmit. Egészségügyis családban! Tini koromban mit össze vergődtem, mert éreztem, hogy valami történik, valamire vágyom,de nem tudtam mire! Ideges voltam ettől és feszült. Agressziv lettem, mert nem tudtam levezetni a feszültséget. Még azt sem tudtam, mi az a maszturbálás. Hát akkor mit tudhattak régen a nők?
palika
@Rézangyal: Hány év kellett ahhoz, hogy megérts , hogy miről is szól...
Rézangyal
@palika: Az első komoly kapcsolat kellett hozzá. Na, akkor sok minden kiderült :)
palika
@Rézangyal: Ebből jön a kérdés, megérte várni?
Rézangyal
@palika: De még mennyire! Kisimultak a haragos szemöldökeim :)
Kutyafüle
@Rézangyal: Gyerekkoromban én is kérdezgettem, de mindíg az volt rá a válasz, " majd megtudod, ha nagy leszel". Ez persze nekem nem volt elég válasz.:)) Mire jóanyám kezdte a süketelést a méhecskékről, már 3 éve nagylány voltam. Én a nővéremet gyötörtem a kérdéseimmel, de ő nagyon jólnevelt kislány volt, és mindíg letorkolt, hogy ne beszéljek butaságokat. Maradt a könyvtár:))
Szóval más lett a világ, én már másképp neveltem a lányaimat. Sokkal nyíltabban, most is szólok, ha valamit észreveszek, mondjuk egy kis feszültséget:))
Rézangyal
@Kutyafüle: Egyszerűen borzalmas lehetett ez régen. De már az is megfordult a fejemben, hogy nem lehet, hogy csak az álságos értékeket a fejünkbe verő kádári rendszer volt a bűnös a túlzásba vitt puritanizmusával?
Kutyafüle
@Horizont: Azért ez érdekes, hogy fordítva meg nincsen.! Mi lenne, ha mi nők is mennénk egy kéklámpás házba, és kiválasztanánk azt a kis barna turcsi orrú Rolandot, és szobára vinnénk?
palika
@Rézangyal: Na, ne...semmi köze a politikának meg a rendszernek, ez minden családban máshogy működött! Vallásra lehet fogni, de a szülőktől igen függött ...!
Kutyafüle
@Rézangyal: Nem, ehhez a politikának és a vallásnak semmi köze! Egész egyszerű a magyarázata, a férfi a fajfenntartásra és a nemzésre van teremtve. Így van kódolva.
A nő pedig az utód nevelésére és gondozására.
Ebből adódik, hogy a férfinál gyakorlatilag a megtermékenyítés az alap motíváció.
Csak vannak akik túl sokszor akarják ezt:))
palika
@Kutyafüle: Ezt nem gondolhatod komolyan?
Kutyafüle
@Horizont: Na látod ezek a farok géniuszok meg képesek vagyonokat fizetni, egy jólszituált örömlányért:))
De hogy az útmenti szőke cigánylány miért jó nekik? Talán azért mert attól meg ajándékot kapnak. Kihalófélben lévő lapostetűt:))))))))))))))))))))))))))
Kutyafüle
@palika: Gondoltam, hogy kiveri nálad a biztosítékot, de mindenki azt a nézetet fogadja el, amit jónak, vagy ésszerűnek talál:))
palika
@Horizont: De szép is volt...! Azok a hetvenes-nyolcvanas évek...
palika
@Kutyafüle: Elgondolkodtatott egy kicsit...a férfi csak fajfenntartásra? csak néha többször, meg ilyenek...Drága, tudod mi a motiváció egy férfiban? A NŐ, A GYÖNYÖRŰ NŐ!! Semmi más nem foglalkoztatja, főleg az elején, legalábbis normális esetben...
Kutyafüle
@Horizont: Roppant egyszerű a magyarázat. Azért tiltották az anyák a házasság előtti szexet, mert féltek a szégyentől, hogy megesik a lányuk. A jóakaró szomszédok mindíg azt számolgatták, hány hónapja esküdtek? Nehogy előre jöjjön a gyerek! Ezzel mintegy belenevelték a lányukba a szextől való félelmet. Mert azt egyetlen anya sem magyarázza el a lányának, hogy mit kell tennie az ágyban?
Jó, ma van tabletta, azt beveszi a lány, és anyukának nem fáj a feje:))
Kutyafüle
@palika: Világos, tuti, hogy igazad van én nagyon lementem a szexuálpicológiába, nem kellett volna,! ez a lényeg amit te mondasz. Oda is érvényes, ha meglátok egy nekem tetsző férfit nyílván nem gyereket akarok tőle:))
bosszants
@Rézangyal: Tessék megindokolni miért nem?
percsi
@Horizont: Hát ez az, nekem is hasonló a véleményem, csak nem fejtettem ki ennyire: " Sok oka van. De fontos, hogy szerintem kisebbségi érzésből stb." Ha a férfinek kisebbségi érzése van, biztos meg van rá az oka. Ha oda figyel a nőre, akkor még igazi férfi is válhat belőle, nem kellene szégyenkeznie. Az is nagy hiba, ha azért megy kurtizánhoz, mert nem szeret udvarolni, az ilyen nem is érdemli meg egy rendes nő szerelmét. Kurtizánokra dolgozzon egész életébe :)
@Kutyafüle: Régen szégyen volt egy nőnek, ha vágyakozott rá, ez is a férfiak önzőségét jellemezte, inkább pénzt adtak egy lotyónak, nehogy jól érezze magát az asszony. Az anyák azért nevelték arra a lányaikat, hogy ágyba bújni kötelesség, mert féltették őket a férjük megalázásától. Féltékenységből fosztották meg a nőt a vágytól, mert az járt az agyukban, hogy ha a nőm kívánja, akkor nem csak engem, hanem más férfit is. Mint tudjuk, a nők nem léphetnek félre, csak a férfiak, még akkor sem, ha a férfi nulla.
Kutyafüle
@percsi: Milyen érdekes, pont ma reggel 8-kor erről beszélgetett 4 nő valamelyik adón, én ilyenkor már kotrok ki a konyhába kávéért, aztán nézem a tv-t.
Arról volt szó, hogy a nőnek soha nem volt szabad felfedeznie a testét, nem tarthatta magát szépnek, vonzónak, szóval minden ami a testiségről szólt, az a nőnek tiltva volt. Ezek után hogyan is várhatták el tőle, hogy egy férfiben meglássa azt a szépséget, ami őt a gyönyörök felé juttathatja. Egy nő kötelességszerűen szertkezett a férjével, de nem mutatta ki a vágyait. Ha a kurtizán sokkal szabadabb szemlélettel kimutatta, hogy a szeretkezés gyönyört okoz neki, naná, hogy a férfiak odamentek hozzá.
De gondolom, a mai kor lányainak már ez nem okoz gondot, sokkal szabadabb szellemben élnek. Némelyik nagyon is.:))
Ez a regény nekem is nagyon tetszett, valamint Maupassant regényei is, bár azok nem romantikusak, hanem elég naturalisták:))
Te még fönt vagy , vagy már fölkeltél 5 órakor? Olyankor kávézol?
percsi
@Kutyafüle: Nem tartották a nőket egyenrangúnak, még embernek sem. Egy nő arra kellett, hogy gyereket szüljön, főzzön, mosson, takarítson és ágyba bújón, amikor az őnagysága úgy kívánta. Tehát az asszony csak szolga nép volt a szemükbe, nem csodálom, hogy nem tudott szeretkezni, a háta közepére sem kívánta az urát. Sajnos csak egy álom volt számukra az igazi szerelem. A kurtizán és szerető becsben volt tartva, elhalmozták pénzzel, ékszerrel, ruhákkal stb. őket, ezek a magukat embernek nevezetű állatok. Azért akadtak lovagok is :) Szerencsére sokat változott a világ, már eldönthetjük, hogy kinek mikor adjuk oda magunkat, kimutathatjuk és érezhetjük a szerelmet, elválhatunk, új társat kereshetünk. A mai világban is akadnak bőven régimódi úriemberek, sajnos még mindig nagyon sok nőt bántalmaznak, megaláznak.
Reméljük az új családi törvény minél előbb elfogadásra kerül. Ezek a férfiak megérdemelnek pár év rácsot, megérdemlik, ha elnyomják, sárba tapossák, had érezzék a testükön, lelkükön azt a sok rosszat, amit mi nők sokszor elszenvedünk. A kurtizánok tették jól, akkor is meg most is. Egy szerető mindig nagyobb becsben van tartva. Megjegyzem, sokan vannak a rendes, szeretni tudó férfiak táborában, tőlük elnézést kérek, nem minden férfi egyforma!

Minden férfi egyforma. Csak az arcuk más, hogy ne keverjük össze őket. - Marilyn Monroe Férfiak. :)

Reggel 5 óra körül feküdtem le, addig dolgoztam itt a gépen:)
sokanvagyunk
@percsi: mindannyiunk nevében, elnézéskérés elfogadva :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.