Az emberiséget ősidők óta foglyul ejti az álom és az álomtól való bizonytalan érzés, félelem: az ókori kelet álomistenei érthetetlen, őrült, kegyetlen urak voltak, a görög Hypnos egyenesen a halál testvére, a középkori ember szerint az incubus és succubus démonok az álmokon keresztül rontották meg az embert. Valamiért régtől fogva rettegünk az álmoktól, de egyszerre a rabjai is vagyunk. De mi történne, ha az Álom lenne az emberek rabja...? Neil Gaimant nem kell senkinek bemutatni. A Coraline elvitte a Hugo-díjat, az Amerikai Istenek szintén (a Bram Stoker, a Nebula, és a Locus mellett...), és összesen több mint száz rangos irodalmi trófeát gyűjtött be nem egészen húsz év alatt. Az egyik legkülönösebb műve egy 75 részt megért képregénysorozat, a Sandman. Ez az egyetlen képregény, ami valaha elvitte a World Fantasy Díjat, de Gaiman egy Hugót és egy Bram Stokert is köszönhet a Sandmannek. Most három vaskos, igényes kötetbe rendezve végre magyar nyelven is megjelent. És...

Forrás: booker.hu
Feltöltő: Aelita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Amy88
Neil Gaiman pazar! Az egyik kedvencem. Ez a képregény ez milyen? Amit én nagyon szeretek tőle, az a Coraline, az Amerikai Istenek meg a Tükör és Füst. Azokhoz képest a képregény mit tud?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.