Jó hírnév megsértése miatt polgári pert indított Stohl András színész és Szalai Vivien újságíró, a Magyar börtönpokol című könyv szerzője ellen a Budapesti Fegyház és Börtön. Az első tárgyalást május 23-ra tűzték ki - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Koszta János közlése szerint a felperes annak megállapítását kéri, hogy a korábban öt hónapot börtönben töltő Stohl, illetve a színész ott szerzett "élményeit" könyvbe foglaló újságíró a kötetben szereplő valótlan állításokkal megsértették a Budapesti Fegyház és Börtön jó hírnévhez fűződő jogát.

A kereset szerint a tavaly ősszel megjelent könyv a felperes társadalmi megítélését is hátrányosan érinti.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Szépen menjen is vissza, ha valaki szinész és celeb létére ilyen hülye, hogy kihuzza a gyufát a BV ellen, hát vállalja is el...ez nem hír !!!És másodszor már ne kapjon bent kivételes raktárosi állást...dolgozzon, keményen és gondolkodjon el, hol qurta el az életét...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hallgatag
Szépen menjen is vissza, ha valaki szinész és celeb létére ilyen hülye, hogy kihuzza a gyufát a BV ellen, hát vállalja is el...ez nem hír !!!És másodszor már ne kapjon bent kivételes raktárosi állást...dolgozzon, keményen és gondolkodjon el, hol qurta el az életét...
keresztapa
@hallgatag: Ha öt hónap alatt,képtelen volt átgondolni addigi életét, ezután arra már, hogy mi az, ami a normális, emberi felfogás, viselkedés, elvárásait a társadalom még
tolerál. De a celeb erre az elvárásra már csak igényt tart, de alkalmazkodó képessége azt már nem ismeri,hogy neki személyesen, mit szabad, mit nem. Celeb voltából a börtön sem tudta kiváltani, mert ott is erősítették benne a celeb-nek szabad elvet.
moszkvatér
Én nem tudom , majd kiderül igaza volt e - stohl bucinak ha abból indulunk ki mi van kint ,
következtetni lehet arra ami bent van . Én a könyvet nem olvastam és bent sem voltam úgyhogy nem tudok nagyon állást foglalni . Viszont azt látom mi van kint és lehet ez is megérne egy könyvet .
hallgatag
@moszkvatér: ...mi akadályoz meg abban, hogy megird ???
moszkvatér
Végül is megírhatnám . elvégre hazaárulásért itt még senki nem kapott semmit .
De nem írom meg mert még nem tisztázott a végkifejlet . Nem happy end lesz az biztos .
Pilóta
>
... akkor ismét sokat hallhatunk róluk, s talán ez, ki is van így találva:-)
moszkvatér
Az nyilvánvaló hogy a hanyatlás 6 .- évében a vagyonosok még mindig foggal körömmel ragaszokodnak felhalmozott vagyonaikhoz és nem fogják fel hogy már régen eljött az idő amikor ezekből a pénzekből végre át kéne adni alacsonyabb társadalmi rétegeknek , mert e- nélkül semmi sem tartható . Nem fogják fel hogy politikailag ki kéne egyezni mert a trianoni szétdarabolt országunkból amiből alig maradt valami azt kettészakították és poltikai hadszintérré változtatták . Az újraegyesítésre kisérletet sem tettek .A jele sem látszik sehol . A hatalmi vágy és a pénz imádata felülír mindent ami súlyos problémákhoz vezet aminek mind a 10 millio -an vesztesei leszünk . Ez a nagy helyzet
moszkvatér
Tehát 2014 bajnai és bandájára dobjatok egy X et
májusi orgonák
Okosan beszélsz @moszkvatér..
Kár h nem azok olvassák mindezt-akinek kellene...
moszkvatér
A fidesznek minden , a haza megmentésére stabilítására és felvirágoztatására tett intézkedését , kisérletét és hazafias törekvéseit értjük , becsüljük ,köszönjük !

Jöjjön a Ludas Matyi ! 2014 Dobj egy X -et Bajnaira
moszkvatér
@májusi orgonák Honnan tudod kik olvassák ?
Feraj49
Én meg annak örülnék,ha egy börtönnek nem lenne " jó" híre ! Az nem szálloda,és menedékhely,de nem is továbbképző intézet.Igen is legyen rossz híre,hogy ne
" szeressen " oda senki bekerülni !
nemsemmi
@Feraj49: Szerintem is, ha valaki rossz hírét kelti egy börtönnek az inkább szolgálatot tesz neki, hiszen az a jó, ha minnél többen tartanának attól, hogy oda bekerüljön.

Egyébként szerintem az szégyen, hogy Stohl csak ennyit kapott. Ö nem hibázott, vagy tévedett, hanem elkövetett egy bűncselekményt visszaesőként!
szepwilly
@moszkvatér: mit akarsz ujra egyesiten,igy van jol ahogy van,az ehezö kölykökell törödnetek ilyen vehemesen,engem addig nem erdekelnek a külhoniak amig a honfitarsaink eheznek!
moszkvatér
@szepwilly nem értetted amit irtam . A politikailag kettétépett lakosságot kell újraegyesíteni . Baloldal -jobboldalra gobdoltam . Remélem így már világos .
A határon túliak nem érdekelnek , jól megvoltak eddig is ott ezután is meglesznek .
sőt még jobban járnak ott ahol vannak .
loboncos
1000év+1nap.Mert "ami jár,az jár"...
marlin
Az elképzelhetetlen, hogy valaki nagyon el akarja kaszálni a Stolt??
Ami büntetést kapott, azt "kiállta",
a Budapesti Fegyház és Börtön jó hírnevét(?) felemlegetni pedig már magában is egy vicc!!.
kamazuka
Pedig jobban tenné,ha mögé állna!
Együtt üvölteni a farkasokkal?
X-ray
@moszkvatér: Ismerősöm biztosítási ügynök, de mint elmondta, soha nem politizál az ügyfeleivel, mert berágnának rá. Mindenkinek megvan a maga szimpatikus pártja, vagy eszméje, amitől nem tágít. A fazon azt mondta, hogyha elkezdene politizálni, vagy színt vallani, akkor elvesztené a jól fizető ügyfeleit.
moszkvatér
@X-ray: akkor lesz majd demokrácia amikor nyiltan lehet akár politikáról is beszélni
bárhol ,bármikor, bárkivel
moszkvatér
És az mikor lesz ? Ha majd ez a fideszes - Kdnp-s -Mszp- s posztkommunista társaság eltűnik majd . Csak az valós probléma hogy megmérgezik a fiatalságot is a nyiltan folytatott egymás elleni utálattal . Megy a kommunistázás és a visszamutogatás Miközben Ők is egy posztkommunmista rendőrállami erőszakpolitikát folytatnak .
moszkvatér
Végignéztem a cnn -n az usa elnökválasztást . Sőt végigkövettem az egész kampányt .
Kiélezett versenyben győzött az Obama . Nem volt se gyűlöletkampány ,se lejáratás, se személyeskedés sem megalázás. Ezek tudják b___ meg hogy egy célért dolgoznak bárki lesz is az elnök . Nagyon kulturáltan és emberbarát módon lefolyt az egész .Nem volt ujraszámlálás pedig szoros végeredmény született .
moszkvatér
Ennek ellentéte ami nálunk folyik -mégrosszabb Pl ukrajna ahol szétütik egymást bent a parlamentben .
rézfánfütyülős
@moszkvatér: ma, 09:59
Amíg mi itt ugatérozhatunk addig bizony demokrácia van!
Leet, hogy kicsit korlátozott de a mienk.
moszkvatér
egy olga nevű műsorvezetőnek van nagyon igaza amikor azt modja hogy minden intézkedésnek a hatása az lesz hogy a végén a lakosság fogja kifizetni .
A varga meg azt állítja hogy a piaci veseny majd megoldja ezt a problémát.
Persze megoldaná ha nem Karteleznének . Mert Itt teljesen egyértelmű hogy megy a Kartelezés ugyanis a hanyatlás 6. évében sem csökkentettek semmit .Az hogy itt tisztességes piaci veseny lenne azt nagyon kétlem .
moszkvatér
@rézfánfütyülős: ez olyan mint amikor azt mondják szar focink van de amiénk ne szídjuk ne bántsuk . Nézzük a szart ! Menjünk ki . vegyük meg a jegyet és nézzük a szart ! Azon csodálkozom hogy még senki nem kérte vissza jegy árát .
moszkvatér
Szarért úgy lehet pénzt beszedni hogy közben megdumálod az embereket hogy nemzeti ügy , ne háborogj ez van PARASZT ! jó ez neked . Ez még a pártállami rendszerben sem merték megcsinálni ..
rézfánfütyülős
@moszkvatér: Téves az összehasonlítás!
Az egyik a tehetetlenségről szól (foci) a másik a szólás szabadságáról, szerintem.
moszkvatér
Most láttam az 1954 -es Fa kupa döntő összefoglalóját
Mu - NV Castle talán -nemlényeg .. A pályán ugyan olyan jó foci volt akkor mint most 2013 -ban . A lelátón ugyan olyan őrület volt mint most . Na hogy csinálták ?
Felelősek önmagukért és gyermekeik jövőjéért hajlandók meghozni a megfelelő intézkedéseket és fenntartani a jó és működő dolgok folytonosságát és megtalálják az ehhez nélkülözhetetlenül fontos elhívatott felelős gondolkodású jól képzett szakembereket.. Érdekes ez itt miért nem működik szerintetek ?
moszkvatér
@rézfánfütyülős: Tévedsz . Mindkettő nagyon fontos nemzeti ügy !
Azon meg már lehetne vitatkozni miért vannak olyan állapotban amilyenben vannak .
moszkvatér
Ez olyan mint a Vasas ügy . Külföldi tulajdonba kellett adni a Vasast mert az egész 13. kerületben nem találtak egy céget aki hajlandó lett volna szponzorálni . Ennél már nincs lejjebb . Közben a külföldi tulaj kidobta a Magyar szakedzőt akivel a csapat sorra nyerte a meccseket és idehozta a haverját valami német századosztályból .
moszkvatér
Ilovszky forog a sírjában b____átok meg .
moszkvatér
Az aranycsapat összes tagja forognak a sírjukban Csesszétek meg
keresztapa
Már csak akkor a Magyar játékosokat kel lecserélni, esetleg Izraeliekre, vagy németekre, és lenne magyar pályán, idegen ország labdarúgóival, telt házzal, Magyar színekben. Milyen furcsa az élet.
moszkvatér
Nem tudom ki mondta Usa és köztünk az a különbség ha ott valakinek van egy jó ötlete azt mondják arra hogy érdekes , nálunk az veszélyes .
moszkvatér
Napestig lehetne sorolni hogy a gengszterváltás után a hatalomért és a pénzért vivott harcban milyen társadalmilag fontos és nemzet stratégiailag kiemelt fontosságú területeket hanyagoltak el és vágtak haza . És akik ezért felelősek otthon ülnek és szerintem a nagytöbbségének halvány lila fogalma sincs arról hogy mit műveltek .
moszkvatér
Azért lenne fontos régen megszüntetett iparágakat újra beindítani Pl Bányászat -
Textilipar - Vas és fémművek , mert akinek szar hangja van az ne énekeljen hanem készítsen ruhát .Aki nem való rádióriporternek mert szar a hangja nem humoros stb az dolgozhatna pl vas és fém öntödében , aki politikus de szarul csinálja és tényleg többször bebizonyította hogy nem megy ez igazán neki az termelhetne ki szenet .
moszkvatér
Van itt a körúton egy hajléktalan kinézetű fickó , nagy darab 2 métres erős testalkatú szakállas tagbaszakadt . Alumínium üdítősdobozokat gyűjt éjszakánként és abból él gondolom valószínűleg szarul mert új ruhát nem vesz magának örökké a koszosban van . Nyakik benne minden kukában . Ez a nagy mamlasz állampolgár 2 db szénnel teli csillét tudna elhúzni egyszerrte . Ha valaki újra megnyit bányát szervezze be ,. Egy kis fertőtlenítés szerződés aztán vihetitek hogy ne itt rontsa a városképet .
moszkvatér
Aztán van a 45 körüli 156 cm magas szemüveges bajuszos nő biztonsági őrnek kinevezett valaki az áruházban dolgozik .
Na attól kurvára megijed a tolvaj .Lehetne pl ujra megnyitott diliházban ápolonő .
moszkvatér
Habár a bolondokat most már elég nehéz kiszűrni mert sokan telefonálnak az utcán head szett -el és nem lehet tudni bolond és magában beszél vagy telefonál
eva1950
AMIT A KÖNYVÉBEN LEÍRT, SZÁZ SZÓNAK IS EGY A VÉGE, EZ NEM KAMU, Ő CSAK AZT ÍRTA MEG, AMI OTT A BÖRTÖNBEN A V A L Ó S Á G, A FELSŐ VEZETŐK SOKSZOR AZT SEM TUDJÁK MI VAN OTT LENT, EZ MINDEN MUNKAHELYRE VONATKOZIK, VANNAK OLYAN MOCSKOS EMBEREK A MUNKAHELYEN, HOGY VALÓTLANT ÁLLÍTANAK, HOGY EZZEL ŐK JOBBAN ÉRVÉNYESÜLJENEK, BIZONY A VALÓTLAN ÁLLÍTÁSOKAT ELHISZIK, ITT IS HONNAN TUDJA EGY BÖRTÖNNEK AZ IGAZGATÓJA, NEM Ő FELÜGYELI A RABOKAT , A KÖNYV JÓ ... JÓL TETTED BUCI, HOGY MEGÍRTÁTOK
eva1950
MIT ÉS KIT SÉRTETTEK MEG ??? na tovább nem kommentálom, ...
rézfánfütyülős
@moszkvatér: Már megbocsáss de a foci kinek érdekes amikor gyerekek éheznek?
Akinek kell a foci az fizesse meg!
moszkvatér
Bocsi ne hari tényleg nem tuidtam .Ha valóban gyerekek éheznek akkor tényleg nem érdekes a sport . Viszont akkor csináljatok valamit összefogással . Vagy nem láttam hogy itt te felszólítottad volna őket lemondásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.