Sokat hallunk manapság a gránátalma emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásáról, de nézzük csak, milyen gyümölcs is ez, és milyen felhasználási lehetőségeit ismerjük? A kezdetben zöld, később narancssárga színű gyümölcs kinézetében egy bogyóhoz hasonlít, vagyis inkább egy almára, átmérője kb. 10 cm. Ismeretes, hogy nagy mennyiségű flavonoidot (mint például antociánt és quercetin) tartalmaz. Káliumban, C-vitaminban és kalciumban gazdag.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
@kamazuka: Én saját magam sem állom a saját leheletem hagymaevés után, úgyhogy nem is eszem.
Zsoel
@Rézangyal: Azért próbáld ki egyszer! Lehet, hogy ha bevágsz egy fél kiló gránátalmát, utána legott repülőgépre pattansz, és meg sem állsz Hugh Jackman hálószobájáig. ;)))
Rézangyal
@Zsoel: Megfontolom. :))) Nem biztos, hogy Deborah annyira örülne nekem :P
Ámbár, mi lenne, ha Hugh pattanna repülőre...? Tudod, nem szeretnék könnyű préda lenni :D
Zsoel
@Rézangyal: Ne is! Nehogy már az legyen, hogy életedben először látsz valakit személyesen, aztán rögtön szétteszed neki a lábad... :P
De tudod: míg te "ismered" őt, ő alkalmasint azt sem tudja, hogy a világon vagy, szóval nemigen fog megkeresni. :))
Deborah-nak meg nem kell tudnia a dologról. :P
Rézangyal
@Zsoel: De kérlek! Hogy gondolhatsz ilyet rólam! :P Különben is ÉN ismerem Jackamant, az ő szempontjai másodlagosak...:D :D :D
Zsoel
@Rézangyal: Egyáltalán nem gondoltam rólad ilyesmit, pont azért értek veled egyet abban, hogy nem kéne letámadnod Hughman urat, hogy könnyű prédának gondoljon. :P Vagy ha mégis, hát ráfoghatod a gránátalma áldásos hatásaira. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.