Magyarország – Földön fekve meditáló vagy épp mantrázó diákok – nem lesz ritka látvány, ha a Nemzeti alaptanterv részeként iskolai tananyag lesz a relaxálás, hogy így tanulják meg leküzdeni a gyerekek a stresszt és a depressziót.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
Ez nagyon helyes! Naponta tornaóra, lovaglás, úszás, golf, tenisz, etika-oktatás, meditáció, hittan, minimum 3 idegen nyelv, abból az egyik a latin, a másik az angol, a harmadik fakultatív..
...lehet például a magyar. :)
Nem mellesleg írás, olvasás, számtan, földrajz, kémia, fizika, számítástechnika...
Mivel ehhez heti 5 napon 8 óra kevés lesz, bevezetjük a napi 12 órás tanrendet.
Ez már csak azért is hasznos lesz, mert az átlagos szülő sem képes megkeresni a család fenntartására elegendő összeget 8 órában, így a szülő is, a gyerek is elfoglalja magát...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hallgatag
Reméltem is, hogy a kis Drágádat megvéged ezek ellen !!!
Mobil123
@hallgatag: Mindenkitől, és mindentől ahogy csak lehet.:-)
csabee.m
@lemma: Materialistáknál hatékony a gondolkodás nem elfelejtése, az elemző,kritikai szemléletmód(persze nyitottsággal),az igazság megismerése iránti vágy.
Idealistáknál a Teremtővel való imakapcsolat és az elemző bibliakutatással párosult hit (vallási fanatizmustól mentesen!).
csabee.m
@Vangelis: A gyökere ugyanaz. A meditáció a keleti gyakorlatokkal van összefüggésben, a relaxáció a "nyugatiasított" meditáció.
Ennek során az alfa agyhullámok sinus hullámai bizonyos amplitúdójúak (az agykontrollban említett "alfa-állapot"). Ekkor a homloklebeny addigi információszűrése leáll, bekövetkezik a bárhonnan érkező információk ellenőrizetlen beépítése a tudatba,befolyásolva a gondolkodást és a viselkedést.
Van egy másik hasonló állapot, amikor szintén ilyen hullámok keletkeznek, de azzal a különbséggel, hogy az alfa agyhullámok ekkor "fáziseltolással" jelennek meg,vagyis negatív és pozitív csúcsuk máshova esik. Ez történik akkor, ha nem a "kiüresített elme" elérése a cél, hanem a tudatos, egyetlen irányba történő kapcsolat. Például elmélyült, Istennel való beszélgetés, imádság esetén. A beszélgetés oly módon értendő, hogy valóban gondolati síkon kap válaszokat az ember,mikor kérdésfelvetéseikor hallgat és figyel. Tehát ez utóbbi konkrét kapcsolati törekvésnél jelenik csak meg. Az előző elérhető a televízió előtt is!
Gyakorlatban a rádióadások vételéhez hasonlítanám: Ha a rádió nincs finomra hangolva, állandó zavarást észlelünk. Bármikor bejöhet egy másik adó,sőt, keverednek az adások. De a finomhangolással (amikor keresek egy tiszta adást) kiszűröm a zavarót és az adott információt tisztán kapom meg. Meghallgatása és értékelése után még mindig van jogom ledönteni, elfogadom-e egészében, vagy részében, esetleg el is vethetem és keresgélhetek mást.
Mivel jóga során gyakoroltam a kiüresítést, a meditációs "utazásokat", a "belső látás"-t, öngyógyítást, az asztrálutazások vízióit tapasztaltam, valamint a másik oldalt is megtapasztaltam a személyes Istennel, tudom és ismerem a különbséget. Ezért vagyok ma "reálisan" idealista, mert tudom, hogy kinek (és kiben) hiszek.
Sőt, például amikor az egyik Sziget-fesztiválon a reiki-sátor vezetőjének konkrét kérdése volt, hogy miért nem tudom elfogadni helyesnek az ő útját, egyenes válaszom után abbahagyta a reiki...
csabee.m
@Vangelis: ...abbahagyta a reiki gyakorlását.
csabee.m
@darwin: Vangelisnek írt válaszom talán bemutathatja a "különbség" lényegét.
Egyébként pedig akkor nyugodt és boldog egy ember, ha nem kivonul a zajos világból, hanem, ha megtalálja benne azt a személyes feladatát,amellyel másokat is boldoggá, de legalábbis boldogabbá tehet. Ez, illetve ennek hiánya miatt zavartak gyermekeink is és mi is. (Öt gyermekünknél is igaz ez.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.