Tudósok szerint nagyjából az évtized végéig van időnk arra, hogy megbarátkozzunk a rovarevés gondolatával. Az állattartás drágulása miatt elkerülhetetlen a fehérjegazdag hatlábúak fogyasztása.
Forrás:
BorsOnline
RSS tartalom,
A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Lehet, hogy egy-két év és csirke farhát helyett marad a csótány, mint "husi"?!!!
elkészítés
1. A sáskacombról leszedegetjük a felesleges kövér részeket, a nem tetsző bőröket. A megmaradó bőrös részeket jól megvizsgáljuk, nehogy legyen rajta esetleg szőrmaradvány. (Ez elég időigényes művelet.)
2. Nem túl kicsi, kb 3 cm-es kockákra feldaraboljuk a sáskacomb húst.
3. Megtisztítjuk, felkockázzuk a hagymát, felszeleteljük a zöldpaprikát, a paradicsomnak lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
4. A hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a húst és saját levében kb 20-25 percig rotyogtatjuk.
5. Ezt követően megsózzuk, beletesszük a pirosaranyat, rászórjuk az őrölt paprikát, összkeverjük és felengedjük 2 dl vízzel.
6. Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot, és kb 1 óra alatt puhára főzzük a sáskahúst.
7. Időnként megkavarjuk, és a vizet, amit elfő, apránként további 2 dl vízzel pótoljuk nehogy odaégjen, mivel igen sűrű szaftja képződik.