Hiába hördült fel az egész ország a halálra éhezetett agárdi kisfiú történetének hallatán, a törvények értelmében, ha elég pénzük van a szülőknek, akár ki is kerülhetnek a rácsok mögül - írja a keddi Blikk.

Benjámin szüleit, F. Balázst és E. Ildikó Rebekát múlt hét pénteken helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, azonban meglehet, hogy még a rájuk kiszabott harminc napot sem töltik majd a börtön falain belül. Információink szerint a jogi képviselők kérik majd a bíróságot, hogy pénzért szabadlábra helyezzék a párt.

- Felmerül az óvadék lehetősége, így védenceink szabadon védekezhetnének. Erre azért is van esély, mert együttműködtek a hatóságokkal - erősítette meg a Blikknek Vég Tibor, az anya ügyvédje.

A törvény értelmében bárki élhet az óvadékkal, akit azért helyeztek előzetes letartóztatásba, mert fennállt a szökés vagy elrejtőzés lehetősége. Van, aki már pár százezer forintért kijut, általában azonban hat-tíz milliókat tesznek le óvadék gyanánt.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Csak bíró kérdése. Remélem akkora összeget mond, hogy az isten se tudja kifizetni, ámbár egyszerűen megtagadni oszt jónapot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
honeykiss
Azt a rohadt kiskaput valaki mindíg nyitva hagyja...de remélem a kintiektől nem lesz nyugodalmuk...valami nem stimmel ezekkel
adsl70
mostani gazdoagok majd mind ilyenek.. főleg akinek aztr se lehet tudni hol és miből él. Legtöbb cikkben nem is tudják a család vagyona és hol dolgoznak. Egy faluban mindenki mindent tud..
csa-csa
hallgatag:" Naaaaaaaaaa...az óvadék eddig csak az amerikai krimifilmekben volt, ezt is
átvette a magyar birói gyakorlat ??? "

Pár éve már sajnos! Ezért ússza meg ez a tetves bagázs!
Csak figyeljetek! Már folyik az "elmeorvosi" vizsgálatuk, ezeknek annyi lóvéjuk van hogy egy jó ügyvéd kihúzza a nyakukat a hurokból!
Hiába! ez így működött mindig, ma is és a jövőben is!
kiskutyauto
Kissé fura, hogy minősített gyilkossági ügyben, megállapított szökésveszély esetében egyáltalán felmerülhet az óvadék kérdése, egy olyan országban ahol nem jellemző joggyakorlat az óvadék... vajon mit üzen ez a bűnözőknek? Akkor bármit csinálhatok gyilkolhatok is, végül is óvadékért kijutok az előzetesből és aztán szépen lelépek... Meg is válaszolom miért merült ez fel: MERT ISMERTEN JÓMÓDÚ HÁZASPÁR... mert nyilván ki fogják tudni fizetni... az állam meg bekaszírozza szépen... és ennyi...
Úgy látszik itt nem csak a hataloméhség végtelen de a pénzéhég is.. pénzért bármit lehet, mint Ukrajnában... pénztért és hatalomért a mai megújuló-hajrámagyarországon BÁRMIT lehet (ha nagy pénz ésvagy hatalom kapcsolódik hozzá), akár gyerekgyilkost szabadlábra helyezni, másik ír gyerekgyilkos megúszhatja és baltásgyilkos örmény is megúszhatja... így állnak ma ügyeink... hajrá Abszurdisztán hajrá Orbanisztán!
puki
Azért az nagyon durva lenne ha szabadon engednék őket.
katus46
Rájuk se a magyar törvények vonatkoznak ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.