Közeleg a labdarúgó Európa-bajnokság, ezért az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány megvizsgálta, milyen nézőszámok jellemzik a magyar válogatott meccseit.

Mégis kell egy újabb aréna – Olyan jó a magyar foci, hogy nagyobb nemzeti stadionra van szükség

Illusztráció: 123rf.com

Az adatokból kiderül, hogy a magyar labdarúgó-válogatott hazai mérkőzéseinél csak Angliában és Franciaországban látogattak ki többen a stadionokba. Ebben azonban a stadion befogadóképessége is szerepet játszott, vagyis a Puskás Aréna esetében a 67 ezer fős korlát, de sok esetben technikai okokból ennél néhány ezer fővel kisebb a maximális nézőszám.

És ezek csak azok, akik élőben követték a meccseket, a televízió előtt is rengetegen voltak kíváncsiak Szoboszlai Dominikékra. A 2024-es Európa-bajnokságot megelőző selejtezők valamennyi mérkőzését kiemelt figyelem övezte – közölte a Magyar Nemzet.

Az MTI által is idézett felmérés rámutat, hogy 2022-ben a legnézettebb műsor – minden más műfajt (filmek, híradások, szórakoztató műsorok) is számításba véve – a legnagyobb érdeklődésre számot tartó esemény a katari labdarúgó-világbajnokság döntője volt, 1,2 millió főt meghaladó nézőszámmal.

Az elemzés következtetése szerint a fociőrület nem csupán a válogatott mérkőzések nézőszámában tükröződik.

Forrás: magyarnemzet.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Fociőrület??
Nanemá!
Átkosban sokkal többen jártak és néztek meccset.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Az elemzés következtetése szerint a fociőrület nem csupán a válogatott mérkőzések nézőszámában tükröződik.
Nem bizony. Ahogy a Politikai Bajnokság mérkőzésein örjöng az az egy-kétszáz elvetemült fanatikus, na ott tükröződik igazán.
szegfue
Azon tul, hogy érthetetlen a stadionok számát tovább növelni, sőt egyenesen felháboritó. És ekkor az is az eszembe jutott, hogy pl. az aranyérmes olimpikonok nettó 50 milliót, az ezüstérmesek 37,5 millió, a bronzérmesek meg 28,5 milliót kapnak, a paralimpikonok pedig ennek CSAK A FELÉT
RonaGyuri
@izéke: inkább milliárd és abból is 5-600
balos
Aztán mi a kurva anyjukból kéne építeni az üresen tátongó stadiont?Ide jönnek lakni az akkugyárak "túl fizetett" keletről behozott munkásai?A fociról meg inkább az árokba taszított magyar embereket kéne megkérdezni!Ahhoz viszont már ember is köne,nem ilyen nemzethy tömeggyilkos brigantik akik szétdúlják az országot!
Lepényleső
...a legbiztosabb jele annak,hogy nő az elégedetlenek száma,ezért kevés a meglévő stadion,
- ahová mint egykor Santiago-ban,- ritka kivétellel,- majd be lesznek zárva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.