Emmelie de Forest dán énekesnő nyerte Only Teardrops (Csak könnycseppek) című dalával az 58. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton este rendezték a svédországi Malmőben. A Magyarországot képviselő ByeAlex Kedvesem című számával 10. lett.

A fogadóirodák által is előzetesen a legesélyesebbnek tartott 20 éves dán előadó, Emmelie de Forest 18-ikként adta elő Only Teardrops című dalát az idén a We Are One (Egyek vagyunk) szlogennel zajlott Eurovíziós Dalfesztivál 26-os döntőjében a Malmö Arenában. Az énekesnő 281 ponttal győzött.

A nyertes mögött az azeri Farid Mammadov és a Hold Me lett a második 234 ponttal, az ukrán Zlata Ohnevics és a Gravity pedig a harmadik 214 ponttal. A Magyarországot képviselő ByeAlex, aki a csütörtöki elődöntőből jutott a fináléba, 84 ponttal a nagyon előkelő 10. helyen végzett Kedvesem (Zoohacker remix) című dalával. Utoljára Rúzsa Magda jutott a tíz közé 2007-ben.

ByeAlex Döntőbeli pontszáma úgy alakult ki, hogy Magyarországnak Németország a maximális 12 pontot adta, de 10 pontot adott Finnország és Svájc is.

A 28 éves ByeAlex (Márta Alex) tizenhetedikként lépett színpadra, közvetlenül a későbbi győztes után. Bár előző este, a zsűrik előtt előadott produkció során adódott néhány technikai probléma (például részlegesen elment a világítás), ezúttal minden rendben ment. A magyar nyelven énekelt Kedvesem előadásában a színpadon a vokalista Wéber Helga és a gitáros Kővágó Dániel egészítette ki a produkciót. A dal társszerzője Palásti Kovács Zoltán Zoohacker.

"Szerintem önmagáért beszél, hogy Magyarország eddigi harmadik legjobb eredményét értem el az Eurovízión, ráadásul 12 pontot kaptam a németektől. Úgy érzem, kiderült, hogy Európa nyitott egy új dologra, sokakban benne volt: egy énekes magát hozza, ne pedig másoljon" - mondta ByeAlex az MTI-nek a szereplésről. Hozzátette: nem kell feldolgoznia, hogy a semmiből jőve néhány hónap után a 10. lett az Eurovíziós Dalfesztiválon.

"Tudom, hogy sokat kell még fejlődnöm, mert jó dalszerzőnek gondolom magam, de előadóként még van hová előrelépnem. Nagyon jó érzés volt tizenvalahányezer embernek énekelni az Arenában, most nem volt bennem idegesség, mint az elődöntőben" - hangsúlyozta ByeAlex.

A finálé előtt a nagyobb fogadóirodák többsége csak a 17. hely környékére várta Magyarországot. A Compact Disco tavaly Bakuban 24. lett Sound of Our Hearts című dalával, ByeAlex egymás után a harmadik magyar döntős.

Az éjszakai döntőt a helyszínen 13 ezer, a televízió képernyőin keresztül mintegy 100 millió néző látta.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Másik
Először is: gratulálok Alexnek! Kitalálta mire van igény, mit lehet eladni.

Nekem nagyon nem tetszett a dal, egyszer is gyötrelem volt meghallgatni, DE! : balga aki azt feltételezi, hogy akkor mindjárt ellene drukkoltam volna, és ezzel sokan vannak így rajtam kívül.

Nem értem miért kell mindig végletekben/ellentétpárokban gondolkodni.
Nagy rajongója vagyok a klasszikus zenének (is .. ), Kodály és Bartók legalább annyira nem tetszik, mint az Alex Kedvese.
És mielőtt jönne az újabb kérdés; nem néztem csak 1x, de képtelenség elugrani előle, mert a csapból is ez jön víz helyett addig, míg színre nem lép az új ügyeletes zseni.

Szóval élvezze nyugodt lélekkel, akit megérintett, de ne degradálja azt, aki megírja a negatív véleményét, és fordítva is áll, nem kell fikázni a rajongóit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
@A fekete Lord: No aztan tobbet se, ahogy elnezem, de ez nem baj, ha nem vagy orvos! ..:o)) Legyen szep napod!
Ja, en is diplomas vagyok, ...
Tootsy
@A fekete Lord: Nekem most az iccaka jon, illetve a kora hajnal, de ugye nem vagy annyira fekete, hogy rosszat almodjak? Nalam pont ejjel egy van,... Remelem, szep idotok van, itt pocsek es hideg, igaz, tel van,...Kerlek, Kedves, szeresd az igenyes zenet, sokszor az a legjobb menekules,...Biztos van olyan a kozeledben, ugye-ugye?...:o))) Szioka Tootsy..:o))
A fekete Lord
@Tootsy: Én is sokat voltam ebben az időzónában, pláne, amikor Ausztráliából átnyomultam a szigetekre:D
Tootsy
@A fekete Lord: Na na akkor kepzeld el a deli sziget legdelebbi csucsket, nem messze a vilagvege tablatol... Es ott van az agyacskam, ami ilyenkor hivogatni szokott, de most mar reggel van, mikor meglattam az utolso uzidet...:o)) Legy jo, es most Te aludj jol,...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.