A Blikk információi szerint az országos méretű nyelvvizsgagyár nyomozása felderítette, hogy politikusok is vásároltak maguknak nyelvvizsgát.

A lap szerint egy magas beosztású minisztériumi köztisztviselő is vett egyet, ám a lefoglalt bizonyítékokból azonban az is kiderül, hogy az első kuncsaftok között volt, így ügye már elévült – olvasható a lapban.

A lefoglalt adathordozókon közel ezer kuncsaft neve szerepel. Titulusuk, foglalkozásuk nincs feltüntetve, de elérhetőségeik segítségével azonosíthatóak. A nyelvvizsgagyárban két fedett nyomozó is levizsgázott, és fizettek a megkapott papírokért – mondta a nyomozás egyik résztvevője. A jelenleg házi őrizetben lévő ügyészségi tolmács, a fő gyanúsított P. András jogi képviselője szerint nem az volt a jellemző, hogy befolyásos emberek vásároltak nyelvvizsgát.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Uborkakulcs
Tisztelt Képviselők, politikusok. Szükségem lenne egy- a már meglévő mellé - TF Diplomára, majd egy nyelvvizsga bizonyítványra. Ezek után azonnal szeretném beadni a pályázatomat az MLSZ elnöki, vagy a Szövetségi Kapitányi posztra. Esetleg a sportügyekért felelős államtitkári pozícióra is jó lehetnék. Csak mondja meg valaki, hogy milyen nyelvre van szükség, és arról veszek nyelvvizsgát az önök csatornáin keresztül. Előre is köszönöm. Egy leendő Kolléga.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Kevesebbért is eladják sokan a lelküket-becsületüket - a nyelvvizsga és a -pótlék egy nagy baromság. - VAGY TUD, VAGY NEM!, és ez pillanatok alatt kiderülhet. Aki pedig anyanyelvén is csak makogni tud, nos ott felesleges nyelvpótlékról beszélni.
silber13
Egyesek így mondják Nálam másképpjá hívják!!:-)))
human
@sokanvagyunk: Csak az bosszantó, hogy valaki pénzt és időt nem kímélve levizsgázik és nem is biztos, hogy a munkahelye ezt honorálja. A nyakkendősök meg nem is használják a nyelvtudást (mert nincs is) és mégis megkapják a gondolom nem kis prémiumot.
szablyafűrész
Nem véletlenül sírnak, hogy zsúfoltak a börtönök...lesz hely nektek is, nem kell izgulni...parazita népség !
valakiaki
Miért tartja meg a kuncsaftok adatait egy ilyen bűnszervezet? Hát ezért, mert így senkinek nem érdeke lebuktatni őket, se politikusnak, se nyomozóhatóságnak. Valakinek elfelejtettek szólni hogy ne piszkálja az ügyet :)
Egyébként az egész maffia a hülye nyelvvizsga-követelések miatt van. A munkáltató döntse el saját hatáskörben hogy kéri a nyelvtudást vagy sem, azt pedig nem a vizsgapapír mondja meg, hanem az interjú alatt szépen kiderül. Annak aki elvégezte a fősulit, egyetemet, meg adják oda a papírt nyelvvizsga nélkül is, mert megdolgozott érte, vagy fel se vegyék! Aztán majd döntse el mindenki maga, hogy mennyire van szüksége a nyelvtudásra(nem papírra), hamar rájön hogy nagy szüksége van rá a mai világban. Pénzelni kell a hazai nyelvmaffiát, ha papírgyár, ha nem ugyebár. Ez egy igazi iparággá vált, de legkevésbé sem az oktatásról, inkább a pénz lehúzásáról szól!
A gyerekeket tanítsák meg legkésőbb középiskola végéig középszinten egy idegen nyelvre, ne fizetősen, akikbe meg még oroszt vertek bele és van 15 év hátránya egy mai fiatallal szemben, annak igen is adják ki a diplomáját! Vagy tanítsák ingyenesen ha már követelőznek hogy munka és család mellett tanulj meg egy idegen nyelvet közel a negyvenhez.
qxy
Tessék! Most akartam venni diplomát. Jól jöhet egyszer .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.