A nagy megmondó eddig a doki volt, de most felnőtt az a korosztály, amely még rajta is túltesz. X, Y, Z – a szociológiában ezek a kódok a generációk jelölésére szolgálnak. Most éppen az Y generáció – azaz a 81-98 között születettek vannak porondon, akik az anyjuk pocakjából is már laptoppal a kezükben pottyantak ki. Csernus Imre húsz éve dolgozik pszichiáterként. Behatóan tanulmányozta azoknak a fiataloknak az életét, szokásait, tulajdonságait, akik a mai kor gyermekei. A függőségük megmosolyogtató, az intelligenciájuk lenyűgöző. Pörögnek, kisujjból kezelnek minden technikát, virtuális életet élnek, és kit tudja még mi mindent csinálnak, követni is nehéz őket. Nyugodtan ülni pedig nem tudnak. Neten ismerkednek, szakítanak, és virtuálisan élnek szexuális életet. Csernus szerint nem tanulják meg az intimitást és gépies a nemi életük.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
@ila51: Majd azt nézd meg amikor elkezdenek dolgozni ,mert az muszáj lesz és összekerülnek a féldigitális analfabéta szüleik korosztályával ugyan azon a munkahelyen ,
amíg ők begépelnek 20 oldalt addig én az elsővel sem végzek és míg kikeresem az elküldendő e-,mail cimet ő már postázta 20 helyre . Szégyenemben kilépek :-)
Viszont azonnal be tudom rugni a szomszédos íroda ablakát egy bőrlabdával ,ami nekik meg nem megy :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kedwes
Sajnos, nem az a gond, hogy igazat állít! hanem, Hogy nem teszünk ellene semmit.
Bár pártunkéskormányunk kifejezetten egyetért ezzel a "növekedés "- sel,
Hiszen aki nem gondolkodik, az birka! A birka meg arra szavaz ahonnan széna szag jön!
Hellcat
Szerintem meg baromság...igaza van csak a korszakot kicsit szarul lőtte be...bele esek a korba én is és ki kérem magamnak de nekem igen is volt gyerekkorom...meg a barátaimnak is és most sincs velünk semmi baj...akik olyan 93 után születtek...na az már más tészta.
Hellcat
@Hellcat: de igazából aki 2000 be született az is már 14 éves...meg lehet őket nézni milyen elcseszett generáció...szóval még a 93 is rossz...inkább 98.
Másik
@Hellcat: Igazad van. Ezt jól mellé datálták.

A fiam '83-as, tehát 30 éves. Amikor született még videólejátszó se volt a világnak ezen a táján, a távirányítós színes Tv pedig 3 havi keresetembe került.
Számítógép akkor? Cégeknél. Én még valami Fortran programozási nyelvet tanultam akkoriban a főiskolán, és 10 év múlva is még csak a Dos.2 volt a csúcs.

Egyébként meg régen ugyanezeket az okosságokat lehetett hallani, csak akkor a Tv volt a bűnbak, hogy bezzeg az olvasás. (Megjegyzem nincs magányosabb ember a könyvmolynál :) )
A z igazi felelős a gyerek apja-anyja. Egy odafigyelő családban meg lehet tanítani a gyereknek a technika helyes mértékű használatát, azt, hogy mi az amit meg lehet osztani/el lehet mondani a barátoknak ismerősöknek, mi az ami intimitás, magánügy.
Hellcat
@Másik: Én '89 es vagyok és ahogy nőttem úgy lettek a drága luxuscikkek általánosan elérhető kellékek pont ahogyan szükségem volt rá. Pont mikor középiskolás lettem akkor kaptam mobilt mert 40km re mentem tanulni...mikor egyetemre mentem akkor meg laptopot. Előtte meg a homokbányában ugráltunk meg a legnagyobb sárban bringáztunk és fabódékat építettünk a fára. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.