Ez ám a képmutatás! Hiába szidják a kormánypártok a bankokat, hogy megakadályozták a devizahitelesek végtörlesztését, ők bezzeg tömegesen tudtak élni a lehetőséggel. – A pénzintézetek összejátszottak, és több tízezer embertől vették el a végtörlesztés lehetőségét – kesergett Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Gazdasági Versenyhivatal döntése után, amely kartellezésért 9,5 milliárd forintra büntette a pénzintézeteket. Míg Kocsis azzal ostorozza a bankokat, hogy becsapták ügyfeleiket, ő az egyik legnagyobb nyertese volt az akciónak. A politikus vagyonnyilatkozataiból kiderült, 2011-ben még 40 millió forint adóssága volt, ami a következő évben eltűnt. Mivel a végtörlesztés lényege az volt, hogy az akkor 240 forintos svájci­frank-hitelt 180 forinton lehetett kifizetni, így Kocsis tőketartozása negyedét takaríthatta meg, vagyis 10 millió forintot. – Nem érzem visszásnak, hogy én is megszólaltam az ügyben mint olyan, akinek a családja végtörlesztett. Felháborítónak tartom, hogy több tízezer devizahiteles esetében ezt meghiúsították a bankok, értük emeltem fel a szavam – mondta el a politikus a Blikknek. – A bankok az átlagemberek esetében megemelték a forintkamataikat, viszont saját dolgozóiknak kedvezményeket biztosítottak, hogy ők képesek legyenek végtörleszteni – magyarázta Kocsis, aki szerint jövedelmi helyzetétől függetlenül mindenkinek segített volna a végtörlesztés, ha a bankok ezt nem akadályozzák meg. Ő maga úgy tudott szabadulni a hitelétől, hogy két családi ingatlant adtak el, és hozzányúltak édesanyja takarékbetétjéhez.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Egyértelmű, hogy a végtörlesztés azoknak kedvezett, akik a megemelkedett törlesztő ellenére sem éltek létbizonytalanságban. Elsőként magukat mentették. De ez jellemző az egész kormányzásra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Kocsis jobban tenné, ha befogná, nem szégyelli magát? Adja itt a páncélos lovagot! De miket beszélek, hogy tudná szégyellni magát, mikor azt sem tudja, hogy az mi? Ez az egész rendelet, magukra lett szabva, ehhez nem kell észnek lenni! Ők olcsón, nyereséggel szabadultak, a többi meg kit érdekel?!
mariaberta
Szegény Kocsis, annak idején megerőszakolták, hogy devizahitelt vegyen fel, nem is akármennyit. Törleszteni csak ők tudtak, mert volt miből. A Fidesz vezér kara élt is a lehetőséggel, és Orbánnal az élen rendezték a hitelt nyilván mert volt miből.
Azokat büntetik, akik valóban szükségből vettek fel a kölcsönt és mindenki tudja, annak idején a devizában felvett hitel kamata volt kedvezőbb.
40 millió? Szép összeg. Nyilván nyerészkedni akart Kocsis Úr, de sokakat a szükség kényszerített és nem az " úri passzió."
kukac50
Mindennel a honatyák nyernek sokat a rezsi csökkentéssel is Ők nyerték a sokat.
Én 12 ezer forintot spóroltam a villanyszámlán,17 ezer forinttal fizettem többet az 50 mázsa fáért mint 2012-ben. Ez is rezsi csökkentés?
Aki fával fűt annak nem jár?
vörösfuvalat
A legfontosabb!!!
A végtörlesztéskor felmerült,hogy a hirtelen előkerült tízmilliók eredetének is utánanézhetne a NAV. A kormány válasza Vissza lehet keresni : nem ellenőrizheti a NAV a pénz eredetét.Pedig izgalmas lett volna tudni,hogy Kósa és a többiek honnan kapták elő a tízmilliókat.
szablyafűrész
Kocsisért akár már most mehetne a a rabomobil, mert aki 1 év alatt 40 millát képes törleszteni, annak minimum Al Capone a nagyapja...
joopapa
@szablyafűrész: Nem Al Capone a nagyapja, érdes nyelvű kocsis mátékának. Hanem jó segget nyal az érdes nyelvével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.