Ahogy ránk néznek, úgy tűnik, mintha házi kedvenceink pontosan tudnák, mire gondolunk. És mivel a kutyák olykor valóban az ember legjobb barátjaként funkcionálnak, az idők során képessé váltak megérteni és kiszámítani az emberi viselkedést, legalábbis egyes állatpszichológusok véleménye szerint.

Forrás: Ötvenentúl.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
A kutya nem állat és nem ember, egy lény, aki velünk él. Óriási lelke van, érzelmei, és bizony ért is mindent.
Családtagjait feltétel nélkül szereti, a ragaszkodása nem ismer határokat - néha már sok is. :))) Elveszíteni még véletlenül sem lehet, állandóan körülöttünk, mellettünk van. Mudi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
@Január: Ősmagyar pásztor kutya, terelő. Óriási mozgásigénye van, akkor viheted futni, mert ugyancsak nem tud nyugodtan maradni.:)) Viszont óriási szíve van, feltétlen odaadással szereti a gazdit, bár a ragaszkodása azért a falkavezérnek szól.:)) Viszont ő a hűség mintaképe!Hol tudtad megvenni, ugyanis nagyon ritka jószág már.
JAJMÁR
A kutya jóval többet ért, mint gondolnánk, de, hogy a puli mindent ért, még azt is, amit érzünk, az biztos. Döbbenet!
Január
@Szvetlana: Tenyésztőtől vettük. - a Királytelki kennelből .
Az elődje is mudi volt - kan. Csak sajnos 3 évesen meghalt, Őt nem tenyésztőtől vettük, hanem ismerőstől. Nagyon hasonlít a természetük, de a mostani az szuka. Van egy jó hosszú telkünk, ott szinte repül. Versenyez a szomszéd kutyákkal a kerítés mellett. Nem áll meg 1-1,5 óráig csak fut...
Szeret az ablakban ülni, mint egy macska, és nézelődik. :))) Minden nagyon érdekli.
Egyet nem szeret, egyedül lenni, ilyenkor méltatlankodik, azaz ugat, - a szomszédok nagy örömére - , de nem vihetjük mindenhová magunkkal. Ezt viszont a kritizáló nem tudja megérteni...
@JAJMÁR: Volt egy foxink, ha valaki beteg volt a családban, Ő is "beteg" volt.
gabrella
@Január: Nálunk is mudi van mamáéknál, de annyira imádjuk mintha az unoka lenne.
Szaladgált a kerítéshez ugatni régebben és mondtam neki kétszer-háromszor,hogy okos kutya minden hülyét nem ugat meg az utcán.
Ha én ott vagyok most már sosem ugat. A dögönyészést imádja, ha nyúlok a nyakához a szeme se rebben, feltétel nélkül bízik bennem.
mariaberta
Mert egy normális családban ő is egy családtag. Egy berni pásztor mindent ért, és a gazdán kívül remek társa kettő darab macsinak, cáfolja a kutya macska barátságról szóló szövegeket.
Ha megyünk sétálni a kertbe hárman vannak. Ő és két cica.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.