Fekete István népszerűsége máig töretlen, a természettel együtt élő és érző, annak titkait jól ismerő ember volt, írásaival új műfajt teremtett. Műveit és a Tüskevár című tévésorozatot közelebbről is megismerhetjük a megnyílt Matuláriumban.

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: pro
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@varrólány: Bizony, nagyon sűrűn előszedem bármelyiket és ismét nekiülök A Kele és a Tüskevár már sajna a foszladozás állapotában leledzik. És nem a vandál lapozgatástól! Ideje lesz tartalék példányok után nézni, ugyanúgy, mint a féltett Ráth-Végh könyvek esetében
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@silber13: @varrólány: gyerekkoromban a filmet is megnéztem amit a tüskevárból forgattak. Akkor jöttem rá amit azóta is hangoztatok a filmek nem ütik meg a könyvek mércéjét.
arra már nem vagyok kíváncsi amit a Rékasi házaspárral forgattak belőle. Látatlanban mondom , hogy semmi köze a könyvhöz.
silber13
@miazavalami: Imádom a Tüskevárat, mint regényt, de rühelltem as filmet. Nekem egészen más elképzeléseim voltak pl.: István bácsiról, sokkal inkább a regénybeli agronómus áll közelebb hozzám kinézetre és jellemre egyaránt. Az biztos, hogy a filmek mindig kisebb-nagyobb csalódást okoznak a néző számára, főleg az eredeti regény ismerete miatt.
varrólány
@miazavalami: Azért Matula bácsi jó volt benne! Én is szoktam itthon mondani "éles mint a beretva"!
silber13
@varrólány: Na ebben igazad van, akit elfogadtam az Matula volt
JAJMÁR
@varrólány: Igen, a Matula és a kutya. Az egyik pulim neve Csikasz :)
kamazuka
Volt,és van alkalmam gyakran ellátogatni a műveiben emlegetett fácánosba.
Az író is ott van gyakran,mert felemlegetjük kollégákkal.A hely atmoszférája követeli az émlékezést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.