Budapest – Nagyot kaszál négy frakcióvezető egy kiskapuval. A törvényi szabályozás miatt havi bruttó közel 200 ezer forinttal többet vehetnek fel a képviselőcsoportok első emberei, mint a miniszterek. Az aggályos lehetőséget a fejesek annak köszönhetik, hogy az új parlamenti ciklusban a képviselők javadalmazásáról szóló törvény nagyobb fizetéseket enged, mint az előző négy évben. És különösen a frakcióvezetőkkel nagylelkű a jogszabály. Az ugyanis kimondja: a képviselőcsoport vezetőjének fizetése – alapbérrel és bizottsági posztokért járó juttatásokkal együtt – akár a teljes miniszteri alapilletmény összegét is elérheti. Ez pedig havi bruttó 1,3 millió forint. Ám a valós miniszteri bér ennél alacsonyabb, de erre már fütyülnek a frakcióvezetők.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tarhonya
olcsóbb átláthatóbb parlamentet hoztak létre !!!
ahogy meg lett ígérve !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
A nyugdíja- ami gondolom nem kevés- már csak fagyi pénz ennek a nagyon vallásos úrnak itt a fenti szalagcímen...Nem szoktam ilyet mondani, írni sem, de én is azt kívánom, hogy költse orvosra és patikára az egész képviselői jövedelmét, mert ezért a pénzért ő semmit nem tesz az őt megválasztó emberekért! Embertelen hívő ember nem létezik!
bakegya
Mert a farkukat jobban csóválják vicctorunknak!
mate03
@magyarbakancs: Tessék mondani, hol van itt demokrácia? Itt kurva nagy diktatúra van!
Desischado
Én is azt kívánom nekik, hogy gyógyszerre, és kötélre költsék! Mocskos férgek! Az isten lova sem elég nekik, közben rengetegen nyomorognak!!!
kukac50
Azt kívánom Nekik pénzük legyen sok, egészségük meg semmi!
A szegény rétegnek nem jut, csak a gazdagoknak.
Vadlaci
Olcsó kormányt ígértek? Megkaptuk. Csupán az a kérdés,hogy mihez képest olcsó, mert a vezetettek - leszart polgárok- jövedelméhez képest a Dárius kincséét keresik, aztán meg nem is dolgoznak. Azt, hogy hogyan kell szavazni, a frakcióvezető mondja meg. / Talán ezért kapnak kiemelt összeget?/ Ja, a 3-as metróra meg nincs egy peták se.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.