Az italozás romba dönti a párkapcsolatokat, megnyomorít, majd megöl. Hazánkban legalább 800 ezer ember alkoholbeteg. A szándékos emberölés elkövetőinek 38,5 százaléka részegen ölt. Kell még érv a piálás ellen? Az Európai Unióban a legmagasabb az egy főre jutó alkoholfogyasztás a világon. Ám ez semmi a magyarok ivászatához képest! 2009-ben egy átlagos felnőtt az EU tag­or­szá­gai­ban évente 12,5 liter tiszta szeszt fogyasztott (ez a globális átlag csaknem kétszerese), de a magyarok 18 litere mellett (2006-os adat) ez eltörpül. Igaz, hogy az 1980-as évek csúcsához képest valamelyest csökkent idehaza az alkoholfogyasztás, de még mindig riasztóak az adatok. Szakemberek azt mondják: a tágabb családjában mindenkinek van alkoholista rokona. A WHO kimutatása szerint Litvániában, Romániában és Magyarországon a legnagyobb az arányuk (százezer lakosból 70–102) az alkohol okozta megbetegedéseknek.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
A kormány és a képviselök inditványozták a szabad pálinkafözést...
meg a borhamisitást, pár csókos a kannásborból milliárdos lett
vagyis odasz@rtak, ahol eddig ettek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
@dömdödöm: Mert Te rossz fiú vagy, nem volt önuralmad, vagy hatott rád a közvetlen környezeted. ( én is rágyújtok időnként, én mentolost szívok:))

A dohányzást azért tanulja el a gyerek, mert ezt látja, és a dohányzó szülők nem szólnak rá a gyerekre, hogy ne cigizzen.
dömdödöm
@Szvetlana: 15 évet versenyszerűen sportoltam ,
Magyar utánpótlás válogatott labdarúgó voltam ,amikor abbahagytam akkor szoktam rá
a cigire mert oldja a streszt .
Szvetlana
@dömdödöm: a sportolást lehetett volna folytatni, ezt igazából Te is tudod, a cigi csak önámítás ezt mindketten tudjuk. Én nem cigiztem soha fiatalabb koromban, csak egyszer egy munkahelyi konfliktusnál mivel a többiek rágyújtottak, akkor kértem egy szálat: Bár ne tettem volna. MOst nincs stresz, mégsem hagyom abba, pedig csak erősnek kellene lenni.:))
dömdödöm
@Szvetlana: most nincs stressz ??? Nem mondod komolyan !_
csip-csop
@Szvetlana: èn dohànyzom a fèrjem leszokott, de mikor a gyerek kicsi volt, èn mindig is mondtamneki, hogy sose szokjon rà a cigarettara, ès nem is dohànyzik, az attòl is fugg, hogy ki milyen tàrsasàgba jàr, kik a baràtjai ès ha cigarettàznak, akkor o is ràszokott volna, de a sors ugy hozta, hogy szerencsèje volt.
Mangu
Na, megint egy klasszikus gumicsont. Élvezem a polemizálásokat. Tudja valaki, hogy mikori ez a mondás - "A magyar értelmiség előtt két út van, az egyik az alkoholizmus, a másik nem vezet sehova!"? Egyébként az alkotmánybíróság korábbi határozata szerint nincs joga senkinek a kábulathoz (kábítószer - marihuána ügy). Ezek szerint az alkohol nem okoz kábulatot, függőséget, nem kábítószer, hanem csak méreg. Mérget pedig szabad akaratból az fogyaszt, aki akar. Ezzel mindenki tisztában van, aki piálni kezd, hát csak rajta, nem kell siránkozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.