A francia pite – quiche (ejtsd: kis) a legegyszerűbb és legjobban variálható hagyományos étele a francia konyhának. Előre is elkészíthető, hidegen és melegen is fogyasztható. Valójában egy omlós tészta alapon, bőséges feltéttel megrakott tejfölös (tejszínes) tojással megsütött lepény. Franciaországban legalább annyira elterjedt és kedvelt étel, mint az olaszoknál a pizza. Tulajdonképpen egy sós pite, amit végtelen variációban készíthetünk, mindig az aktuális zöldségek felhasználásával. Tehetsz bele paprikát, paradicsomot, póréhagymát, mehet bele cukkini, spárga, spenót, tök, brokkoli vagy éppen gomba is.

Feltöltő: KV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.