A legfinomabb friss, zsenge borsóból, de ha nincs, akkor a fagyasztott is megteszi. Hozzávalók: 500 g zöldborsó 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma olívaolaj vagy kókuszzsír só, bors, zöldfűszerek tej, víz (szükség szerint) Elkészítése: A vöröshagymát és a fokhagymát pirítsd meg kókuszzsírban (vagy olívaolajban), add hozzá a borsót. Fele-fele arányban öntsd fel annyi vízzel és tejjel, hogy ellepje. Ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel, esetleg pici xylittel, ha nem elég édes (borsótól függ). Ha a borsó megpuhult, és túl hígnak találod, szedjél le a levéből, hogy később, ha mégis besűrűsödik, azzal hígíthatod. De ha egyszer – kétszer elkészíted, tudni fogod az arányokat. Kb. a felét turmixold össze, s keverd a másik feléhez. Főzd még 5 percig, és kész a finom és egészséges borsófőzelék. Már csak valami ízletes feltét kell hozzá, esetleg fasírt vagy tükörtojás.

Feltöltő: HillVital
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.